عوارض خودارضایی

  • نوشته شده توسط مهدی یاری
  • 17 / 05 / 1400

خودارضایی یک فعالیت مشترک میان افراد است. این یک روش طبیعی و ایمن برای کشف بدن، احساس لذت و آزادی جنسی است. خودارضایی در میان افراد در قشرهای مختلف، جنسیت‌ها و نژادهای متفاوت رخ می‌دهد. علی رغم افسانه‌ها، عوارض خودارضایی خاصی ایجاد نمی‌کند.

با این حال، در صورتی که  بیش از حد انجام شود، این امکان وجود دارد که به روابط و زندگی روزمره شما آسیب برساند. به غیر از این، استمناء (خودارضایی) یک عمل سرگرم کننده، طبیعی و سالم است.

عوارض خودارضایی چیست ؟

همانطور که گفته شد، عوارض خودارضایی ناچیز هستند. اما با این حال، برخی افراد ممکن است در مورد خودارضایی یا مسائل مربوط به خودارضایی مزمن مجازات شوند یا باورهای خاصی داشته باشند که در ادامه به آنها پرداخته‌ایم:

 

  • خودارضایی و گناه

بعضی از مردم ممکن است به دلیل اعتقادات فرهنگی، معنوی یا مذهبی، از انجام خودارضایی احساس گناه کنند. اما از لحاظ علمی و شواهد به دست آمده، خودارضایی نه اشتباه، نه گناه و نه غیر اخلاقی است. با این وجود، شما ممکن است پیام‌هایی را از این قبیل که “خودارضایی شرم آور یا امری کثیف است”، بشنوید.

اگر از انجام خودارضایی احساس گناه می‌کنید، با کسی که به آن اعتماد دارید، صحبت کنید که چرا اینطور احساس می‌کنید و چگونه می‌توانید این احساس گناه را در خود از بین ببرید و کمتر خودتان را از لحاظ روحی آزار دهید. درمانگران متخصص سلامت جنسی ممکن است یک منبع خوب و قابل اعتماد باشند.

  • اعتیاد به خودارضایی

از بارزترین عوارض خودارضایی می‌توان اعتیاد به آن را نام برد. گاهی اوقات دیگر خودارضایی امری طبیعی نیست و زندگی فردی شما را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. بدین صورت که شما را تبدیل به آدمی منزوی و تنها می‌کند. به بیان ساده‌تر، شما در هر حالتی ترجیح می‌دهدی از جمع‌های خانوادگی دوری کنید و در تنهایی خود باقی بمانید و این عمل را انجام دهید. در این حالت شما وقت بسیار زیادی را صرف خودارضایی می‌کنید و درواقع به آن اعتیاد پیدا می‌کنید. اگر یکی از موارد زیر را تجربه کردید، بدانید که از عوارض خودارضایی هستند و حتما با والدین یا مشاور خود صحبت کنید:

  • از انجام کارهای خود یا فعالیت‌های روزانه خود خودداری می‌کنید
  • از شرکت کردن در محیط کار یا مدرسه اجتناب می‌کنید
  • برنامه‌های خود را با دوستان یا خانواده لغو می‌کنید
  • رویدادهای مهم اجتماعی را از دست می‌دهید.

اعتیاد به خودارضایی می‌تواند به روابط شما و سایر نقاط زندگی شما آسیب برساند. خودارضایی بیش از حد ممکن است کار یا مطالعات شما را قطع کند، که همین امر اغلب منجر به کاهش بهره‌وری می‌شود.

این عوارض خودارضایی همچنین ممکن است به روابط عاشقانه و دوستی‌های عاشقانه شما آسیب برساند، زیرا شما وقت زیادی را برای وقت گذراندن با عزیزان خود ندارید، یا به نیازهای آنها توجه نمی‌کنید. اگر احساس می‌کنید به این مشکل دچار شده‌اید، با پزشک یا مشاور خود در مورد راه‌هایی برای کاهش موارد مضر مربوط به خودارضایی صحبت کنید.

روان درمانی می‌تواند به شما کمک کند اعتیاد خود را مدیریت کنید. شما همچنین می‌توانید با جایگزین کردن خودارضایی با فعالیت‌های دیگر، اعتیاد به آن را کاهش دهید. دفعه بعد که تمایل به خودارضایی دارید، روش‌های زیر را در نظر داشته باشید:

  • از خانه بیرون رفته و قدم بزنید و یا بدوید
  • شروع به نوشتن خاطرات روزانه خود کنید
  • وقت خود را با دوستانتان بگذرانید

تشخیص اعتیاد به خودارضایی و عوارض آن

از آنجا که ممکن است خودارضایی یک اختلال غیرقابل تشخیص باشد، در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، هیچ معیار تعیین شده وجود ندارد که مشخص کند آیا شما از نظر روانی دچار مشکل هستید و یا خیر. با این حال، یک پزشک یا درمانگر می‌تواند سؤالاتی را برای شناسایی اینکه آیا این یک مشکل روحی-روانی است که ممکن است نیاز به دریافت درمان داشته باشید یا خیر، بپرسید.

  • علل اعتیاد به خودارضایی

در زیر برخی از علل بالقوه احساس نیاز بیش از حد یا اجباری به خودارضایی آمده است که عبارت‌اند از:

  • افسردگی یا اضطراب زمینه‌ای: افرادی که با این عارضه مواجه هستند، با استفاده از خودارضایی خلق خوی خود را بالا نگه می‌دارند. آنها درواقع با استفاده از خودارضایی، اتسرس خود را مدیریت می‌کنند.
  • گرایش به اعتیاد: به دلیل نوروبیولوژی فرد (به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به رفتار جنسی اجباری، در ساختارهای مغزی آنها ارتباطات بیشتر و خاصتری (شبیه به کسانی که درگیر مواد مخدر هستند)، نشان می‌دهد)
  • درد عاطفی (تروما): ناشی از شرایط زندگی است که شما به دنبال تمرکز بر رفتارهای جنسی اعتیاد آور هستید

تأثیر اعتیاد به خودارضایی

فردی که از این عوارض خودارضایی رنج می‌برد و دائما در حال انجام آن است ممکن است موارد زیر را در زندگی فردی و جنسی خود تجربه کند:

 

  • رضایت جنسی پایین تر
  • کاهش عزت نفس
  • عادت‌های خودارضایی خود را با سایر زمینه‌های زندگی مانند روابط شخصی یا کار دخالت می‌دهد

درمان عوارض خودارضایی

بحث درمانی ممکن است به شما کمک کند تا علت اصلی اعتیاد به خودارضایی خود را تعیین کنید. همین امر به شما این امکان را می‌دهد که استراتژی‌های مربوط به کاهش عوارض خودارضایی را آموزش ببینید و بکار بگیرید.

به عنوان مثال، اگر شما در گذشته ترومای عاطفی را تجربه کرده‌اید، درمانگر شما می‌تواند به شما کمک کند تا تروما را پردازش کنید و همچنین مهارت‌های مقابله‌ای بهتری را برای مدیریت درد عاطفی آموزش ببینید. علاوه بر این، اگر شما از خودارضایی به عنوان راهی برای مقابله با استرس مربوط به زندگی، استفاده می‌کنید، یک درمانگر می‌تواند به کاهش این مورد به شما کمک کند.

مهم این است که عوارض خودارضایی تشخیص داده شود. البته لازم اس به این نکته واقف باشید که تشخیص این عارضه ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها نیاز به زمان داشته باشد، حتی اگر به نظر موردی ساده می‌رسد.

  • دارو

در حالی که هیچ دارویی برای اعتیاد به خودارضایی وجود ندارد، اگر شما با یک اختلال روانی دیگر مانند افسردگی عمده یا اختلال وسواسی-اجباری (OCD) مواجه باشید، دارو می‌تواند به کاهش رفتارهای اجباری مانند خودارضایی کمک کند.

مقابله با عوارض خودارضایی

اگر تا به حال نتوانسته‌اید به دنبال درمان عوارض خودارضایی باشید، در زیر برخی از پیشنهادات برای کمک به کنترل این رفاتار وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • مشارکت در فعالیت‌هایی که از آنها لذت می‌برید. به عنوان مثال زمان خود را صرف انجام فعالیت‌هایی کنید که تمرکز شما را از فکر کردن به خودارضایی منحرف کند. فعالیت‌هایی از قبیل:
  • یوگا
  • دویدن یا پیاده روی
  • مدیتیشن
  • پیدا کردن افراده دیگری که مانند شما با این عارضه مواجه هستند نیز موثر است، زیرا شما می‌توانید آرامش خاطر داشته باشید آرام باشید.

 

  • خودارضایی و سرطان پروستات

برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که انزال منظم ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد، هرچند پزشکان دقیقا مطمئن نیستند که علت این امر چیست. یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که خطر ابتلا به سرطان پروستات در افرادی که خودارضایی می‌کنند، حدود 20 درصد کاهش یافته است. یک مطالعه در سال 2003 نیز ارتباط مشابهی بین انزال مکرر و خطر ابتلا به سرطان پروستات را کشف کرد. با این حال، هیچ مدرکی وجود ندارد که انزال به طور منظم در برابر سرطان پیشرفته پروستات محافظت می‌کند یا خیر.

عوارض خودارضایی در دوران بارداری

تغییرات هورمون‌ها در دوران بارداری باعث می‌شود، احساس تمایل جنسی در برخی از زنان باردار افزایش یابد. خودارضایی یک راه امن برای آزاد شدن تنش جنسی در دوران بارداری است. لذت جنسی نیز ممکن است به کاهش علائم حاملگی کمک کند، مانند کمر درد یا گرفتگی عضلات. شما ممکن است احساس خفیف و علائمی مانند گرفتگی نامنظم، یا انقباضات برکسون-هیکس، در طول و بعد از ارگاسم را تجربه کنید. این موارد باید بعد از ارگاسم محو شوند اگر انقباض ناپدید نشد و موار اشاره شده دردناک‌تر و مکرر تر شدند، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

خودارضایی ممکن است برای زنان با حاملگی‌های پر خطر، خطرناک نباشد. بدین خاطر که ممکن اس رسیدن به ارگاسم احتمال زایمان زودرس را افزاش دهد.

استمناء یک روش سالم، طبیعی و ایمن برای بهتر شناختن خود و بهبود سلامت شما است. خودارضایی ممکن است مزایای بسیاری برای ذهن و بدن شما داشته باشد و علیرغم احتمال اعتیاد، عوارض جانبی مضر دیگری وجود ندارد. در صورت نیاز با یک درمانگر یا کسی که به هر گونه اعتماد دارید، صحبت و مشورت کنید.
مجموعه آزمایش آنلاین پیشرو در خدمات رسانی در منزل ، شما عزیزان میتوانید خدمات نمونه گیری در منزل ، تست کرونا در منزل ، شنوایی سنجی در منزل ، آزمایش تیروئید و تزریق واکسن hpv  با مجموعه آزمایش آنلاین تجربه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *