در آزمایش کبدی، موارد زیر بررسی میشود:
آزمایش کبدی برای بررسی کارکرد صحیح کبد ضروری است. کبد یکی از ارگانهای اصلی بدن است و نقش مهمی در متابولیسم و دفع سموم دارد و نقص عملکرد آن منجر به بیماریهای مختلفی مانند سیروز، کبد چرب و انواع هپاتیتها میشود. همچنین در بیماریهایی مانند اکنه و جوش هم معمولا آنزیمهای کبدی مورد بررسی قرار میگیرد.
نشانگرهای زیستی
کبد شما یکی از مهمترین اندام های بدن شماست و عملکردهای زیادی از جمله تجزیه مواد غذایی و تبدیل آن به انرژی، خلاص شدن از شر مواد زائد و سموم و تولید و تنظیم برخی هورمون ها دارد. کبد شما از طریق مصرف بیش از حد مواد غذایی ، مصرف الکل و هپاتیت ویروسی ممکن است ملتهب شود و به تدریج آسیب ببیند. کبد شما از قدرت شگفت انگیزی برای ترمیم و بازسازی خود برخوردار است؛ اما هنگامی که التهاب منجر به زخم (سیروز) شود ، بیماری کبد غیر قابل برگشت خواهد بود. در آزمایش سلامت کبد میزان آنزیمهای مختلفی در خون شما اندازه گیری می شود که در صورت بالا رفتن، می تواند نشان دهنده التهاب کبد باشد.
آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) چرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ تشخیص آسیب و بیماری های کبدی وجود علایم بیماری های کبدی نمونه مناسب خون سیاهرگی (سرم) …
بیشتر بخوانیدآزمایش alk یا آلکالاین فسفاتاز یکی از تست های مربوط به عملکرد کبد است. اگرچه ساخت alk در بدن مثل آنزیم های SGOT و SGPT به کبد محدود نیست و …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ افتراق بیماریهای کبد و مجاری صفراوی از بیماریهای استخوانی کمک به تشخیص بیماریهای کبد و اعتیاد به الکل وجود علایم مشکوک به …
بیشتر بخوانیدALT بیشتر در کبد یافت می شود و مقادیر کمتری از آن در قلب، عضله اسکلتی و کلیه ها وجود دارد. بیماری که پارانشیم کبد را تحت تاثیر خود قرار …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ • غربالگری و نظارت بر روند درمان بیماری های کبد • وجود علایم و نشانه های آسیب و بیماری کبد، انسداد مجرای …
بیشتر بخوانیدآزمایش کبد چرب آزمایش کبد چرب یکی از آزمایش های متداول امروزی است. دلیل این امر سبک زندگی شهری امروزی (استرس، کم تحرکی، چربی های اشباع و غیره) است که […]
آزمایش های کبدی امروزه یکی از اساسی ترین مشکلات بهداشتی و سلامتی در سطح جهانی به خصوص کشور های مدرن، چاقی و مشکلات کبدی می باشد. فرهنگ غذایی غلط، مشلات […]