آزمایش هورمونی amh

آزمایش یائسگی و یائسگی زودرس

چکاپ ها نمونه خون
چکاپ ها 5 پارامتر مورد ارزیابی
چکاپ ها 5 روز تا نتیجه ی آزمایش
onlin
    در این آزمایش، موارد زیر بررسی می‌شود:
    • هورمون LH و FSH
    • هورمون پرولاکتین (PrL) و پروژسترون
    • استرادیول

    اطلاعات چکاپ ها

    چرا باید این تست را انجام دهیم؟

    یائسگی رخدادی طبیعی است که در هر زنی و بعد از سنین خاصی، رخ می‌دهد، اما پیش از وقوع آن، فرد علائم ناخوشایندی را تجربه می‌کند که روی کیفیت زندگی او تاثیر می‌گذارد. همچنین برخی از زنان، یائسگی زودرس تجربه می‌کنند که تاثیرات منفی بر سلامت پوست، استخوان‌ها و روابط جنسی آنها می‌گذارد. به همین علت انجام آزمایش یائسگی می‌تواند وقوع زودرس و یا طبیعی یائسگی را پیش‌بینی کند.

    این چکاپ شامل چه آزمایش هایی می شود؟

    نشانگرهای زیستی

    آزمایش هورمونی

    هورمون‌ها بر همه فعالیت‌های بدن، از رشد و متابولیسم گرفته تا تولید مثل و چرخه خواب، تاثیر می‌گذارند. حتی یک عدم تعادل ناچیز در سطح هورمون‌های شما می‌تواند تأثیر قابل توجهی در سلامتی داشته باشد و بر خلق و خو، سطح انرژی و همچنین باروری و میل جنسی شما تأثیر بگذارد. هورمون‌ها به عنوان پیام رسان‌های شیمیایی شناخته می‌شوند که توسط غدد تولید می‌شوند و به جریان خون آزاد می‌شوند. آنها فعالیت‌های مختلفی در بدن انجام می‌دهند، از جمله تنظیم اشتها، رشد، روحیه و تولید مثل و غیره. به طور کلی، آنها تمام عملکردهای بدن را تنظیم کرده و متعادل نگه می‌دارند. اختلالات هورمونی، مشکلات رایجی هستند که اغلب از طریق درمان جایگزینی هورمون یا تغییر سبک زندگی، قابل کنترل و درمان هستند. سطح هورمون‌ها همیشه ثابت نیست و در طول روز و در زنان و در طی چرخه تولید مثلی، تغییر می‌کند.

    پروژسترون (25OH Progestrone)

    پروژسترون هورمونی است که بدن شما تولید می‌کند. این هورمون در زنان و مردان تولید می‌شود. اما عمدتا در تخمدان زنان تولید می‌شود، این بدین معناست که میزان تولید این …

    بیشتر بخوانید
    پرولاکتین | Prolactin

    آزمایش پرولاکتین دقیقاً مانند آزمایش خون است. برای انجام آزمایش پرولاکتین مردان نیازی به آماده شدن نیست و بیمار تنها کافیست چند دقیقه در مطب یا آزمایشگاه منتظر بماند. نمونه …

    بیشتر بخوانید
    استرادیول (E2)

    اگر پزشك معتقد باشد كه احتمالا سطح استروژن و استرادیول در بدن شما کم یا زیاد است به شما انجام آزمایش خون را توصیه خواهد کرد. برای این منظور، پس …

    بیشتر بخوانید
    هورمون LH
    هورمون FSH

    چرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ • ارزیابی عملکرد تخمدانها وبيضه، بررسی اختلال در عملکرد آنها • بررسی علل نازایی • بررسی علل بی نظمی قاعدگی • بررسی …

    بیشتر بخوانید

    یائسگی چیست و چه زمانی رخ می‌دهد؟

    یائسگی یا menopause یکی از رخدادهای اختصاصی است که فقط در زنان ایجاد می‌شود. وضعیتی که امکان باروری را از زنان سلب می‌کند و تغییرات زیادی در شرایط جسمی آنها به وجود می‌آورد.

    یائسگی معمولا 12 ماه پس از آخرین قاعدگی شروع می‌شود. با این حال، پریودها می‌توانند به دلایل مختلف دیگر متوقف شوند و آزمایشات پزشکی می‌توانند به شناسایی علت کمک کنند. درک این موضوع که یائسگی شروع شده است می‌تواند به تصمیم‌گیری در چندین زمینه کمک کند.

    زمان انجام تست یائسگی

    • در حالیکه فرد منتظر بررسی گزینه‌های باروری است؛
    •  تصمیم‌گیری برای اینکه از روش‌های جلوگیری از بارداری استفاده شود یا خیر
    • اقدام برای کاهش خطر پوکی استخوان
    • تجربه علائمی مانند گرگرفتگی

    تشخیص یائسگی چگونه انجام می‌شود؟

    یائسگی شامل تغییر در تولید هورمون‌ها است. با این حال، تایید یا پیش‌بینی یائسگی از طریق آزمایش هورمون معمولا امکان‌پذیر نیست. به این دلیل که سطح هورمون‌ها دائما در حال افزایش و کاهش است و اندازه‌گیری سطح آن در یک زمان ممکن است نشانه دقیقی برای تشخیص یائسگی نباشد. به همین دلیل ممکن است پزشک به شما آزمایش را توصیه نکند. گزینه‌های دیگر عبارت‌اند از:

    • آزمایش بزاق برای سطح هورمون‌ها
    • آزمایش هورمون تحریک‌کننده فولیکول.

    معمولا پزشک فقط در صورت قطع دوره قاعدگی قبل از 40 سالگی، آزمایش خون هورمونی را برای یائسگی توصیه می‌کند. در این حالت، نتایج آزمایش ممکن است به تشخیص یک بیماری کمک کند. همچنین، این آزمایش می‌تواند به پزشک کمک کند تا یائسگی زودرس را تشخیص دهد؛ وضعیتی که می‌تواند چالش‌های خاصی ایجاد کند. به همین دلیل، تشخیص آن مهم است.

    زمان مراجعه به پزشک برای تشخیص یائسگی

    برای تشخیص مرحله قبل از یائسگی و یا ورود به آن، لازم به مراجعه پزشک نیست، اما در مواردی مانند شرایط زیر، باید حتما با متخصص زنان و زایمان مراجعه کرد:

    1. لکه بینی بعد از پریود
    2. مشاهده لخته‌های خون در طول پریود
    3. خونریزی بعد از رابطه جنسی
    4. دوره‌های قاعدگی که بسیار طولانی‌تر یا کوتاه‌تر از حد معمول هستند

    برخی از دلایل احتمالی برای این نشانه‌ها، عدم تعادل هورمونی یا فیبروم است که هر دو قابل‌درمان هستند. با این حال، لازم است احتمال سرطان نیز رد شود. همچنین اگر علائم پیش از یائسگی یا یائسگی به حدی شدید شد که در زندگی روزمره تداخل ایجاد کرد لازم است با پزشک خود تماس بگیرید.