فهرست مطالب
در دوران بارداری، بدن تغییرات جسمی زیادی را برای مطابقت با رشد و نمو جنین تجربه میکند. در طول این نه ماه، داشتن یک فشار خون طبیعی بسیار حائز اهمیت و مطلوب است. فشار خون درواقع نیروی فشار خون فرد به دیواره عروق است. هر بار که قلب شما میتپد، خون را به داخل رگها پمپ میکند و سپس خون را به بقیه بدن میرساند. خون به طور معمول در شریانها با سرعت مشخصی حرکت میکند. با این حال، عوامل مختلف میتوانند سرعت جریان خون در عروق را مختل کرده و باعث افزایش یا کاهش فشار شوند. افزایش فشار در عروق میتواند منجر به افزایش فشار خون شود. کاهش فشار در عروق نیز میتواند منجر به کاهش فشار خون شود.
فشار خون به عنوان دو نوع عدد ثبت میشود. عدد سیستولیک بالاترین عدد است، که نشان دهنده میزان فشار در عروق هنگام ضربان قلب شما است. عدد دیاستولی عدد پایینی است که میزان فشار در رگهای بین ضربان قلب را نشان میدهد. فشار خون به طور طبیعی با هر ضربان قلب افزایش مییابد و هنگامی که قلب در بین ضربانها استراحت میکند، کاهش مییابد. با این حال، تغییرات سریعی که بدن شما در دوران بارداری از خود بروز میدهد، میتواند تا حد زیادی بر این تعداد تأثیر بگذارد و باعث تغییر شدید فشار خون شود.
طبق انجمن قلب آمریکا (AHA)، میزان فشار خون طبیعی 120/80 میلی متر جیوه و کمتر است. مقادیر بالای 140/90 میلی متر جیوه در بارداری نشان دهنده فشار خون بالا است. فشار خون بالا در بارداری بسیار بیشتر از فشار خون پایین دیده میشود و حائز اهمیت است. حدود 10 درصد از کل بارداریها در ایالات متحده به دلیل مشکلات فشار خون از حالت طبیعی خارج شدهاند.
فشار خون در بارداری غیر طبیعی باشدجای نگرانی دارد. هم شما و هم کودک ممکن است در معرض خطر افزایش عوارض مربوط به سلامتی باشید. با این وجود، ممکن است با شرکت در قرارهای منظم قبل از زایمان بتوانید از بروز مشکلات جلوگیری کنید زیرا با شرکت در جلسات معاینه پزشک قادر است فشار خون شما را از نزدیک کنترل کند. همچنین ممکن است بخواهید بیشتر در مورد شرایط مرتبط یاد بگیرید، بنابراین میتوانید به عوامل موثر بر فشار خون کمک کنید.
AHA بررسی و تشخیص فشار خون غیر طبیعی در بزرگسالان غیر باردار را به شرح زیر تعریف میکند:
شما همیشه نمیتوانید تشخیص دهید که فشار خون شما خیلی بالا است یا خیلی پایین. در حقیقت، فشار خون بالا و افت فشار خون ممکن است علائم قابل توجهی ایجاد نکند. اگر علائمی را تجربه کنید، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
فشار خون بالا در بارداری معمولاً 140/90 میلی متر جیوه یا بالاتر تعریف میشود. ممکن است باعث بروز علائمی که در ادامه آمدهاند، شود:
فشار خون پایین یا افت فشار خون معمولاً به میزان 90/60 میلی متر جیوه یا کمتر تعریف میشود. ممکن است باعث شود:
اگر شک دارید که علائم فشار خون پایین یا فشار خون بالا دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید تا از بروز عوارض احتمالی جلوگیری کند.
علائم فشار خون بالا و افت فشار خون همیشه وجود ندارد. بهترین راه برای تشخیص اینکه آیا فشار خون غیرطبیعی دارید، انجام آزمایش فشار خون است. آزمایش فشار خون اغلب در قرارهای منظم معاینه و چکاپ دوران بارداری انجام میشود.
در حالی که این آزمایشات معمولاً در مطب پزشک انجام میشوند، همچنین میتوانند در خانه نیز صورت گیرند. بسیاری از فروشگاههای دارویی محلی دستگاههای اندازهگیری فشار خون در خانه دارند که میتوانید برای بررسی فشار خون خود از آنها استفاده کنید. با این حال، قبل از اینکه فشار خون خود را در خانه کنترل کنید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما ممکن است دستورالعملهای خاصی در مورد زمان و تعداد دفعات بررسی فشار خون خود را بررسی کند.
AHA تخمین میزند که از هر 3 بزرگسال آمریکایی 1 نفر مبتلا به فشار خون بالا است. در بارداری، فشار خون بالا را میتوان به دو دسته اصلی تقسیم کرد: فشار خون بالا و مزمن و مربوط به بارداری. فشار خون مزمن به فشار خون بالا اشاره دارد که قبل از بارداری وجود داشته است. در صورت ابتلا به فشار خون در 20 هفته اول بارداری نیز ممکن است این بیماری برای شما تشخیص داده شود. بعد از زایمان باز هم ممکن است این بیماری را داشته باشید.
اختلالات فشار خون بالا مربوط به بارداری معمولاً پس از 20 هفته اول بارداری ایجاد میشود. انواع مختلفی از اختلالات وجود دارد که از نظر شدت متفاوت هستند. یک تحقیق مربوط به یکپارچگی فشار خون در سال 2016 منتشر شده که نشان میدهد سن، چاقی و مشکلات سلامتی زمینهای در شرایط مربوط به فشار خون در باردرای نقش دارند. اگرچه این شرایط معمولاً پس از زایمان از بین میروند، اما در صورت ابتلا به هرکدام از این موارد، احتمال ابتلا به فشار خون بالا در آینده بسیار بیشتر است.
افت فشار خون ، اگرچه بسیار کم و جزئی است، اما میتواند به طور مستقیم با بارداری ارتباط داشته باشد. سیستم گردش خون شما در طول بارداری گسترش مییابد تا جنین شما را در خود جای دهد. با گسترش گردش خون، ممکن است افت کمی فشار خون را تجربه کنید. طبق AHA، این حالت در 24 هفته اول بارداری بیشتر مشاهده میشود. با این وجود، این مقدار معمولاً به اندازه کافی قابل توجه نیست که باعث نگرانی شود. افت فشار خون همچنین ممکن است به دلیل موارد زیر ایجاد شود:
فشار خون در بارداری باید از نزدیک کنترل شود تا از عوارض بالقوه تهدید کننده زندگی جلوگیری شود. پزشک شما ویزیتهای مکرر در دوره بارداری را برای نظارت بر جنین و همچنین آزمایش ادرار و خون توصیه میکند. پزشک به احتمال زیاد از شما میخواهد که مرتباً لگد زدن کودک را بررسی و چک کنید.کاهش حرکت ممکن است مشکل ساز باشد و نیاز به زایمان زودرس را نشان دهد.
پزشک همچنین در تمام دوران بارداری سونوگرافی انجام میدهد تا از رشد مناسب کودک اطمینان حاصل کند. بسته به نوع و شدت مشکلات فشار خون بالا و غیرطبیعی، ممکن است داروها نیز توصیه شود. موارد خفیف افت فشار خون معمولاً نیازی به درمان ندارد. در عوض، پزشک ممکن است به شما توصیه کند هنگام ایستادن احتیاط کنید تا زمین نخورید. موارد جدیتر ممکن است شما را ملزم کند:
فشار خون بالا شما و نوزادتان را در معرض خطر افزایش عوارض قرار میدهد. این شامل:
افت فشار خون در بارداری میتواند بارداری را دچار چالش کند. مطالعهای که در سال 2010 منتشر شد و نشان داد که تقریبا نیمی از موارد افت فشار خون در بارداری در زنانی اتفاق میافتد که قبلاً این بیماری را داشتهاند. این مطالعه همچنین گزارش داد که زنان مبتلا به افت فشار خون مداوم در دوران بارداری بیشتر دچار تهوع، استفراغ، خونریزی از واژن و کم خونی میشوند.
بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به عوارض، پیشگیری از فشار خون غیرطبیعی است. قبل از بارداری مراجعه به پزشک برای معاینه فیزیکی مفید است تا هرگونه ناهنجاری فشار خون در مراحل اولیه تشخیص داده شود. همچنین بهتر است قبل از بارداری وزن مناسبی داشته باشید.
طبق کالج متخصص زنان و زایمان آمریکا، هیچ روش اثبات شدهای برای جلوگیری از فشار خون بالا در دوران بارداری وجود ندارد. با این حال، شما باید تلاش کنید تا قبل از بارداری در بهترین حالت سلامتی ممکن باشید:
فشار خون در بارداری ایجاد میشود، اغلب پس از زایمان برطرف میشود. حتماً در معاینات منظم قبل از تولد شرکت کنید تا پزشک بتواند سلامتی کودک و شما را کنترل کرده و علائم فشار خون غیرطبیعی را جستجو کند. اگر پزشک برای کنترل فشار خون دارو تجویز کرده است، حتماً طبق دستورالعمل دارو را مصرف کنید. برای موارد قبلی فشار خون بالا، احتمالاً پس از تولد کودک باید به مصرف دارو ادامه دهید.
مجموعه آزمایش آنلاین پیشرو در خدمات رسانی در منزل ، شما عزیزان میتوانید خدمات آزمایش ژنتیک ، آزمایش hpv ، فیزیوتراپی در منزل ، تست اعتیاد در منزل ، ویزیت پزشک در منزل با آزمایش آنلاین تجربه کنید.