چکاپ آزمایش ناباروری زنان

چکاپ ها نمونه خون
چکاپ ها 6 پارامتر مورد ارزیابی
چکاپ ها 10 روز تا نتیجه ی آزمایش
onlin
    در آزمایش ناباروری زنان موارد زیر بررسی می‌شود:
    • هورمون پرولاکتین (PrL) و پروژسترون
    • هورمون LH و FSH
    • آنتی مولرین هورمون (AMH) و استروژن

    اطلاعات چکاپ ها

    چرا باید این تست را انجام دهیم؟

    ناباروری زنان یکی از مشکلات پیچیده خانم‌هاست که در برخی موارد با تشخیص به موقع می‌تواند درمان شود. این مشکل می‌تواند به دلیل موارد هورمونی، مشکل در کمبود ذخیره تخمدانی و موارد دیگر باشد. بنابراین زمانی که زنی با این مشکل روبرو باشد، پزشک برای او، آزمایش تشخیص ناباروری زنان را تجویز می‌کند که وضعیت بدنی را از جهت هورمون‌ها مانند هورمون‌های پرولاکتین و تستسترون بررسی می‌کند.

     

    این چکاپ شامل چه آزمایش هایی می شود؟

    نشانگرهای زیستی

    آزمایش هورمونی
    آزمایش کلسترول | آزمایش چربی خون

    هورمون‌ها بر همه فعالیت‌های بدن، از رشد و متابولیسم گرفته تا تولید مثل و چرخه خواب، تاثیر می‌گذارند. حتی یک عدم تعادل ناچیز در سطح هورمون‌های شما می‌تواند تأثیر قابل توجهی در سلامتی داشته باشد و بر خلق و خو، سطح انرژی و همچنین باروری و میل جنسی شما تأثیر بگذارد. هورمون‌ها به عنوان پیام رسان‌های شیمیایی شناخته می‌شوند که توسط غدد تولید می‌شوند و به جریان خون آزاد می‌شوند. آنها فعالیت‌های مختلفی در بدن انجام می‌دهند، از جمله تنظیم اشتها، رشد، روحیه و تولید مثل و غیره. به طور کلی، آنها تمام عملکردهای بدن را تنظیم کرده و متعادل نگه می‌دارند. اختلالات هورمونی، مشکلات رایجی هستند که اغلب از طریق درمان جایگزینی هورمون یا تغییر سبک زندگی، قابل کنترل و درمان هستند. سطح هورمون‌ها همیشه ثابت نیست و در طول روز و در زنان و در طی چرخه تولید مثلی، تغییر می‌کند.

    کلسترول یک ماده چربی موجود در خون است که در عملکرد سلول های بدن نقش اساسی دارد. با این حال ، کلسترول بیش از حد در خون می تواند تأثیر جدی بر سلامتی شما داشته باشد؛ زیرا خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد. انواع مختلفی از کلسترول وجود دارد و بعضی از آنها خطرناک تر از بقیه هستند. کلسترول در کبد ساخته می شود و همچنین از غذایی که می خوریم به دست می آید. رژیم غذایی ، سابقه خانوادگی ، چاقی و نداشتن تحرک کافی همگی می توانند باعث افزایش سطح کلسترول خون شوند.

    پروژسترون (25OH Progestrone)

    پروژسترون هورمونی است که بدن شما تولید می‌کند. این هورمون در زنان و مردان تولید می‌شود. اما عمدتا در تخمدان زنان تولید می‌شود، این بدین معناست که میزان تولید این …

    بیشتر بخوانید
    پرولاکتین | Prolactin

    آزمایش پرولاکتین دقیقاً مانند آزمایش خون است. برای انجام آزمایش پرولاکتین مردان نیازی به آماده شدن نیست و بیمار تنها کافیست چند دقیقه در مطب یا آزمایشگاه منتظر بماند. نمونه …

    بیشتر بخوانید
    هورمون LH
    هورمون FSH

    چرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ • ارزیابی عملکرد تخمدانها وبيضه، بررسی اختلال در عملکرد آنها • بررسی علل نازایی • بررسی علل بی نظمی قاعدگی • بررسی …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش هورمون AMH

    هورمون آنتی مولرین (AMH) هورمونی است که توسط بافت‌های تولید مثل تولید می‌شود، از جمله بیضه‌ها در مردان و تخمدان‌ها در زنان. نقش AMH و مقدار معمول موجود بسته به …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش استروژن | Estrogen

    استروژن ها گروهی از استروئیدها هستند که مسئول رشد و عملکرد اندام‌های تولید مثل و تشکیل خصوصیات جنسی ثانویه در زنان هستند. همراه با هورمون دیگر، پروژسترون، به تنظیم چرخه …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش استروژن | Estrogen

    استروژن ها گروهی از استروئیدها هستند که مسئول رشد و عملکرد اندام‌های تولید مثل و تشکیل خصوصیات جنسی ثانویه در زنان هستند. همراه با هورمون دیگر، پروژسترون، به تنظیم چرخه …

    بیشتر بخوانید

    چه زمانی برای ناباروری باید به پزشک مراجعه کرد؟

    اگر خانمی سعی در باردار شدن دارد و تاکنون برای بارداری موفق نشده‌ است، به‌احتمال ‌زیاد از خود می‌پرسد چه زمانی باید به پزشک مراجعه کند؟ قدرت باروری زنان بعد از 30 سالگی کاهش می‌یابد. خانم‌های زیر 35 سال، پس از یک سال تلاش برای باردار شدن باید به پزشک مراجعه کنند درحالیکه زنان بالاتر از 35 سال، پس از 6 ماه تلاش باید به پزشک مراجعه کنند. پزشک ابتدا سوابق پزشکی را بررسی می‌کند. او در مورد وضعیت فعلی سلامتی، سابقه جنسی و هر نوع بیماری یا شرایطی که می‌تواند در ناباروری تاثیر بگذارد از فرد سوال می‌کند.

    سپس، او یک معاینه از ناحیه لگن برای بررسی ناهنجاری‌هایی مانند فیبروم یا بیماری‌هایی مانند آندومتریوز یا بیماری التهابی لگن انجام می‌دهد. از سوی دیگر، پزشک بررسی می‌کند که فرد هرماه تخمک‌گذاری می‌کند یا خیر. این بررسی را می‌توان با یک کیت آزمایش تخمک‌گذاری در خانه یا از طریق آزمایش خون در مطب پزشک انجام داد. همچنین ممکن است از سونوگرافی برای بررسی تخمدان و رحم استفاده شود. سایر آزمایشات نازایی رایج در زنان عبارت است از:

    • رحم ‌لوله‌نگاری یا هیستروسالپینگوگرافی (hysterosalpingography): نوعی اشعه ایکس که برای ارزیابی لوله‌های رحمی و رحم استفاده می‌شود.
    • لاپاراسکوپی (laparoscopy): در آن از یک دوربین برای بررسی اندام‌های داخلی استفاده می‌شود.
    • آزمایش ذخیره تخمدان: در این آزمایش، ترکیبی از آزمایشات هورمون برای تعیین توانایی بارداری در یک زن استفاده می‌شود. آزمایشات مربوطه شامل تست هورمون تحریک‌کننده فولیکول (FSH) است.
    • اینهیبین b، هم با آزمایش خون تشخیص داده می‌شود، اینهیبین برای تعیین ذخایر تخمدانی سنجیده می‌شود.