با آزمايش چكاپ سلامت عمومی مردان امكان تشخيص زودرس بسياري از بيماريها امكان پذير مي گردد. تشخيص زودرس بيماريها به علت ميسر ساختن درمان موثرتر ، كاهش عوارض بيماريها و نيز كاهش هزينه هاي درماني امروزه در علم پزشكي مورد توجه فراوان قرار گرفته است. در چكاپ كامل با شناسايي عوامل خطر ساز مانند افزايش كلسترول و قند خون مي توان از ابتلا به بيماريهاي قلبي يا پيشرفت آنها جلو گيري كرد. افزايش كلسترول خون با افزايش خطر سكته هاي قلبي و مغزي همراه است. بنابراين اطمينان از طبيعي بودن ميزان كلسترول خون به خصوص براي افراد بالاي 50 سال ضروري است. در چكاپ كامل شمارش كامل سلول هاي خوني يا CBC نيز انجام مي شود. با شمارش كامل سلولهاي خون انواع كم خوني ها مانند كم خوني فقر آهن و تالاسمي ها را مي توان شناسايي كرد. آزمايش خون مخفي مدفوع (FOBT (در تشخيص پوليپ هاي گوارشي و سرطان روده ارزش ويژه اي دارد. با سنجش ميزان آنزيم هاي كبدي ، آلبومين خون و… مي توان سلامت كلي كبد و عملكرد آن را بررسي كرد. همچنين در چكاپ كامل با اندازهگيري هورمونهاي تيروئيدي عملكرد غده تيروئيدارزيابي مي شود.
با انتخاب گزینه توسط اپراتور ما به شما وقت دهی میشود و کارشناس نمونه گیری به محل شما اعزام میشوند و نمونه گیری در منزل انجام میگردد
با انتخاب این گزینه پزشک ما به منزل شما اعزام میشوند و ویزیت و نمونه گیری در محل سکونت شما انجام میگردد
با انتخاب این گزینه شما میتوانید برای انجام چکاپ بالای سه نفر از 100 هزار تومان تخفیف برخوردار شوید
نشانگرهای زیستی
وجود املاح معدنی در بدن از جمله مواد ضروری برای فعالیت سلول ها است. ساده ترین کاربرد این مواد، در غشای فسفولیپیدی سلول ها است. برای این منظور لازم است که در بدن فسفر به اندازه کافی وجود داشته باشد تا غشای سلول در صورت آسیب، بتواند سریعا خود را ترمیم کند. این تنها یک مورد از کاربردهای بیشمار مواد معدنی در بدن است. در برخی از بیماری ها، متخصص احتمال مید هد که عامل اصلی در این عارضه، بهم خوردن تعادل بین مواد معدنی در بدن است. در این صورت قبل از اینکه تشخیص قطعی داشته و دارو تجویز کند، از شما درخواست می کند آزمایشات تشخیص املاح معدنی را انجام دهید. اگر با این قبیل تست های آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنیم این مقاله را به طور کامل مطالعه نمایید.
آزمایشات مواد معدنی به منظور اندازه گیری موادی می باشد که ممکن است برای بدن ضروری یا مضر باشند. رشد، سوخت و ساز، خون سازی و عملکرد عصب و عضله هیچ کدام بدون مواد معدنی میسر نیست. به طور مثال، سدیم و پتاسیم تعادل مایعات بدن را تنظیم می کنند. کلسیم به ساختن استخوان ها و دندان های محکم، کمک میکند. آهن در خون سازی موثر است.
پوشش مواد معدنی مورد نیاز با رژیم غذایی متعادل برخورداری از تمامی املاح و مواد معدنی به مقدار کافی، امری مهم است. زیرا هیچ کدام از مواد معدنی نمی توانند جایگزین دیگری شوند. اگر شما از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع، مطابق هرم غذایی شرح داده شده استفاده کنید، مشکلی نخواهید داشت.
آزمایشات مواد معدنی معمولا به صورت جداگانه برای شناسایی، ارزیابی و نظارت بر کمبود یا افزایش مواد معدنی مورد استفاده قرار می گیرد. پزشک شما ممکن است یک یا چند آزمایش را براساس نشانه ها و علائم یا شرایطی که شما دارید، درخواست کند و گاهی اوقات بیش از یک تست برای تشخیص کمبود یا سمیت عناصر درخواست داده می شود مانند آزمایش مس سروپلاسمی برای ارزیابی مقدار مس در بدن و یا گروهی از آزمون های آهن (آهن، ظرفیت اتصال کلی آهن و فریتین) با CBC (شمارش کامل خون) برای ارزیابی کمبود آهن به عنوان یک عامل بالقوه کم خونی.
تست های انعقادی خون به منظور بررسی مسیر های انعقادی و لخته شدن خون انجام می شود. مسیر انعقادی داخلی و خارجی از 30 تا پروتئین (بنام فاکتورهای انعقادی) تشکیل شده است. تقریباً قسمت اعظم این پروتئین ها در کبد ساخته می شود بجز فاکتور VIII که در سلولهای اندوتلیال رگ و کمی هم در پلاکت ساخته می شود.فاکتورهای انعقادیX,IX,VII,II و پروتئین S,C وابسته به ویتامین K هستند. مکانیسم های لخته شدن با ایجاد آسیب در جدار رگ یا بافت های اطراف، یا تماس خون با سلول های آندوتلیال آسیب دیده و کلاژن آغاز می شوند. در هر مورد این عوامل منجر به تشکیل فعال کننده پروترومبین می شوند که این امر موجب تبدیل پروترومبین به ترومبین و مراحل بعدی انعقاد می گردد.
آزمایش تیروئید یک گروه از آزمایش خون است که در کنار هم به منظور ارزیابی عملکرد غده تیروئید و برای کمک به تشخیص اختلالات تیروئیدی، انجام میشود. آزمایشات موجود در این گروه شامل اندازه گیری هورمونهای تیروئیدی در خون میباشد. این هورمونها مواد شیمیایی هستند که از طریق غده تیروئید ترشح شده و وظیفه کنترل یا تنظیم متابولیسم بدن را بر عهده دارند. وقتی تیروئید شما به صورت طبیعی عمل می کند، هورمون تیروکسین (T4) بدن شما به طور شیمیایی به تری – یودوتیرین (T3) تبدیل شده و در متابولیسم صحیح بدن نقش دارد. با این حال، این سیستم در هنگام بیماری های تیروئید و یا عدم عملکرد مناسب غده تیروئید، با ایجاد ” T3 معکوس ( Reverse T3 ) “، که یک فرم غیر فعال از هورمون T3 است، میتواند انرژی را حفظ کند. آزمایش هورمون تیروئید برای بررسی سیستم T3 معکوس شما همراه با TSH و دیگر هورمونهای تیروئیدی آزاد انجام میشود.
آزمایش آهن خون به منظور بررسی کم خونی ها درخواست می شود. سطوح غیرطبیعی آهن، نشانگر بیماری های زیادی، از جمله آنمی فقر آهن و هموکروماتوز می باشد. آنمی فقر آهن تنها یکی از انواع کم خونی ها می باشد. 70% هن بدن در هموگلوبین گلبول های قرمز یافت می شود. ۳۰٪ دیگر اهن به شکل فریتین و هموسیدین ذخیره می شود. این ماده به پروتئینی گلوبینی به نام ترانسفرین متصل می شود. تعیین آهن سرم شامل اندازه گیری مقدار اهن متصل به ترانسفرین می باشد. TIBC به معنای ظرفیت کل اتصال به آهن می باشد. باید توجه داشت تنها یک سوم ظرفیت ترانسفرین به آهن متصل می شود به بقیه ظرفیت غیر اشباع به اصطلاح UIBC می گویند.
کلسترول یک ماده چربی موجود در خون است که در عملکرد سلول های بدن نقش اساسی دارد. با این حال ، کلسترول بیش از حد در خون می تواند تأثیر جدی بر سلامتی شما داشته باشد؛ زیرا خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد. انواع مختلفی از کلسترول وجود دارد و بعضی از آنها خطرناک تر از بقیه هستند. کلسترول در کبد ساخته می شود و همچنین از غذایی که می خوریم به دست می آید. رژیم غذایی ، سابقه خانوادگی ، چاقی و نداشتن تحرک کافی همگی می توانند باعث افزایش سطح کلسترول خون شوند.
کبد شما یکی از مهمترین اندام های بدن شماست و عملکردهای زیادی از جمله تجزیه مواد غذایی و تبدیل آن به انرژی، خلاص شدن از شر مواد زائد و سموم و تولید و تنظیم برخی هورمون ها دارد. کبد شما از طریق مصرف بیش از حد مواد غذایی ، مصرف الکل و هپاتیت ویروسی ممکن است ملتهب شود و به تدریج آسیب ببیند. کبد شما از قدرت شگفت انگیزی برای ترمیم و بازسازی خود برخوردار است؛ اما هنگامی که التهاب منجر به زخم (سیروز) شود ، بیماری کبد غیر قابل برگشت خواهد بود. در آزمایش سلامت کبد میزان آنزیمهای مختلفی در خون شما اندازه گیری می شود که در صورت بالا رفتن، می تواند نشان دهنده التهاب کبد باشد.
پروتئین ها برای عملکرد سلول ها و بافت ها و همچنین برای ساختن عضلات بسیار مهم هستند. پروتئین های موجود در خون، برای کمک به تشخیص بیماری های کبد یا کلیه و همچنین سایر مشکلات سلامتی اندازه گیری می شوند. پروتئین ها همچنین مولکول های دیگری را در خون حمل می کنند (مانند هورمون ها)؛ بنابراین گاهی برای تعیین اینکه چه مقدار از یک هورمون خاص متصل به پروتئین است و چه مقدار از آن آزاد است و در دسترس سلولها قرار دارد ننیز، سطح این پروتئین ها اندازه گیری می شود. افزایش سطح هورمونها غالباً در اثر کم آبی بدن ایجاد می شود، اما ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد. کاهش سطح پروتئین ها می تواند نشانگر سوء تغذیه شدید یا سوء جذب باشد.
هورمونها بر همه فعالیتهای بدن شما ، از رشد و متابولیسم گرفته تا تولید مثل و چرخه خواب، تاثیر می گذارند. حتی یک عدم تعادل ناچیز در سطح هورمونهای شما می تواند تأثیر قابل توجهی در سلامتی شما داشته باشد و بر خلق و خو، سطح انرژی و همچنین باروری و میل جنسی شما تأثیر بگذارد. هورمون ها به عنوان پیام رسان های شیمیایی شناخته می شوند که توسط غدد شما تولید می شوند و به جریان خون شما آزاد می شوند. آنها فعالیتهایی مختلفی در بدن شما انجام می دهند، از جمله تنظیم اشتها ، رشد ، روحیه و تولید مثل و غیره. به طور کلی آنها کلیه عملکردهای بدن را تنظیم کرده و متعادل نگه می دارند. اختلالات هورمونی مشکلات رایجی هستند که اغلب از طریق درمان جایگزینی هورمون یا تغییر سبک زندگی، قابل کنترل و درمان هستند. سطح هورمونها همیشه ثابت نیست و می تواند در طول روز و در زنان، در طی چرخه تولید مثل، تغییر کند.
در خون، مواد مختلفی شامل پروتئین، چربی، قند، ویتامین، املاح معدنی و… وجود دارد که تغییر در مقدار هر کدام از این متابولیت ها به حدی که منجر به خارج شدن از حالت اعتدال شود، بیماری هایی را به دنبال خواهد داشت. ویتامین ها در گروه متابولیت های ثانویه قرار دارند و اگر چه از نظر درجه اهمیت در حیات سلول ها، همانند پروتئین، چربی و قندها نیستند ولی اگر بدن دچار کمبود و بیشبود ویتامین شود، خطرات زیادی انسان را تهدید می کند. به همین دلیل لازم است گاها و البته با نظر متخصص، آزمایش چکاپ ویتامین را انجام دهیم. چکاپ کامل ویتامین ها شامل آزمایش موادی می باشد که برای بدن بسیار حیاتی هستند و نقش حیاتی برای سلامت انسان ها دارند . وجود ویتامین ها در بدن برای ادامه بقا لازم و ضروری است. ویتامین ها در بسیاری از فعالیت های بدن نقش دارند و به دو دسته ی ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند. ویتامین های ضروری به آن هایی اطلاق می شود که بدن توانایی تولید کامل آن ها را نداشته و باید وارد بدن شوند ولی بدن توانایی تولید ویتامین های غیر ضروری را دارد و نیازی به تامین آن ها نیست. هدف از چکاپ ویتامین ها اندازه گیری و بررسی مقادیر آنها در بدن می باشد. برخی از ویتامین ها به صورت محلول در آب بوده و برخی دیگر محلول در چربی هستند .
سلنیوم یک عنصر کمیاب و جز ساختمان گلوتاتیون پروکسیداز ویدوتیرونین دیدیناز است. سلنیوم دارای یک نقش محافظتی در کارسینوژنز و بیماری های قلبی عروقی است. سطوح پایین سلنیوم یک عامل …
بیشتر بخوانیدبیشتر Mg داخل بدن در مایع داخل سلولی و مقداری از آن در داخل استخوان قرار دارد و به عنوان کوفاکتور فعالیت بسیاری از آنزیم ها را تنظیم می کند. …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ برای تشخیص وجود بیماریهای التهابی در بدن نظارت بر روند بهبود بیماری و میزان اثربخشی درمان وجود علایم بیماریهای التهابی مانند آرتریت، …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ تشخیص وقوع حمله قلبی در صورت وجود علایم و نشانه های مشکوک تشخیص آسیب دیدگی عضلات و درد یا ضعف عضلانی تست …
بیشتر بخوانیدپلاکت ها در واقع قطعات کوچکی از سلول هستند که در خون گردش می کنند و برای لخته شدن طبیعی خون (در مواقع نیاز) ضروری هستند. هنگامی که یک جراحت …
بیشتر بخوانیدچکاپ سلامت عمومی مردان was last modified: شهریور 17ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدچکاپ سلامت عمومی مردان was last modified: شهریور 17ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدهدف از انجام این آزمایش، کمک به ارزیابی عملکرد غده تیروئید، تشخیص اختلالات غده تیروئید، پایش درمان بیماران مبتلا به کم کاری و یا پرکاری تیروئید است. T3 یکی از …
بیشتر بخوانیداز این آزمایش برای تشخیص اختلالات تیروئید مانند هیپوتیروئید و هایپرتیروئید ، پایش درمان تیروئید و تفکیک منشا این اختلاات استفاده میشود. در افرادی که افزایش اندازه گواتر دارند ،جهت …
بیشتر بخوانیدچکاپ سلامت عمومی مردان was last modified: شهریور 17ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدترانسفرین (Siderophilin) مهمترین پروتئین حمل کننده آهن پلاسما است. ترانسفرین یک APR منفی است و مقادیر پایین آن همراه با کاهش آلبومین، β لیپوپروتئین و پرآلبومین در عفونتها و بدخیمیها …
بیشتر بخوانیدآزمایش TIBC به پزشکان کمک می کند که انتقال صحیح و دقیق آهن از طریق پروتئین ترانسفرین در خون را تشخیص دهند. انسان آهن مورد نیاز را از طریق رژیم …
بیشتر بخوانیدآهن عنصری شیمیایی است که جهت تولید گلبولهای قرمز ضروری باشد. این ماده بخش مهمی از هموگلوبین موجود در گلبولهای قرمز را تشکیل میدهد. آهن همچنین برای تولید بعضی از …
بیشتر بخوانیدeGFR یا سطح تصفیه گلومرول اندازه گیری شده، عددی است که بر طبق آزمایش خون برای اندازه گیری کراتنین به دست می آید. این عدد به شما می گوید که …
بیشتر بخوانیداین آزمایش برای مواردی مانند، سنجش کلی عملکرد کلیه و سرعت تصفیه گلومرولی (GFR)، تشخیص افتراقی اورمی قبل کلیوی، کلیوی و بعد از کلیوی از یکدیگر به همراه تست کراتینین …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ ارزیابی وضعیت عملکرد کلیه ها، همراه با آزمایش اوره خون (BUN) به عنوان بخشی از آزمایشات روتین و چکاپ دورهای در صورت …
بیشتر بخوانیدTG ها نوعی از چربی های موجود در خون می باشند. این ترکیبات به واسطه لیپوپروتئین های با چگالی بسیار کم (VLDLS) و لیپوپروتئین های با چگالی کم (LDLS) منتقل …
بیشتر بخوانیدکلسترول غیر HDL شامل تمام مولکولهای کلسترول است که HDL (کلسترول خوب) نیستند؛ بنابراین شامل کلسترول های مضر موجود در خون شما می شود. این آزمایش نسبت به کلسترول تام …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ تعیین میزان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی به عنوان بخشی از آزمایشات چکاپ روتین همراه با تست کلسترول یا پانل آزمایشات چربی …
بیشتر بخوانیداز LDL بیشتر به عنوان کلسترول بد نام برده می شود، زیرا بیشتر رسوب کلسترول در شریان ها مربوط به LDL بوده و می تواند باعث حمله ی قلبی و …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ • تعیین ریسک و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی • افراد بالغ در صورت سلامت کامل، باید یک مرتبه در هر …
بیشتر بخوانیدآزمایش alk یا آلکالاین فسفاتاز یکی از تست های مربوط به عملکرد کبد است. اگرچه ساخت alk در بدن مثل آنزیم های SGOT و SGPT به کبد محدود نیست و …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ افتراق بیماریهای کبد و مجاری صفراوی از بیماریهای استخوانی کمک به تشخیص بیماریهای کبد و اعتیاد به الکل وجود علایم مشکوک به …
بیشتر بخوانیدALT بیشتر در کبد یافت می شود و مقادیر کمتری از آن در قلب، عضله اسکلتی و کلیه ها وجود دارد. بیماری که پارانشیم کبد را تحت تاثیر خود قرار …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ • غربالگری و نظارت بر روند درمان بیماری های کبد • وجود علایم و نشانه های آسیب و بیماری کبد، انسداد مجرای …
بیشتر بخوانیدتست بررسی پروتئین تام پلاسما جهت بررسی نسبت آلبومین به گلوبولین کاربرد دارد. پروتئین ها از اجزای مهم خون در بدن بوده که برای تمام بافت ها و سلول های …
بیشتر بخوانیدآلبومین پروتئینی است که توسط کبد ساخته شده و بافت ها را تغذیه می کند و از نشت مایعات از رگ های خونی جلوگیری کرده، و در انتقال ویتامین ها، …
بیشتر بخوانیدگلوبولین (به انگلیسی: Globulin) گروهی از پروتئینهای حلقوی هستند که از آلبومینها سنگین تر و در آب محلولتر هستند. برخی گلوبولینها در کبد و برخی در دستگاه ایمنی در پاسخ …
بیشتر بخوانیدآندروژن ها شامل DHEA، تستوسترون و اندروستن دیون می باشند. DHEA در غده فوق کلیه، در روند تولید آلدوسترون و کورتیزول ساخته می شود. DHEA در تخمدان ها یا بیضه …
بیشتر بخوانیدهدف از انجام تست چیست؟ هدف از انجام این آزمایش، عبارتست از: کمک به تشخیص علت کم خونی کمک به تشخیص علت نوروپاتی ارزیابی وضعیت تغذیه ای در برخی افراد …
بیشتر بخوانیدهدف از انجام تست چیست؟ هدف از انجام این آزمایش، عبارتست از: تعیین کمبود ویتامین D تعیین اثر بخشی درمان در افرادی که مکمل ویتامین D دریافت کرده اند ویتامین …
بیشتر بخوانیداسید اوریک ترکیبی نیتروژنی می باشد که حاصل تجزیه نهایی کاتابولیسم پورین (یکی از اجزاء سازنده DNA) می باشد. 25 درصد اسید اوریک از طریق روده و 75 درصد آن …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ ارزیابی و نظارت بر وضعیت قند خون، تشخیص بالا بودن قند خون یا هیپرگلیسمی و همچنین پایین بودن قند خون یا هیپوگلیسمی، …
بیشتر بخوانیدبرای آزمایشات چربی خون، روز قبل از آزمایش، یک وعده غذای مختصر ساده و بدون چربی میل کنید (حدود ساعت 6 عصر) و به مدت ۱۲ تا ۱۴ ساعت قبل از خونگیری هیچ چیز (به جز آب) میل نکنید. بهتر است قبل از ساعت ۱۰ صبح جهت نمونه گیری مراجعه نمایید.
اگر از مکمل ب 12 استفاده می کنید می بایست از یک هفته قبل از آزمایش، مصرف آن را متوقف کنید تا اندازه گیری دقیق سطح ویتامین B12 امکان پذیر شود.
آزمایش تحمل گلوکز یا OGTT به منظور تایید دیابت انجام میشود. جهت انجام آزمایش، بیمار باید حدود 8 تا 12 ساعت ناشتا باشد.
برای آزمایش قند 2 ساعته پس از اتمام صرف صبحانه ی معمول، هیچ گونه مواد غذایی تا راس دقیقا ۲ ساعت از زمان شروع صبحانه، میل نکنید.
برای آزمایش قند 2 ساعت بعد از گلوکز یا 2H-OGTT بیمار باید 8 ساعت ناشتا باشد.
روز قبل از آزمایش، غذای مختصر ساده و بدون چربی میل کنید و به مدت ۱۲ تا ۱۴ ساعت قبل از
خونگیری هیچ چیز (به جز آب) میل نکنید. بهتر است قبل از ساعت ۱۰ صبح جهت نمونه گیری مراجعه نمایید.