شنوایی سنجی

شنوایی سنجی یا ادیومتری، برای همین منظور به وجود آمده و می‌تواند وضعیت شنوایی افراد را در سنین مختلف، بررسی کند. دستگاه شنوایی سنجی یا ادیومتر، نوع و میزان کم شنوایی، اختلالات تعادل و موارد مربوط به عملکرد گوش داخلی را ارزیابی می‌کند و میزان شنوایی را روی برگه ادیوگرام ثبت می‌کند. اگر فکر می‌کنید نیاز به بررسی وضعیت شنوایی خود دارید، فقط کافی است، این خدمت را در آزمایش آنلاین درخواست دهید تا متخصصین در محل حاضر شوند و وضعی شنوایی شما را بررسی کنند.

شنوایی سنجی چرا و چگونه؟

تست‌های شنوایی سنج شامل دو مدل تن خالص و گفتار است. کمترین صداهایی که فرد در فرکانس‌های متفاوت می‌شنود، در تست شنوایی تن خالص، اندازه‌گیری می‌شود. این نوع تست در اتاقکی آکوستیک در حالی که هدفونی روی گوش‌های بیمار قرار دارد، صورت می‌گیرد. تست گفتاری، یکی دیگر از تست‌های شنوایی سنجی است. هدف از انجام این تست، ارزیابی درک گفتار فرد در سکوت و به همراه نویز است. در تست گفتار، کلماتی تک سیلابی و دو سیلابی پخش شده، و از فرد خواسته می‌شود، تا هرآنچه را که می‌شنود، تکرار کند. توانایی درک گفتار، به تشخیص نوع کم شنوایی و انتخاب سمعک مناسب کمک می‌کند. تست‌های شنوایی اصلا دردناک نیستند و حدودا بعد از 15 دقیقه بدون حس ناراحتی به اتمام می‌رسد. بعضی از متخصصین از دیاپازون نیز ممکن است، استفاده کنند. نحوه استفاده از آن به این صورت است، که فرد متخصص دیاپازون را روی استخوان ماستوئید، در پشت گوش قرار می‌دهد، تا مشخص شود، چه میزان از ارتعاش از طریق استخوان به گوش داخلی فرد منتقل می‌شود. در این تست، گاهی از مرتعش کننده استخوان نیز استفاده می‌شود. مرتعش کننده استخوان وسیله‌ای است، که باعث ایجاد ارتعاشاتی شبیه به دیاپازون می‌شود.

هر آنچه که باید در مورد شنوایی سنجی بدانید

شنوایی یکی از مهم‌ترین مواردی است که زندگی را برای افراد آسانتر می‌کند. همچنین می‌تواند توانایی بامزه‌ای به شمار آید. به عنوان مثال، نشستند در یک رستوران پر سروصدا را تصور کنید که درحال گوش دادن به یک دوست هستید که داستان خنده‌داری را تعریف می‌کند. در صورت کاهش شنوایی، زندگی به صورت ناگهانی دشوار می‌شود. ممکن است در ابتدا افرادی که به کاهش شنوایی دچار شده‌اند، تلاش کنند تا با درک و برداشت از حالات صورت و حرکات افرادی که صحبت می‌کنند، موضوع اصلی را تا حدودی متوجه شود، هنگامی که بقیه می‌خندند، آنها نیز بخندید، لب‌خوانی کنند یا به هنگام شرکت در برنامه یا مراسم‌های خاص در ردیف اول بنشینند و نهایت تلاش خود را بکار بگیرند تا به اصل مطلب پی ببرند. همانطور که حدس می‌زنید، کاهش شنوایی می‌تواند طاقت فرسا و خسته کننده باشد. بعد از گذشت مدت زمانی ممکن است افرادی که به این حالت دچار شده‌اند، دست از تلاش بکشند و فقط در خانه بمانند، زیرا این کار آسان‌تر است. بسیاری از افراد بالای 65سال به طور معمول با کاهش عملکرد شنوایی دست و پنجه نرم می‌کنند و این حالت تاثیر منفی بر روی عملکرد و روحیه آنها باقی می‌گذارد. البته لازم است بدانیم که کاهش شنوایی همیشه در سنین بالا بروز نمی‌دهد و این احتمال نیز وجود دارد که افراد در سنین پایین‌تر به دلایل مختلف با این مشکل مواجه شوند. با استفاده از شنوایی سنج در منزل یا ادیومتری افراد قادر هستند قدرت شنیداری خود را در تمام سنین بررسی کنند و در صورت بروز هرگونه مشکلی بهترین راه حل را انتخاب کنند. همانطور که بارها شنیده‌ایم، پیشگیری بهتر از درمان است، تشخیص زودهنگام و به موقع نیز تاثیر بسزایی در جلوگیری از پیشرفت کم‌شنوایی و یا سایر مشکلات مربوط به شنیداری دارد. تیم ما از مشکلات شنوایی شما و اهمیت خوب شنیدن برای برقراری ارتباط با دیگران و محیط پیرامون آگاه است. شنیدن بهتر مساوی با زندگی بهتر و غنی‌تر و همچنین و پر از رضایت است. ما می‌خواهیم به شما کمک کنیم تمام جلوه‌های صوتی زندگی را بشنوید. از صدای جیرجیرک و تمامی موجودات کوچک گرفته تا شادی نوه‌های شما که می‌خندد. همچنین تلاش می‌کنید تا قادر به شنیدن صداهای کاملاً تأثیرگذار و مهم مانند صدای بوق ماشین یا صدای زنگ خطر آتش‌سوری به هنگام خواب باشید. زندگی پر از سر و صدا و شور و هیاهو است. بنابراین، چه چیزی بهتر از اینکه حتی در هنگام کاهش قدرت شنیداری، قادر به خوب شنیدن باشید؟ ما با استفاده از خدمات شنوایی سنج در منزل می‌توانیم به شما کمک کنیم کنترل زندگی خود را دوباره بدست آورید. شنوایی سنج در منزل، شنوایی شما را ارزیابی می‌کند و راه حل‌هایی را به شما ارائه می‌دهد که برای بهبود شنوایی و جلوگیری از آسیب بیشتر بسیار کاربردی و مفید هستند. ما همچنین می‌توانیم راهکارهای موثری را برای کمک به شما در برقراری ارتباط آسان با دوستان، خانواده و همکاران ارائه دهیم. از جمله خدمتی که در شنوایی سنج در منزل به شما ارائه می‌شود، انجام کلیه خدمات مربوط به تست‌های شنوایی سنجی، مراقبت‌های بهداشتی شنوایی، اتصالات سمعک.

استفاده از خدمات شنوایی سنج در منزل برای چه کسانی موثر است؟

  • سالمندان
  • کسانی که براحتی قادر به مرخصی گرفتن و یا ترک محل کار خود نیستند.
  • کسانی که در شهرها و یا مناطقی زندگی می‌کنند که دسترسی به مراکز شنوایی سنج پرهزینه و دشوار است.
  • کسانی که بنا به هر دلیلی از مشکلات حرکتی رنج می‌برند.
  • کسانی که در خانه بستری و یا تحت مراقبت هستند.
  • کسانی که ترجیح می‌دهند در اپیدمی بیماری کرونا به مطب‌ها و مراکز بهداشتی مراجعه نکنند.

با توجه به اینکه تجهیزات پیشرفته شنوایی سنجی ما قابل حمل است، بنابراین می توانیم تست‌های شنوایی کامل و حرفه‌ای و سمعک‌های متناسب را تقریباً در هر مکان با خدمات شنوایی سنج در منزل انجام دهیم. داشتن کلینیک شنوایی سیار به این معنی است که ما همچنین می‌توانیم مراقبت‌های بعدی و تنظیم سمعک را در خانه یا محل کار شما انجام دهیم.

چگونگی انجام انواع تست‌های شنوایی سنج در منزل

به طور کلی دو نوع تست شنوایی سنج وجود دارد. یکی از آنها مربوط به بررسی و اندازه‌گیری کمترین صداهایی است که فرد در فرکانس‌های متفاوت می‌شنود و به عنوان تست شنوایی تن خالص شناخته می‌شود. تست تن خالص در یک اتاق آکوستیک انجام می‌شود و فرد در حین انجام تست هدفونی را باید بر روی گوش‌های خود قرار دهد. یکی دیگر از تست‌های شنوایی که صورت می‌گیرد، تست گفتاری است. ارزیابی درک گفتار فرد در سکوت و به همراه نویز از مهم‌ترین اهداف این تست محسوب می‌شود. در این تست متخصص کلماتی تک سیلابی و دو سیلابی را پخش می‌کند و از فر می‌خواهد تا هرآنچه را که می‌شنود، تکرار کند. با استفاده از این تست، نوع کم‌شنوایی فرد تشخیص داده شده و سپس می‌توان سمعک مناسب را انتخاب کرد. لازم است بدانید که انجام تست‌های شنوایی کاملا غیرتهاجمی و بدون دردهستند. همچنین وقت زیادی را از فرد نمی‌گیرند. تنها کافیست 15 دقیقه از وقت خود را به انجام این تست‌ها اختصاص دهید. گاهی ممکن است متخصصین در حین انجام تستهای شنوایی سنج از دیاپازون نیز استفاده کنند. بدین صورت که پزشک شنوایی سنج دیاپازون را روی استخوان مورد نظر (ماستوئید)، در پشت گوش قرار می‌دهد. با استفاده از این روش، وی میزان انتقال ارتعاش از طریق استخوان به گوش داخلی فرد را متوجه می‌شود. گاهی از مرتعش کننده استخوان ( دستگاهی که باعث ایجاد ارتعاشاتی شبیه به دیاپازون می‌شود) نیز استفاده می‌شود. تست شنوایی سنجی نوزادان، انواع مختلفی دارد که سه نوع آنها در ادامه به طور مختصر معرفی شده‌اند:

  • تست ارزیابی پاسخ شنوایی ساقه مغز (ABR):
  • این تست عصبی است که به بررسی عملکرد شنوایی ساقه مغز در پاسخ به محرک‌های شنوایی است. این تست برای اولین بار توسط جوت و ویلیستون در سال 1971 انجام شد. تست شنوایی سنجی ABR رایج‌ترین تست در حوزه شنوایی است و هدفت از انجام آن بررسی عملکرد مغز به صداهای مختلف است.

  • تست اتوآکوستیک (OAE):
  • از این تست به منظور بررسی وضعیت حلزونی گوش استفاده می‌شود. برای انجام این تست، دستگاه مخصوصی بر روی گوش‌های نوزاد قرار می‌گیرد و صداهای ضعیفی که توسط گوش تولید می‌شوند، را ضبط می‌کند. در آخر صداهای ضبط شده مورد بررسی قرار می‌گیرند و نتایج مشخص می‌کنند که عملکر گوش نوزاد طبیعی و خوب است یا خیر.

  • تست کورتیکال شنوایی:
  • این تست که به عنوان CAEP نیز شناخته شده است، یکی از رایج‌ترین و همچنین جدیدترین تست‌های شنوایی است. یکی از برجسته‌ترین مزایا این روش این است که پزشک قادر است در حالی که سمعک در گوش نوزاد قرار دارند، فرایندهای لازم تست را انجام دهد. بررسی بخش شنوایی مغز و اطلاعات مربوط به شنوایی از اهداف این تست به شمار می‌رود. پس از انجام تست شنوایی، واکنش‌های دریافتی ضبط شده و مورد بررسی قرار می‌گیرند. ثبت این واکنش‌ها از طریق سطح سر امکان پذیر است. تست کورتیکال شنوایی بدین صورت انجام می‌شود که صداهایی مانند M، T و g توسط اسپیکرهایی در رنج‌های مختلف صدایی تولید شده، و واکنش‌های برانگیخته مغز با استفاده از الکترودهایی که بر روی سطح سر قرار گرفته، ضبط می‌شوند. در نهایت توسط کامپیوتر آنالیز خواهند شد.

مزایای مراجعه شنوایی سنج به منزل

با مراجعه شنوایی سنج به منزل، شما می‌توانید از مزایا و استاندار‌های بسیار بالایی بهره ببرید. به عنوان مثال، استفاده از مراقبت‌های ویژه و دوستانه متخصص شنوایی سنج یکی از این مزایا محسوب می‌شود. علاوه بر این، افرادی که برای این شغل در نظر گرفته می‌شوند، بسیار صبور و حرفه‌ای هستند. بنابراین، مدت زمانی را که در منزل شما هستند، به ارائه خدمات، مشاوره و توضیح دادن چالش‌ها و دستورالعملهایی هستند که با آنها مواجه هستید. تمامی این موارد فضایی امن، مطمئن، راحت و به دور از استرس را برای شما فراهم می‌آورد تا در منزل بمانید و از خدمات موردنیاز بهره‌مند شوید. ما برای سلامت شنیدن تمامی افراد اهمیت زیادی قائل هستیم و معتقدیم که خانه نشین بودن نباید توانایی شما در شنیدن همه صداهای خارق العاده‌ای که در طول زندگی روزمره، شما را احاطه کرده‌اند، محدود کند.


تست کرونا

نحوه معاینه شنوایی سنج در منزل

کارشناسان ما به محض ورود به منزل شما خود را معرفی می‌کنند. همچنین شما می‌توانید برای کسب اطمینان خاطر از آنها بخواهید تا کارت شناسایی خود را به شما نشان دهند. علاوه بر این، توصیه می‌شود که یکی از اعضای خانواده، یک دوست و یا همکار را که از سابقه شنوایی شما مطلع است، در منزل در کنار خود داشته باشید. متخصص با استفاده از اتوسکوپ ( برای معایته مجرا و پرده گوش استفاده می‌شود) گوش و ضایعات جمع شده در گوش شما را بررسی می‌کند. این معاینه بدین خاطر صورت می‌گیرد تا متخصص متوجه شود که آیا ضایعات تجمع یافته منجر به کم‌شنوایی شما شده است یا خیر. بعد از شست و شو گوش (در صورت نیاز)، هدفونی بر روی گوش‌های شما قرار داده شده و انجام تست‌های مربوطه شروع می‌شود. هر گوش به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌گیرد و از شما خواسته می‌شود تا صداهای شنیده شده را برای متخصص بازگو کنید. پس از به دست آوردن نتایج حاصل از انجام تست‌های شنوایی، کارشناس ما شما را مطلع کرده و همچنین، بهترین روش‌هایی را که می‌توانند در بهبود شنوایی موثر باشند را با شما در میان می‌گذارند. برخی از خدماتی که در شنوایی سنج در خانه ارائه می‌دهیم عبارتند از:

حتی اگر هیچگونه کم‌شنوایی و یا مشکلات مربوط به شنوایی را نداشته باشید، ما بهترین راه‌های حفظ سلامتی شنوایی را در بهترین حالت به شما توصیه می‌کنیم!

شنوایی سنج در منزل؛ جمع‌بندی

هدف ما این است که بیماران از قدرت شنوایی خود بهترین استفاده و بهره را ببرند و به طور کامل از زندگی و محیط پیرامون خود لذت ببرند. ویزیت در منزل، برای بیمارانی که به دلیل محدودیت‌های جسمی یا هر مشکل دیگری نمی‌توانند به راحتی از منزل خود خارج شوند، بسیار موثر و مفید است. اگر احساس می کنید به ملاقات با یکی از متخصصان شنوایی سنج ما احتیاج دارید، لطفاً با دفتر ما تماس بگیرید تا پشتیبانان تیم ما نیازهای شما را از طریق تلفن ارزیابی کرد و سپس در یک زمان مناسب برای شما قرار ملاقاتی را رزرو کنند. برای اعضای خانواده خود که خارج از شهر هستند و به مراقبت در خانه احتیاج داشته باشند نیز می‌توانید با ما تماس حاصل نمایید و به آنها کمک کنید.

سوالات متداول

  • شنوایی سنجی بر حسب چه واحدی اندازه‌گیری می‌شود؟

    واحد اندازه‌گیری شدت صدا دسی‌بل (dB) است و به طور معمول گوش انسان می‌تواند صداهای بین 20 دسی‌بل (در حد نجوا) تا صداهای بلند مانند موتور جت را (بین 140 تا 180 دسی‌بل) بشنود.

  • آیا هزینه رفت و آمد، جدا از هزینه شنوایی سنجی، محاسبه می‌شود؟

    خیر. هزینه ایاب و ذهاب، با هزینه شنوایی سنجی، محاسبه شده است و شما نیازی به پرداخت جداگانه این هزینه ندارید.

  • کم شنوایی به چه دلایلی ایجاد می‌شود؟

    ابتدا باید موارد ارثی را لیست کنیم، اما ممکن است، عفونت‌هایی که در گوش رخ می‌دهد و یا زمانی که به گوش صدمه می‌خورد و برای مثال، پارگی پرده گوش رخ می‌دهد، عوامل کاهش شنوایی باشند. همچنین مواردی مانند استفاده از هندزفری با صدای بلند، در دراز مدت، موجب کاهش شنوایی می‌شود.

  • آیا شنوایی سنجی عوارضی هم دارد؟

    خیر، انجام تست شنوایی سنجی با دستگاه‌های ادیومتری، هیچ خطری ندارد و فقط اندازه‌گیری قدرت شنوایی افراد با این دستگاه‌ها انجام می‌شود.

تست کرونا