رادیولوژی در منزل

یکی از خدمات جدید آزمایش آنلاین، انجام رادیولوژی قسمت‌های مختلف بدن مانند ناحیه شکمی، زانوها و کمر است. با پرکردن این فرم، می‌توانید خدمت مورد نظر و نتیجه آن را در منزل دریافت کنید.

رادیولوژی یا پرتوشناسی

رادیولوژی یکی از رو‌شهای تشخیصی برای بررسی برخی بیماری‌ها و تغییر حالات طبیعی اعضای بدن است. دستگاه رادیولوژی با استفاده از پرتو ایکس و یا سایر امواج، از نواحی مانند کمر، زانو، استخوان‌ها تصویربرداری می‌کند و پزشک معالج با توجه به تصاویر، وضعیت بدنی را می‌سنجد.

اگرچه به طور معمول، انجام رادیولوژی در منزل، کاری نشدنی به نظر می‌رسد، اما خوشبختانه با پیشرفت علم، دستگاه‌های پرتابلی (قابل حمل) برای رادیولوژی طراحی شده‌اند که با کارایی مناسبی، تصویربرداری از اندام‌های داخلی بدن را انجام می‌دهد. بنابراین شما با اطمینان می‌توانید این خدمت را درخواست دهید. البته باید توجه داشته باشید این خدمت با توجه به شرایط ویژه‌ای که دارد، خدمت گران قیمتی محسوب می شود.

دانستنی‌های رادیولوژی در محل

برای شناسایی و تشخیص انواع مختلفی از بیماری‌ها و آسیب‌ها، از رادیولوژی و البته انواع متفاوت آنها استفاده می‌شود که مهم‌ترین آنها را به ترتیب زیر می‌توان لیست کرد:

1.تشخیص آسیب‌هایی که منجر به دردهایی مانند کمردرد می‌شود. البته در این روش، امکان تشخیص آسیب شناسی مکانیکی ستون فقرات وجود ندارد.

2. تشخیص بیماری‌هایی مانند آرتروز و اسپیدیلولیستزیس که به دلیل ایجاد آسیب و لغزش در مهره کمری و ستون فقرات ایجاد می‌شود.

3. بررسی‌های ساده از شکم، مری، معده، روده، کلیه، سنگ کلیه و سایر اندام‌ها

4. تصویربرداری از ریه و استخوان‌ها برای تشخیص سلامت سیستم تنفسی و شکستگی‌های بدن

البته باید بدانید با دستگاه‌های رادیولوژی معمولی، نمی‌توان برخی از شکستگی‌ها و دیسک‌ها را تشخیص داد. به همین علت، رادیولوژی را به انواع مختلفی تقسیم می‌شود:

رادیولوژی در منزل انواع مختلفی دارد. برخی از رادیولوژیست‌ها فقط گاهی اوقات معاینات در منزل را (در موارد اورژانسی و اضطراری) انجام می‌دهند. برخی دیگر یک یا چند روز ثابت در هفته به کار در خانه اختصاص داده شده‌اند و برخی دیگر به صورت تمام وقت در منزل افراد بیمار خدمات ارائه می‌دهند. فرقی نمی‌کند که شما در زمان نیاز به رادیولوژی در کدام دسته قرار بگیرید. منظور از دسته این است که نیاز تمام وقت یا نیمه وقت به رادیولوژی در منزل داشته باشید. نکته حائز اهمیت این است که هیج کجا خانه خوده آدم نمی‌شود و درصد بسیار بالایی از افراد امروزه به علت وجود ویروس کرونا عادت کرده‌اند که اکثر کارهای خود را در خانه انجام دهند.

از سوی دیگر، به دلیل مسری بودن بیماری کروناویروس 2019 (COVID-19)، شناسایی و جداسازی سریع بیماران COVID-19 بسیار مهم است. در این زمینه، معاینات تصویربرداری قفسه سینه، به ویژه اشعه ایکس قفسه سینه (CXR) که زیرمجموعه رادیولوژی محسوب می‌شوند، می‌تواند نقش اساسی در درمان و تشخیص داشته باشد تا در صورت در دسترس نبودن، تاخیر یا اولین نتیجه منفی واکنش زنجیره‌ای رونوشت معکوس پلیمراز (RT-) تریاژ شود.

بخش رادیولوژی در منزل ما شامل تیمی متشکل از یک رادیوگراف و یک پرستار است که برای انجام CXR، سواب نازوفارنکس (و در صورت نیاز، نمونه خون)، به خانه بیمار می‌روند و موارد مورد نیاز انجام می‌شود. استفاده از این خدمت باعث می‌شود تا افراد مبتلا به این عفونت، ایزوله شدن در خانه یا پذیرش در اتاق اورژانس (در صورت نیاز) راحت تر پشت سر بگذارند. بنابراین، از مزایای برجسته رادیولوژی در منزل، به ویژه در زمان وجود این ویروس منحوس بدین صورت است که رویکرد مراقبت‌های بهداشتی را به خانه بیمار می‌آورد، خطر مراجعه افراد آلوده به مطب پزشکان خانواده یا بخش‌های اورژانس را کاهش می‌دهد و پزشکی جامعه را تقویت می‌کند و در عین حال ارتباط قوی با بخش‌های رادیولوژی حفظ می‌کند.

رادیولوژی چیست و انواع آن کدامند؟

لازم است بدانید، رادیولوژی شاخه‌ای از پزشکی است که از فناوری تصویربرداری برای تشخیص و درمان بیماری‌ها استفاده می‌کند. رادیولوژی را می‌توان به دو حوزه مختلف رادیولوژی تشخیصی و رادیولوژی مداخله‌ای تقسیم کرد. رادیولوژیست‌های ما نتایج کلینیک‌های تصویربرداری ما را تفسیر می‌کنند و همچنین از اکثر بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و مراکز مراقبتی پشتیبانی می‌کنند.

رادیولوژی تشخیصی

سی تی اسکن، ام آر ای (MRA)، ماموگرافی، فلوروسکوپی و سونوگرافی انواعی از رادیولوژی تشخیصی هستند که برای تصویر برداری از اسکلت، عضله‌ها، قفسه سینه، پستان، شکم و مغز و اعصاب استفاده می‌شود.

رادیولوژی تشخیصی به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی کمک می‌کند تا ساختارهای داخل بدن شما را ببینند. پزشکانی که در تفسیر این تصاویر تخصص دارند، رادیولوژیست تشخیصی نامیده می‌شوند. با استفاده از تصاویر تشخیصی، رادیولوژیست یا سایر پزشکان اغلب می‌توانند:

  • علت علائم را تشخیص دهند
  • نحوه پاسخ بدن به درمان را کنترل کنند
  • غربالگری برای بیماریمعاینات رایج رادیولوژی تشخیصی عبارتند از:
  • توموگرافی کامپیوتری (CT)
  • فلوروسکوپی
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
  • ماموگرافی
  • پزشکی هسته‌ای
  • اشعه ایکس
  • توموگرافی انتشار پوزیترون (PET) یا PET-CT زمانی که با CT ترکیب شود
  • سونوگرافی

رادیولوژی مداخله‌ای

همانطور که از اسم این رادیولوژی برمی‌آید، این روش، یک راه مداخله‌ای است که به پزشکان برای ارائه درمان مناسب‌تر کمک می‌کند. البته افراد در این روش، بیماران سرطانی مستثنی هستند. برای مثال، برای انجام بهتر یک عمل جراحی، گاهی نیاز به یک رادیولوژی مداخله‌ای است. همچنین برای انجام موارد کاملا تشخیصی مانند آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هم از رادیولوژی مداخله‌ای استفاده می‌شود.

در رادیولوژی مداخله‌ای از تکنیک‌هایی مانند اشعه ایکس، سونوگرافی، رزونانس مغناطیسی و سی تی اکسن و با هدایت ابزارهای کوچک مانند سوند انجام می‌شود.

رادیولوژیست‌های مداخله‌ای از تصویربرداری مانند CT، سونوگرافی، MRI و فلوروسکوپی برای کمک به روش‌ها استفاده می‌کنند. تصویربرداری هنگام قرار دادن کاتترها، سیم‌ها و سایر ابزارها و ابزارها در بدن مفید است. پزشکان رادیولوژی در منزل به جای اینکه نیاز داشته باشند مستقیماً به داخل بدن شما از طریق یک دوربین یا با جراحی باز نگاه کنند، از این فناوری برای تشخیص یا درمان شرایط تقریباً در هر قسمت از بدن استفاده می‌کنند.

رادیولوژیست‌های مداخله‌ای اغلب سرطان‌ها یا تومورها، انسداد شریان‌ها و سیاهرگ‌ها، فیبروم‌های رحم، کمردرد، مشکلات کبدی و مشکلات کلیوی را درمان می‌کنند. روش‌های متداول رادیولوژی مداخله‌ای عبارتند از:

  • آنژیوگرافی یا آنژیوپلاستی
  • آمبولیزاسیون
  • درمان‌های سرطان از جمله آمبولیزاسیون تومور
  • فرسایش تومور
  • ورتبروپلاستی و کیفوپلاستی
  • بیوپسی‌های سوزنی
  • بیوپسی سینه
  • آمبولیزاسیون شریان رحمی
  • قرار دادن لوله تغذیه
  • قرار دادن کاتتر دسترسی وریدی، مانند پورت‌ها و PICC

تصویربرداری چیست؟

تصویربرداری پزشکی فرآیند ایجاد بازنمایی‌های بصری از داخل بدن برای تجزیه و تحلیل بالینی و مداخله پزشکی و نمایش بصری عملکرد اندام‌ها یا بافت‌ها است. اگرچه رادیولوژیست‌ها نتایج حاصل از تصاویر را تفسیر می‌کنند، تصویربرداری اغلب توسط تکنسین‌های رادیولوژی، متخصصانی که در روش‌های تصویربرداری تخصص دارند، انجام می‌شود.

انکولوژی رادیولوژی

این روش برای درمان سرطان‌ها استفاده می‌شود و نوعی پرتودرمانی است. انرژی که پرتوهای درمانی دارند، می‌تواند سلول‌های سرطانی را از بین برده و از گسترش بیشتر سرطان‌ها جلوگیری کند.

فیزیک پزشکی

این شاخه بیشتر جنبه علمی و تحقیقاتی دارد و برای تشخیص بهتر پزشکی به وجود آمده است. برای مثال تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی یا همان MRI، تکنولوژی است که با استفاده از این علم ایجاد شده است.

خطرات رادیولوژی

در حال حاضر، رادیولوژی دیجیتال رونق بیشتری نسبت به رادیولوژی سنتی گرفته است. در این روش، میزان اشعه دریافتی و تکرار آن پاین است و از طرفی تصاویری که ایجاد می‌شود، کیفیت بهتری دارند. اما به طور کلی در معرض مداوم اشعه‌ها، می‌تواند منجر به تحریب و یا جهش سلول‌های بدنی شود.

عکس‌های تصویربرداری رادیولوژی چه کاربردی دارند؟

عکس‌های تصویربرداری به خصوص رادیولوژی تشخیصی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند، زیرا تشخیص به موقع جان بسیاری از بیماران را نجات می‌دهد. این تشخیص به موقع و در برخی از موارد، زودهنگام با استفاده از رادیولوژی و تصویربرداری‌ها صورت می‌گیرد. اجازه دهید با توضیح بیشتر، اهمیت این مورد را بیشتر توضیح دهیم. به طور کلی، پزشکان بدون تصاویر رادیولوژی قادر نیستند تا دید شفاف و دقیقی ار درون بدن فرد بیمار داشته باشند. بنابراین، این تصاویر به صورت موثری بیمار را تحت مراقبت و مدیریت بیشتری قرار می‌دهد.

در نتیجه، بدین خاطر است که پزشکان حال حاضر بیش از هر زمان دیگری به منظور تشخیص دقیق و استفاده از روش‌های درمانی صحیح و مناسب به رادیولوژی متکی هستند. زمینه و شرایط، کاربرد تصویربرداری رادیولوژی را متنوع و وسیع می‌کند. همچنین این شاخه از پزشکی با توجه به سازوکار عملیات عکس برداری به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  • رادیوگرافی: برای مشاهده قفسه سینه یا شکم و مشاهده استخوان‌ها از اشعه X استفاده می‌شود که به آن پرتونگاری نیز می‌گویند.
  • توموگرافی کامپیوتری (CT): تصویربرداری در این روش با استفاده از دستگاه‌های خاص و همچنین ابعاد و زوایا مختلف بدن (ناحیه خاصی از بدن مانند دهان) انجام می‌شود. تصاویر گرفته شده، بعد از پردازش‌های کامپیوتری به عکس تبدیل می‌شوند.
  • MPI: در این نوع از تصویربرداری، تصاویر با استفاده از امواج رادیویی و میدان مغناطیسی استفاده می‌شود.
  • اولتراسوند (سونوگرافی): تصاویر در سونوگرافی با استفاده از امواج صوتی به صورت متحرک ایجاد می‌شوند. بدین خاطر، تماشا آنها روی صفحه نمایش، وضعیت بیمار را آشکار تر شرح می‌دهد. سونوگرافی در زمان معاینه رحم در دورهن بارداری و همچنین اکوی قلب که به عنوان اکوکاردیوگرام نیز شناخته می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • ماموگرام: با استفاده از اشعه ایکس عکس برداری‌ها انجام می‌شود. از این روش اغلب برای تصویربرداری از بافت‌های سینه (پستان) استفاده می‌شود.
  • فلوروسکوپی: در این روش نیز از اشعه ایکس به منظور تولین تصاویر آنی و متحرک از دورن بدن استفاده می‌شود. یکی از مهمترین کاربردهای فلوروسکوپی معاینه دستگاه گوارش است. البته شامل کاربردهای بسیار زیاد دیگری نیز می‌شود.
  • پزشکی هسته‌ای: برای مشاهده فرایندهای بدن و همچنین ایجاد روشنایی، در این روش به میزان محدود و کنترل شده از مواد رادیواکتیو استفاده می‌شود.

تکنسین‌های رادیولوژی در منزل

هر تکنسین در رادیولوژی در منزل تیم ما دارای آموزش و گواهینامه ویژه برای کار با تجهیزات تصویربرداری است. این تکنسین‌ها آموزش دیده‌اند تا از کمترین میزان تشعشع ممکن استفاده کنند و همچنان تصویری با کیفیت تشخیصی تولید کنند. در تیم رادیولوژی در منزل ما، هم پزشکان و هم یک فیزیکدان پزشکی تکنسین‌ها را نظارت کرده و در صورت نیاز (قبل از اعزام آنها به منزل) آموزش می‌دهند.

چگونه رادیولوژی در منزل انجام می‌شود؟

یکی از خدمات ویژه پزشکی که روز به روز شاهد افزایش درخواست متقاضیان آن هستیم، رادیولوژی در منزل است. استفاده از رادیولوژی در منزل، همانطور که می‌توانید حدس بزنید، بدان معناست که ضرورتی به حضور در کلینیک‌ها یا بیمارستان‌ها برای عکس برداری نیست و تمام فرایند مربوط به رادیولوژی در منزل شما با حضور فردی متخصص انجام می‌شود.

رادیولوژی در منزل دقیقا به صورتی انجام می‌شود که گویی شما در مطب پزشک هستید. خبر خوب اینکه، تقاضا روز افزون و پیشرفت چشمگیر فاناوری‌های مربوط به رادیولوژی در منزل، این امکان را فراهم آورده است تا این خدمت در منزل افراد به بهترین نحو و با بالاترین کیفیت صورت گیرد. این بدین خاطر است که تجهیزات مورد استفاده در رادیولوژی در منزف قابل حمل هستند و به خاطر سبکی و ابعاد به مراتب سبک تر (نسبت به قبل) فرصت ارائه حساس ترین خدمات پزشکی را به طور سیار به ارمغان آورده است.

علاوه بر تمامی مطالب اشاره شده در بالا، پیشرفت عصی دیجیتال نیز این خدمت را دستخول تحول مثبت کرده است. این بدین معناست که در مقایسه با گذشته، تکنسین‌ها قادر هستند بلافاصله پس از عکس برداری، از کیفیت تصاویر دیجیتالی که ثبت کرده‌اند، آگاه شوند و همچنین به منظور تهیه عکس پزشکی، لازم نیست فرایند طولانی مدت و زمان بر پردازش فیلم را پشت سر بگذارند.

بنابراین، در مجموع، در زمان خدمات رسانی توسط تکنسین رادیوولژی در منزل، تجهیزات عکسبرداری با کیفیت نیز به منزل شما اعزام شده و طبق دستور پزشک فرایند سونوگرافی، رادیوگرافی و ... انجام می‌شود و در نهایت بعد از اتمام کار تکنسین منزل شما ترک می‌کند.

رادیولوژی در منزل رادیولوژی در منزل
رادیولوژی در منزل

استفاده از رادیولوژی در منزل چه مزایایی دارد؟

امروزه، رادیولوژی در منزل بسیار محبوب شده است و بسیاری از افراد بجار مراجعه حضوری به مطب و یا بیمارستان‌ها از آن بهره می‌برند. از آنجایی که رادیولوژیست‌ها نیاز به حضور فیزیکی در منزل بیمار را برطرف می‌کند، ثابت شده است که رادیولوژی در منزل در حل مشکل بزرگ کمبود رادیولوژیست‌های واجد شرایط و آموزش دیده معجزه می‌کند. در زیر فهرست مختصری از چند مزیت مهم رادیولوژی در منزل آورده شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتها با ما همراه باشید.

کاهش زمان و افزایش کیفیت

رادیولوژی در منزل مشاهده تقریباً آنی نتایج تصویربرداری پزشکی را از طریق اینترنت و همچنین یک شبکه انتقال امن ارائه می‌دهد. این امر تشخیص سریع تر، درمان کارآمد و مراقبت با کیفیت بالاتر را برای همه بیماران تضمین می‌کند.

رادیولوژیست‌ها می‌توانند از مکان‌های دیگر بجز مراکز درمانی بدون به خطر انداختن کیفیت تشخیص یا زمان صرف شده برای تهیه گزارش‌های رادیولوژی برای ارائه درمان‌های پزشکی مناسب به کار خود ادامه دهند.

کمک‌های رادیولوژی در منزل با این سرعت، بیمارستان‌ها و مؤسسات مراقبت‌های بهداشتی را بدون توجه به موقعیت جغرافیایی‌شان، قادر می‌سازد تا خدمات پزشکی بهبودیافته و مراقبت‌های بهتر از بیمار را به همه ارائه دهند.

کاهش هزینه

برای بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی، رادیولوژی در منزل جایگزینی عالی برای داشتن یک رادیولوژیست تمام وقت در خانه برای کمک رسانی به افراد واجد شرایط است.

برای موسسات پزشکی بسیار مقرون به صرفه است که نیازهای رادیولوژی خود را برون سپاری کنند، زیرا با این کار آنها فقط کسری از حقوق یک رادیولوژیست داخلی را خرج می‌کنند.

این به بیمارستان‌ها کمک می‌کند تا در قیمت رقابتی باقی بمانند و در عین حال همچنان به ارائه بالاترین کیفیت خدمات تشخیصی رادیولوژی با نتایج سریع‌تر تصویربرداری با هزینه‌های رادیولوژی بسیار کمتر ادامه دهند.

رادیولوژی در منزل همچنین نیاز رادیولوژیست‌ها را برای مراجعه ضروری در بیمارستان‌ها از بین می‌برد، بنابراین به آنها اجازه می‌دهد از هر کجا که هستند، کار کنند و همچنین منجر به کاهش شدید هزینه رفت و آمد می‌شود.

مشاوره بهتر

خدمات رادیولوژی در منزل تضمین می‌کند که بهترین تشخیص و درمان به بیماران ارائه می‌شود و حضور رادیولوژیست در منزل شما این فرصت را ایجاد می‌کند که بهترین مشاوره را در خصوص برنامه درمانی خود تهیه کنید.

این به ویژه برای بیمارستان‌های کوچک بدون پرسنل رادیولوژیست بسیار سودمند است. آنها می‌توانند تصاویر اسکن را به صورت الکترونیکی برای رادیولوژیست‌ها ارسال کنند تا بتوانند گزارش‌های رادیولوژی مناسب را تولید کنند.

کمک‌های پزشکی فراتر از مرزها

با رادیولوژی در منزل، حتی مناطق دورافتاده روستایی که از نظر فنی سازگار هستند و تجهیزات پشتیبانی دارند، می‌توانند به راحتی به بهترین نتایج تصویربرداری پزشکی دسترسی داشته باشند. رادیولوژی در منزل، برای بیمارستان‌ها، کلینیک‌های کوچک و پزشکان در مناطق دوردست جهان که دسترسی به رادیولوژیست تمام وقت غیرممکن است، بسیار سودمند است.

رادیولوژی در منزل همچنین امکان دسترسی رادیولوژیست‌های فوق تخصصی را در هر منطقه فراهم می‌کند، بنابراین وضعیت مراقبت‌های بهداشتی در مناطق روستایی دورافتاده را چندین برابر بهبود می بخشد.

افزایش امنیت

با توجه به همه‌گیری که در حال حاضر به خاطر کرونا در جریان است، یکی از راه‌های ایمن برای عدم ابتلا به این عفونت ماندن در خانه است. برای انجام معاینات مربوط به این بیماری که رادیولوژی و بررسی ریه‌ها یکی از مهمترین و اولین اقدامات لازم است، در صورت حضور در بیمارستان‌ها خود را بیشتر از قبل در معرض ابتلا قرار می‌دهید. بنابراین استفاده از رادیولوژی در منزل امنیت سلامتی شما را به صورت چشمگیری بالا می‌برد.

رادیولوژی در منزل رادیولوژی در منزل

سوالات متداول

  • آیا هزینه رفت و آمد، رادیولوژی در منزل، جداگانه محاسبه می‌شود؟

    خیر، هزینه رادیولوژی در منزل، با هزینه رادیولوژی محاسبه می‌شود و شما نیازی نیست برای هزینه ایاب و ذهاب، مبلغ جداگانه‌ای پرداخت کنید.

  • در چه مواردی نیاز به رادیولوژی پرتابل و یا رادیولوژی در منزل وجود دارد؟

    در برخی موارد، جابجایی بیمار تا مرکز تصویربرداری وجود ندارد و یا اگر اینکار انجام شود، ممکن است، عوارض بیشتری ایجاد شود. در برخی موارد هم پزشک به تصویربرداری فوری برای تصمیم‌گیری‌های اورژانسی نیاز دارد. در چنین شرایطی عکس‌برداری خارج از مرکز تصویربرداری، ضروری می‌شود.

  • رادیولوژی در منزل برای چه افرادی مناسب است؟

    اگر بیماری دارید که قابلیت حرکتی خود را از دست داده است و یا دچار صدمات مغزی-نخاعی شده است یا به دلیل بیماری‌های مختلف، مانند شکستگی لگن، توانایی حرکتی ندارد، می‌توانید از رادیولوژی در منزل که به کمک دستگاه رادیولوژی پرتابل انجام می‌شود، استفاده کنید.

  • مزایای استفاده از رادیولوژی در منزل چیست؟

    احتمالا خود شما هم با ما موافق هستید که زمانی که تصویربرداری پزشکی در خانه انجام شود، زمان زیادی را دیگر در چراغ قرمزها، ترافیک، مسیر طولانی بیمارستان و یا نوبت‌های طولانی این مراکز از دست نخواهید داد. علاوه بر آن، شرایط ایمنی را برای بیماران با قدرت حرکتی پایین و یا عدم حرکت، فراهم کرده‌اید.

رادیولوژی در منزل