بارداری گربه یک اتفاق بسیار مهم برای گربه میباشد و تجربهای جدید برای صاحب گربه محسوب میشود. انتظار برای دیدن بچه گربههای دوست داشتنی و زیبا بسیار لذت بخش خواهد بود و شما باید برای استقبال از آنها آماده باشید. به همین دلیل باید اطلاعات کافی درباره نحوه مراقبت از گربه باردار خود و تغذیه مناسب او و علائم نزدیک شدن زایمان را کسب کنید تا بتوانید این تجربه شیرین را به خوبی پشت سر بگذارید.
ما در این مقاله میخواهیم هر آنچه که درباره حاملگی گربه باید بدانید را به طور کامل شرح دهیم. علائم بارداری، مدت زمان حاملگی، نحوه مراقبت از گربه باردار و هر آنچه که در طول مدت بارداری گربه مورد نیاز است را در این مقاله میتوانید مطالعه نمائید. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
اگر گربه ماده شما به سن بلوغ رسیده باشد و آماده جفت گیری باشد و با یک گربه نر در ارتباط باشد باید منتظر مشاهده علائم بارداری در گربه خود باشید. بارداری گربه بسیار سریع اتفاق میافتد و معمولا 21 روز پس از جفت گیری میتوانید شاهد تغییراتی در رفتار حیوان شوید که نشان میدهد باردار است. مدت زمان حاملگی گربه حدود 9 هفته است و در این مدت باید مراقبتهای لازم را انجام دهید.
در اوایل حاملگی گربه تشخیص آن ممکن است کمی دشوار باشد و تنها از طریق انجام آزمایش پزشکی حیوانات خانگی یا سونوگرافی امکان پذیر است اما با گذشت چند هفته علائم جسمانی در گربه قابل مشاهده میباشد. مهمترین علائم حاملگی گربه عبارت است از:
گربه باردار در زمان بارداری تغییرات رفتاری نیز خواهد داشت که مهمترین آنها به شرح زیر است:
این سوال قطعا در ذهن تمامی افرادی که گربه باردار دارند وجود دارد که بارداری گربه چقدر طول میکشد؟ باید بگوئیم که معمولا مدت زمان میانگین بارداری گربه 9 هفته است اما این زمان ممکن است بین 63 روز تا 65 روز متغیر باشد. در برخی از نژادها ممکن است دوره بارداری تا 72 روز نیز ادامه داشته باشد. پس جای نگرانی نیست. با انجام مرتب ویزیت دامپزشک در منزل میتوانید شرایط گربه خود را با دقت بیشتری بررسی کنید و برای زایمان گربه آماده باشید.
با اطلاع از حامله بودن گربه خود باید کمی بیشتر از قبل مراقبش باشید. اولین اقدام معاینه گربه توسط دامپزشک و انجام آزمایشهای لازم است. بعد از آن باید بدن گربه رو به دقت بررسی کنید و اگر در بدن گربه کک یا کنه وجود داشت آنها را درمان کنید. این انگلها ممکن است برای جنین گربه خطرناک باشند و بیماریهای انگلی را به بچه گربهها منتقل کنند.
از بغل کردن گربه و وارد کردن فشار به شکم او اجتناب کنید. این کار ممکن است موجب مرگ جنینهای گربه شود. اگر مهمان به منزل شما میآید حتما به او اطلاع دهید که گربه تان باردار است و نیاز به استراحت دارد.
در زمان نزدیک شدن زایمان گربه رو تنها بگذارید تا در آرامش زایمان کند، گاهی به او سر بزنید و از دور مراقب گربه مادر باشید تا در صورت وجود مشکل دامپزشک را مطلع کنید.
مواد غذایی مورد نیاز گربه باردار باید توسط دامپزشک تعیین شود و هر گربه با توجه به نژاد و اندازه ممکن است نیازهای غذایی متفاوتی داشته باشد. اما به طور کلی رعایت چند نکته در مورد تغذیه گربه باردار الزامی است:
پس از گذشت دو ماه زمان زایمان گربه فرا میرسد و باید به دقت مراقب تغییرات رفتار گربه باشید. در بیشتر موارد گربه به راحتی زایمان خود را انجام میدهد و نیاز به کمک ندارد. در موارد خاصی ممکن است به دلیل نژاد گربه یا بزرگ بودن جنین زایمان کمی برای گربه دشوار باشد. مهمترین علائم نزدیک شدن زمان زایمان گربه عبارت است از:
زایمان گربه ممکن است یک ساعت تا چند ساعت زمان ببرد. در این مدت هرچ دخالتی در روند زایمان نداشته باشید و تنها از فاصلهای دور مراقب گربه و بچهگربه ها باشید.
واکسینه کردن بچه گربهها در ابتدای تولد الزامی نیست زیرا آنتی بادی مورد نیاز با استفاده از شیر گربه مادر تامین میشود. پس از گذشت سه هفته از تولد بچه گربهها میتوانید آنها را واکسینه کنید. برای انجام دور دوم واکسناسیون میتوانید پس از چهار هفته اقدام نمائید.
اگر تمایل ندارید گربه تان مجدد باردار شود باید به دنبال راهی مطمئن برای جلوگیری از بارداری گربه باشید. یکی از بهترین و مطمئنترین راههای جلوگیری از بارداری عقیم کردن گربه میباشد. این روش علاوه بر جلوگیری از بارداری از بسیاری بیماریهای دیگر مانند سرطان رحم و بیماریهای اندام تناسلی حیوان جلوگیری میکند.
روش دیگر نگه داشتن گربه در منزل است. با این روش میتوانید از جفت گیری گربه جلوگیری کنید. اما این کار نیازمند مراقبت بیشتری است و باید همیشه درها را بسته نگه دارید تا گربه فرار نکند.
روش دیگر استفاده از دارو است. این داروهای هورمونی هستند و از بارداری گربه جلوگیری میکنند اما ممکن است برای گربه عوارضی به همراه داشته باشند.
سخن پایانی،
نگهداری از گربه باردار باید دقت بیشتری انجام شود و به همین دلیل داشتن اطلاعات کافی میتواند بسیار موثر و مفید باشد. به همین دلیل اگر گربه باردار دارید حتما با دامپزشک در ارتباط باشید و راهنماییهای لازم را دریافت کنید و اگر گربه خود را بیمه نکردهاید هر چه سریعتر برای بیمه حیوانات خانگی اقدام کنید تا در صورت نیاز به انجام آزمایش یا سزارین گربه بتوانید هزینههای درمان را از بیمه دریافت کنید.
حالمو بهم زدید بابا، گربه تو منطقه ما چارقلو میزاد ، یکی نیست از خونه بندازتشون بیرون ، شما مطلب درباره تولید مثل گربه گزاشتید