در پکیج چکاپ سلامت زنان ما آزمایشاتی برای سنجش عملکرد تیروئید، هورمونهای زنانه و همچنین ارزیابی سطح ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای سلامت زنان در نظر گرفته ایم تا بتوانید از وضعیت سلامت عمومی خود مطلع شوید.
آزمایش چکاپ سلامت زنان در دورههای زمانی مشخص در طول زندگی و دهههای مختلف میتواند تا حد زیادی از ابتلا به بیماریهای مختلف پیشگیری کرده و تا حدود زیادی سلامتی بدن افراد را ایجاد نماید و باعث طول عمر بسیار مناسبی در افراد گردد. در صورتی که موضوع چکاپ خانم ها و انجام آزمایش خون در دورههای زمانی مشخص به صورت جدی انجام شود، تا حدود زیادی مشکلات سلامتی و انواع مختلف بیماریها که در اواخر عمر ممکن است در زنان به وجود آید حل شده و چاره مناسبی برای آنها اندیشیده میشود.
درواقع چکاپ سلامت زنان، آزمایش خونی است که بسیاری از موضوعات اصلی سلامتی را بررسی میکند، به طوری که جامع ترین بررسی سلامت زنان است و همه چیز را از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت تا نحوه عملکرد اعضای اصلی بررسی میکند.
این آزمایش یک آزمایش خون وریدی است، به این معنی که نمونه خون از یک رگ در بازوی شما توسط یک متخصص بهداشت واجد شرایط گرفته میشود. شما میتوانید این کار را در یکی از کلینیکهای همکار ما انجام دهید یا امکان اعزام متخصص به محل وجود دارد.
آزمایشهای حیاتی مربوط به سطح انرژی، مانند عملکرد تیروئید، آهن و ویتامینها و مواد معدنی، بخشی از آزمایش های سلامت زنان است. همچنین ما نگاهی به تعادل هورمون های شما میاندازیم تا مطمئن شویم که سطح بدنی شما در مرحله زندگی شما قرار دارد. هورمونهای مورد بررسی، هورمونهای زنانه FSH ، LH و استرادیول است که نشانگرهای قاعدگی، باروری و سندرم تخمدان پلی کیستیک را بررسی میکند.
شما می توانید از برنامه Well Woman UltraVit ما هم در هر سنی استفاده کنید، تا به شما کمک کند عوامل خطر شخصی خود را درک کنید تا به مرور زمان، موارد خطر را کنترل کنید.
با انتخاب این گزینه پزشک ما به منزل شما اعزام میشوند و ویزیت و نمونه گیری در محل سکونت شما انجام میگردد
با انتخاب این گزینه شما میتوانید برای انجام چکاپ بالای سه نفر از 100 هزار تومان تخفیف برخوردار شوید
انجام چکاپ سلامت زنان در شرایط زیر توصیه می شود:
به طور کلی این پکیج به همه زنانی که به سلامت خود اهمیت می دهند، توصیه می شود.
نشانگرهای زیستی
شمارش کامل خون (CBC) آزمایشی است که سلولهای در گردش خون را آنالیز می کند. این سلولها عبارتند از گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها. در واقع آزمایش CBC می تواند به تشخیص برخی از بیماری ها مانند کم خونی، عفونت و یا التهاب، خون ریزی داخلی، بیمارهای مرتبط با انعقاد خون، سرطان ها و همچنین به بررسی وضع سلامت عمومی بدن و یا اثرات مخرب درمان هایی که گلبول های خون را تحت تاثیر قرار می دهند مانند شیمی درمانی کمک کند.
تست های انعقادی خون به منظور بررسی مسیر های انعقادی و لخته شدن خون انجام می شود. مسیر انعقادی داخلی و خارجی از 30 تا پروتئین (بنام فاکتورهای انعقادی) تشکیل شده است. تقریباً قسمت اعظم این پروتئین ها در کبد ساخته می شود بجز فاکتور VIII که در سلولهای اندوتلیال رگ و کمی هم در پلاکت ساخته می شود.فاکتورهای انعقادیX,IX,VII,II و پروتئین S,C وابسته به ویتامین K هستند. مکانیسم های لخته شدن با ایجاد آسیب در جدار رگ یا بافت های اطراف، یا تماس خون با سلول های آندوتلیال آسیب دیده و کلاژن آغاز می شوند. در هر مورد این عوامل منجر به تشکیل فعال کننده پروترومبین می شوند که این امر موجب تبدیل پروترومبین به ترومبین و مراحل بعدی انعقاد می گردد.
آزمایش تیروئید یک گروه از آزمایش خون است که در کنار هم به منظور ارزیابی عملکرد غده تیروئید و برای کمک به تشخیص اختلالات تیروئیدی، انجام میشود. آزمایشات موجود در این گروه شامل اندازه گیری هورمونهای تیروئیدی در خون میباشد. این هورمونها مواد شیمیایی هستند که از طریق غده تیروئید ترشح شده و وظیفه کنترل یا تنظیم متابولیسم بدن را بر عهده دارند. وقتی تیروئید شما به صورت طبیعی عمل می کند، هورمون تیروکسین (T4) بدن شما به طور شیمیایی به تری – یودوتیرین (T3) تبدیل شده و در متابولیسم صحیح بدن نقش دارد. با این حال، این سیستم در هنگام بیماری های تیروئید و یا عدم عملکرد مناسب غده تیروئید، با ایجاد ” T3 معکوس ( Reverse T3 ) “، که یک فرم غیر فعال از هورمون T3 است، میتواند انرژی را حفظ کند. آزمایش هورمون تیروئید برای بررسی سیستم T3 معکوس شما همراه با TSH و دیگر هورمونهای تیروئیدی آزاد انجام میشود.
کلسترول یک ماده چربی موجود در خون است که در عملکرد سلول های بدن نقش اساسی دارد. با این حال ، کلسترول بیش از حد در خون می تواند تأثیر جدی بر سلامتی شما داشته باشد؛ زیرا خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد. انواع مختلفی از کلسترول وجود دارد و بعضی از آنها خطرناک تر از بقیه هستند. کلسترول در کبد ساخته می شود و همچنین از غذایی که می خوریم به دست می آید. رژیم غذایی ، سابقه خانوادگی ، چاقی و نداشتن تحرک کافی همگی می توانند باعث افزایش سطح کلسترول خون شوند.
هورمونها بر همه فعالیتهای بدن شما ، از رشد و متابولیسم گرفته تا تولید مثل و چرخه خواب، تاثیر می گذارند. حتی یک عدم تعادل ناچیز در سطح هورمونهای شما می تواند تأثیر قابل توجهی در سلامتی شما داشته باشد و بر خلق و خو، سطح انرژی و همچنین باروری و میل جنسی شما تأثیر بگذارد. هورمون ها به عنوان پیام رسان های شیمیایی شناخته می شوند که توسط غدد شما تولید می شوند و به جریان خون شما آزاد می شوند. آنها فعالیتهایی مختلفی در بدن شما انجام می دهند، از جمله تنظیم اشتها ، رشد ، روحیه و تولید مثل و غیره. به طور کلی آنها کلیه عملکردهای بدن را تنظیم کرده و متعادل نگه می دارند. اختلالات هورمونی مشکلات رایجی هستند که اغلب از طریق درمان جایگزینی هورمون یا تغییر سبک زندگی، قابل کنترل و درمان هستند. سطح هورمونها همیشه ثابت نیست و می تواند در طول روز و در زنان، در طی چرخه تولید مثل، تغییر کند.
در خون، مواد مختلفی شامل پروتئین، چربی، قند، ویتامین، املاح معدنی و… وجود دارد که تغییر در مقدار هر کدام از این متابولیت ها به حدی که منجر به خارج شدن از حالت اعتدال شود، بیماری هایی را به دنبال خواهد داشت. ویتامین ها در گروه متابولیت های ثانویه قرار دارند و اگر چه از نظر درجه اهمیت در حیات سلول ها، همانند پروتئین، چربی و قندها نیستند ولی اگر بدن دچار کمبود و بیشبود ویتامین شود، خطرات زیادی انسان را تهدید می کند. به همین دلیل لازم است گاها و البته با نظر متخصص، آزمایش چکاپ ویتامین را انجام دهیم. چکاپ کامل ویتامین ها شامل آزمایش موادی می باشد که برای بدن بسیار حیاتی هستند و نقش حیاتی برای سلامت انسان ها دارند . وجود ویتامین ها در بدن برای ادامه بقا لازم و ضروری است. ویتامین ها در بسیاری از فعالیت های بدن نقش دارند و به دو دسته ی ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند. ویتامین های ضروری به آن هایی اطلاق می شود که بدن توانایی تولید کامل آن ها را نداشته و باید وارد بدن شوند ولی بدن توانایی تولید ویتامین های غیر ضروری را دارد و نیازی به تامین آن ها نیست. هدف از چکاپ ویتامین ها اندازه گیری و بررسی مقادیر آنها در بدن می باشد. برخی از ویتامین ها به صورت محلول در آب بوده و برخی دیگر محلول در چربی هستند .
آزمایش آهن خون به منظور بررسی کم خونی ها درخواست می شود. سطوح غیرطبیعی آهن، نشانگر بیماری های زیادی، از جمله آنمی فقر آهن و هموکروماتوز می باشد. آنمی فقر آهن تنها یکی از انواع کم خونی ها می باشد. 70% هن بدن در هموگلوبین گلبول های قرمز یافت می شود. ۳۰٪ دیگر اهن به شکل فریتین و هموسیدین ذخیره می شود. این ماده به پروتئینی گلوبینی به نام ترانسفرین متصل می شود. تعیین آهن سرم شامل اندازه گیری مقدار اهن متصل به ترانسفرین می باشد. TIBC به معنای ظرفیت کل اتصال به آهن می باشد. باید توجه داشت تنها یک سوم ظرفیت ترانسفرین به آهن متصل می شود به بقیه ظرفیت غیر اشباع به اصطلاح UIBC می گویند.
شمارش کامل خون (به انگلیسی: Complete Blood Count) یا هموگرام که در اصطلاح پزشکی به آن سی بی سی CBC میگویند آزمایشی است که اطلاعات کلّی درخواستی پزشک یا دیگر …
بیشتر بخوانیدمونوسیتها (Monocytes) گویچههای سفیدی از دستگاه ایمنی بدن و از دسته آگرانولوسیتها هستند که اندازهای بین ۱۵ تا ۲۵ میکرون داشته (ندرتاً ۳۰ تا ۴۰ میکرون)، گرد یا بیضی هستند …
بیشتر بخوانیدشمارش کامل خون (به انگلیسی: Complete Blood Count) یا هموگرام که در اصطلاح پزشکی به آن سی بی سی CBC میگویند آزمایشی است که اطلاعات کلّی درخواستی پزشک یا دیگر …
بیشتر بخوانیدائوزینوفیل از انواع گلبولهای سفید است که به سیستم ایمنی در مقابله با عفونتهای باکتریایی و ویروسی کمک میکند. چنانچه فرد علائمی از بیماریهای عفونی یا واکنشهای آلرژیک نشان دهد …
بیشتر بخوانیدبازوفیلها از انواع گلبولهای سفید خون هستند که در مغز استخوان تولید میشوند. بدن انواع مختلفی از گلبولهای سفید را تولید میکند که در عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی …
بیشتر بخوانیدگلبول های سفید در خون، سیستم لنفاوی و بافت ها وجود دارند که بخش مهمی از سیستم ایمنی را تشکیل می دهند. این سلول ها به محافظت در برابر عفونت …
بیشتر بخوانیدگلبولهای قرمز خون در مغز استخوان تولید می شوند و زمانی که بالغ شدند، وارد جریان خون می شوند. گلبول قرمز حاوی هموگلوبین (پروتئینی که اکسیژن را در سرتاسر بدن …
بیشتر بخوانیدتست RDW عرض توزیع (قطر) گلبولهای قرمز خون را اندازه میگیرد تا تفاوت در اندازه و حجم گلبولهای قرمز خون شخص را نشان دهد. نتایج به دست آمده همراه با …
بیشتر بخوانیدMCV در آزمایش خون نشاندهنده حجم گلبولهای قرمز در خون است. بیشتر افراد برای بررسی میزان کم خون بودن خود این آزمایش را انجام میدهند. اگر قصد آشنایی بیشتر با …
بیشتر بخوانیدMCHC کوتاه شده واژه متوسط غلظت هموگلوبین گلبولهاست (mean corpuscular hemoglobin concentration). به عبارتی سادهتر، تست MCHC اندازه گیری مقدار هموگلوبین در داخل یک گلبول قرمز است. هموگلوبین یک پروتئین …
بیشتر بخوانیدMCH در آزمایش خون مقدار غلظت هموگلوبین خون را نشان میدهد و به فهمیدن اختلال های خونی کمک می کند. میزان متفاوت mch ممکن است نشانه های زیادی به همراه …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ تصمیم گیری در مورد انتقال خون در آنمیهای حاد (کم خونی های شدید)، ارزیابی میزان اثربخشی تزریق خون به بیمار چکاپ دوره …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ چکاپ دوره ای، به عنوان بخشی از آزمایش (CBC) برای تشخیص، درمان و نظارت بر درمان بیماران مبتلا به کم خونی یا …
بیشتر بخوانیدپلاکت ها در واقع قطعات کوچکی از سلول هستند که در خون گردش می کنند و برای لخته شدن طبیعی خون (در مواقع نیاز) ضروری هستند. هنگامی که یک جراحت …
بیشتر بخوانیدچکاپ سلامت زنان was last modified: آذر 10ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدچکاپ سلامت زنان was last modified: آذر 10ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدهدف از انجام این آزمایش، کمک به ارزیابی عملکرد غده تیروئید، تشخیص اختلالات غده تیروئید، پایش درمان بیماران مبتلا به کم کاری و یا پرکاری تیروئید است. T3 یکی از …
بیشتر بخوانیداز این آزمایش برای تشخیص اختلالات تیروئید مانند هیپوتیروئید و هایپرتیروئید ، پایش درمان تیروئید و تفکیک منشا این اختلاات استفاده میشود. در افرادی که افزایش اندازه گواتر دارند ،جهت …
بیشتر بخوانیدTG ها نوعی از چربی های موجود در خون می باشند. این ترکیبات به واسطه لیپوپروتئین های با چگالی بسیار کم (VLDLS) و لیپوپروتئین های با چگالی کم (LDLS) منتقل …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ تعیین میزان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی به عنوان بخشی از آزمایشات چکاپ روتین همراه با تست کلسترول یا پانل آزمایشات چربی …
بیشتر بخوانیداز LDL بیشتر به عنوان کلسترول بد نام برده می شود، زیرا بیشتر رسوب کلسترول در شریان ها مربوط به LDL بوده و می تواند باعث حمله ی قلبی و …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ • تعیین ریسک و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی • افراد بالغ در صورت سلامت کامل، باید یک مرتبه در هر …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ ارزیابی عملکرد تخمدانها وبيضه، بررسی اختلال در عملکرد آنها بررسی علل نازایی بررسی علل بی نظمی قاعدگی بررسی و تشخیص علل بلوغ …
بیشتر بخوانیداندازه گیری LH روشی آسان جهت تشخیص وقوع تخمک گذاری می باشد. اوج ناگهانی LH خون نشانه وقوع تخمک گذاری می باشد. گرفتن نمونه های سرمی روزانه جهت تعیین LH …
بیشتر بخوانیدهدف از انجام تست چیست؟ هدف از انجام این آزمایش، عبارتست از: کمک به تشخیص علت کم خونی کمک به تشخیص علت نوروپاتی ارزیابی وضعیت تغذیه ای در برخی افراد …
بیشتر بخوانیدهدف از انجام تست چیست؟ هدف از انجام این آزمایش، عبارتست از: تعیین کمبود ویتامین D تعیین اثر بخشی درمان در افرادی که مکمل ویتامین D دریافت کرده اند ویتامین …
بیشتر بخوانیداسید اوریک ترکیبی نیتروژنی می باشد که حاصل تجزیه نهایی کاتابولیسم پورین (یکی از اجزاء سازنده DNA) می باشد. 25 درصد اسید اوریک از طریق روده و 75 درصد آن …
بیشتر بخوانیدآهن عنصری شیمیایی است که جهت تولید گلبولهای قرمز ضروری باشد. این ماده بخش مهمی از هموگلوبین موجود در گلبولهای قرمز را تشکیل میدهد. آهن همچنین برای تولید بعضی از …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ ارزیابی و نظارت بر وضعیت قند خون، تشخیص بالا بودن قند خون یا هیپرگلیسمی و همچنین پایین بودن قند خون یا هیپوگلیسمی، …
بیشتر بخوانیداگر از مکمل ب 12 استفاده می کنید می بایست از یک هفته قبل از آزمایش، مصرف آن را متوقف کنید تا اندازه گیری دقیق سطح ویتامین B12 امکان پذیر شود.
برای آزمایشات چربی خون، روز قبل از آزمایش، یک وعده غذای مختصر ساده و بدون چربی میل کنید (حدود ساعت 6 عصر) و به مدت ۱۲ تا ۱۴ ساعت قبل از خونگیری هیچ چیز (به جز آب) میل نکنید. بهتر است قبل از ساعت ۱۰ صبح جهت نمونه گیری مراجعه نمایید.
آزمایش تحمل گلوکز یا OGTT به منظور تایید دیابت انجام میشود. جهت انجام آزمایش، بیمار باید حدود 8 تا 12 ساعت ناشتا باشد.
برای آزمایش قند 2 ساعته پس از اتمام صرف صبحانه ی معمول، هیچ گونه مواد غذایی تا راس دقیقا ۲ ساعت از زمان شروع صبحانه، میل نکنید.
برای آزمایش قند 2 ساعت بعد از گلوکز یا 2H-OGTT بیمار باید 8 ساعت ناشتا باشد.
روز قبل از آزمایش، غذای مختصر ساده و بدون چربی میل کنید و به مدت ۱۲ تا ۱۴ ساعت قبل از
خونگیری هیچ چیز (به جز آب) میل نکنید. بهتر است قبل از ساعت ۱۰ صبح جهت نمونه گیری مراجعه نمایید.