فصل پاییز زمان اوج گرفتن بسیاری از بیماریهای ویروسی است زیرا هوای سرد میتواند سیستم ایمنی شما را سرکوب کند و باعث شود که در برابر عفونتها آسیبپذیر شوید. عفونتهای ویروسی بهراحتی انتقال پیدا میکنند و میتوانند برای کودکان، افراد مسن و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند خطرناک باشند. به همین دلیل، پیشگیری بهترین راه برای محافظت از خود در برابر ابتلا به این بیماریها در فصل پاییز است. در ادامه با علائم بیماری های شایع در فصل پاییز و نحوه پیشگیری از ابتلا به آنها آشنا میشوید.
فهرست مطالب
راگید و اسپورهای کپک مهمترین محرکهای آلرژی و حساسیت در پاییز هستند. اگرچه مایتهای گردوغبار در ماههای مرطوب تابستان شایع هستند، آنها ممکن است در فصل پاییز و زمانی که برای اولین بار وسایل گرمایشی را روشن میکنید وارد هوا شوند. از سوی دیگر، شروع مدارس میتواند موجب ابتلای کودکان به آلرژیها شود زیرا کپکها و مایتهای گردوغبار در مدارس رایج هستند. بنابراین، آلرژیها از بیماری های شایع در فصل پاییز به شمار میروند. علائم آلرژی عبارتاند از:
برای تشخیص آلرژی، پزشک در ابتدا لازم است بفهمد که چه چیزی باعث آبریزش و خارش چشم و آبریزش بینی شده است. او در مورد سابقه پزشکی و علائمتان با شما صحبت میکند و ممکن است آزمایش حساسیت پوستی را برای شما تجویز کند. برای این کار، پزشک مقدار کمی از ماده حساسیتزا را بر روی پوست شما قرار میدهد و سپس پوست زیر آن را کمی خارانده یا خراش میدهد. اگر به ماده حساسیت داشته باشید یک برآمدگی کوچک یا برجسته بر روی پوستتان ایجاد میشود. از سوی دیگر، ممکن است پزشک برای تشخیص علت مسئله، آزمایش خون را نیز تجویز کند. با روشهای زیر میتوانید از ابتلا به آلرژی پیشگیری کنید:
سرماخوردگی میتواند هر کسی را در هر زمانی تحت تاثیر قرار دهد اما پاییز رایجترین زمان برای ابتلا به این بیماری است. برای اطلاع از تفاوت کرونا و سرماخوردگی به مقاله لینک شده مراجعه کنید. سرماخوردگی یک بیماری مسری است که میتواند از چند روز تا چند هفته طول بکشد. علائم آن عبارتاند از:
برای تشخیص سرماخوردگی، تست آزمایشگاهی وجود ندارد و معمولا پزشک از معاینه فیزیکی استفاده میکند. برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی لازم است موارد زیر را رعایت کنید:
ویروسهای آنفولانزا یکی از بیماری های شایع در فصل پاییز هستند. این بیماری درصورتیکه درمان نشود میتواند شدت زیادی پیدا کند و حتی به برونشیت یا ذاتالریه تبدیل شود. علائم ابتلا به آنفولانزا عبارتاند از:
برای تشخیص آنفولانزا، تکنسین آزمایشگاه با استفاده از یک سواب، مخاط بینی و پشت گلوی شما را جمعآوری میکند و سپس نمونه را ازنظر وجود ویروس آنفولانزا بررسی میکند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری لازم است موارد زیر را رعایت کنید:
نوروویروس موجب التهاب معده میشود و بسیار مسری است. این بیماری در پاییز و زمستان شیوع زیادی دارد و میتواند از طریق غذاهای آلوده بهویژه غذاهای دریایی آلوده از فردی به فرد دیگر منتقل شود. علائم نوروویروس عبارتاند از:
برای اینکه از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید لازم است نکات زیر را رعایت کنید:
عفونت گوش درنتیجه التهاب یا ویروس در گوش میانی ایجاد میشود و بیشتر در فصل پاییز اتفاق میافتد. عفونت حاد گوش بهعنوان یکی از بیماری های شایع در فصل پاییز میتواند از بیماریهای دیگری مثل آلرژی، سرماخوردگی و آنفولانزا نیز ناشی شود. عفونت گوش در کودکان شیوع بیشتری دارد. علائم آن عبارتاند از:
برای تشخیص عفونت گوش، پزشک از ابزاری به نام اتوسکوپ پنوماتیک استفاده میکند. پزشک با استفاده از این ابزار به داخل گوش نگاه میکند و تشخیص میدهد که آیا در پشت پرده گوش، مایعی وجود دارد. برای پیشگیری از ابتلا به عفونت حاد گوش، رعایت نکات زیر ضروری است:
برونشیت حاد یکی از بیماری های شایع در فصل پاییز است که به معنای التهاب لولههای برونش است. این لولهها هوا را به ریهها منتقل میکنند. این بیماری معمولا توسط یک ویروس ایجاد میشود و اغلب بعد از ابتلا به سرماخوردگی معمولی، گلودرد یا آنفولانزا رخ میدهد. ویروسها یا باکتریهایی که باعث برونشیت حاد میشوند در هوای سرد رشد میکنند. علائم برونشیت حاد عبارتاند از:
پزشک، اغلب برونشیت حاد را با دریافت سابقه پزشکی و انجام معاینه فیزیکی تشخیص میدهد. آزمایش خون، آزمایش تنفس و آزمایش و آزمایش تصویربرداری پزشکی نیز ممکن است تجویز شود. برای پیشگیری از این بیماری، رعایت نکات زیر ضروری است:
آرتروز التهاب مفاصل است که با افزایش سن، بدتر میشود. علائم این بیماری بهخصوص در هوای سرد و مرطوب افزایش مییابد. علائم آرتروز عبارتاند از:
برای تشخیص این بیماری، پزشک علاوه بر استفاده از سابقه پزشکی کامل، معاینه فیزیکی نیز انجام میدهد. همچنین ممکن است او برای مشخص کردن نوع آرتروز آزمایش تصویربرداری پزشکی را تجویز کند. گاهی اوقات نیز ممکن است آسپیراسیون مفصل و آزمایش خون یا ادرار برای تشخیص نوع آرتروز استفاده شود. رعایت نکات زیر به پیشگیری از آرتروز کمک میکند:
برای ویزیت پزشک در منزل کلیک کنید.
سینوزیت یکی دیگر از بیماری های شایع در فصل پاییز است که ناشی از التهاب بافتی است که سینوسها یا حفرههای اطراف مجرای بینی را پوشانده است. این بیماری در هوای سرد شایعتر است زیرا رایجترین علل آن یعنی سرماخوردگی، آنفولانزا و آلرژی در این زمان از سال شایعتر هستند. هوای سرد، درد ناشی از سردردهای سینوسی را بدتر میکند. علائم سینوزیت عبارتاند از:
تشخیص سینوزیت معمولا با استفاده از معاینه فیزیکی انجام میشود. پزشک بهآرامی سینوسهای شما را فشار میدهد تا عفونت را تشخیص دهد. همچنین پزشک ممکن است از آندوسکوپی بینی یا آزمایشات تصویربرداری برای تایید تشخیص استفاده کند. با رعایت نکات زیر میتوانید از ابتلا به سینوزیت پیشگیری کنید:
هوای سرد و مرطوب موجب خشک شدن مجاری تنفسی میشود که این مسئله خطر حملات آسم را افزایش میدهد. سرماخوردگی و آنفولانزا نیز که در هوای سرد شایع هستند سایر محرکهای تشدید آسم در پاییز محسوب میشوند. علائم آسم ناشی از سرما عبارتاند از:
برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت نکات زیر لازم است:
ویتامین D برای سلامت جسم و روان ضروری است و رشد و قدرت مناسب استخوانها را فراهم میکند. ازآنجاییکه در فصل پاییز و زمستان کمتر در معرض نور خورشید قرار میگیریم احتمال ابتلای ما به کمبود ویتامین D بیشتر است. بنابراین، کمبود ویتامین D، یکی از بیماری های شایع در فصل پاییز است. کمبود ویتامین D را چگونه درمان کنیم؟ برای اطلاع به مقاله لینک شده مراجعه کنید. علائم کمبود ویتامین D عبارتاند از:
پزشک برای اندازهگیری سطح ویتامین D، آزمایش خون را تجویز میکند. برای پیشگیری از ابتلا به کمبود ویتامین D، نکات زیر را رعایت کنید:
درنهایت، در این مقاله با بیماری های شایع در فصل پاییز آشنا شدید. بهمحض اینکه علائم این بیماریها را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید. هرچقدر زودتر تحت درمان قرار بگیرید، زودتر بهبود علائم را تجربه خواهید کرد. از سوی دیگر، برای تشخیص برخی از این بیماریها نیاز به انجام تست دارید که در این شرایط میتوانید از خدمات آزمایش در محل آزمایش آنلاین استفاده کنید. با استفاده از این خدمات میتوانید در وقت و هزینههای خود نیز صرفهجویی کنید.