Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /home/azonline/domains/azmayeshonline.com/public_html/wp-includes/author-template.php on line 104
آزمايشگاه نانو - آزمایش آنلاین

آزمايشگاه نانو

  • نوشته شده توسط مدیر سایت
  • 03 / 04 / 1398

تكنولوژي نانو مهار مواد يا دستگاه‎های در ابعاد كمتر از يك ميكرومترو حدود 1 تا 100 نانومتر  است. در واقع  فناوری نانو  استفاده و دانش خواص جديد مواد  است. به اين ترتيب دوره چهارم انقلاب صنعتی در پيش رو و در حال توسعه  است. اين فناوری موجب شده هر روز شاهد مواد كارآمدتر و مقاوم‎تر باشيم. فناوری نانو يك دانش  ميان رشته‎ای  است كه شاخه‎های مهندسی مواد، پزشكی، داروسازی و طراحی دارو، دامپزشكی، زيست شناسی،  مهندسی مكانيک و ابزارهای نيم رسانا و فيزيک كاربردی،  شيمی ابر مولكول  و مهندسی كشاورزی را شامل  می‎شود. ايران در زمينه تعداد پتنت‌های انتشار يافته در زمينه نانو مقام 29 را در سال 2012 از آن خود كرده است.

 

فناوری نانو

در سال‎های اخیر نیاز به همکاری و مشارکت فعالان این عرصه و شرکت‎های خصوصی و تجاری دارد و برنامه‎ریزی بلند مدت و ایجاد زمینه‎ای مناسب برای دانشمندان و محققان این عرصه و فضا را دارد، بر همین اساس باید عوامل زیر مهیا شود:

  • وضعيت سرمايه‎گذاری در بخش خصوصي و ريسك سرمايه‎گذاري در جهان
  • شناخت مراکز علمی و پژوهشی
  • شناخت بازارهای فعال در زمینه نانو
  • آموزش دانش فناوری نانو به‎صورت گسترده و جهانی
  • بررسی دیدگاه شرکت‎های خارجی در مواجهه با فناوری نانو
  • شناسایی دانش فناوری نانو و نقشه فناوری و حوزه‎های کاربردی آن
  • آشنایی با تجهیزات آزمایشگاهی.

آزمايشگاه نانوتکنولوژی

در بخش آزمایشگاهی روش‎های متعددی برای دسته‎بندی مواد صورت می‎گیرد که با توجه بر اساس طیف سنجی، میکروسکوپی و جرم مواد، نوع جداسازی مواد، از روش‎های دسته‎بندی هستند.

 

آشنایی کوتاه با شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو

در ابتداي سال 1383 شبكه آزمايشگاهي مبني بر ايجاد زمينه‎اي مناسب براي انجام خدمات آزمایشگاهی مطلوب  براي محققين و دانشگاهيان تشكيل شد. در سال 1385 فقط 39 آزمایشگاه عضو اين شبكه شدند با عضويت در يكي از شبكه‎هاي آزمايشگاهي نانو به کسب درامد اقتصادي آزمایشگاهی و کسب اعتبار براي پذيرش پروژه‎هاي بيشتر و استفاده از حمايت مالي مستقيم و غير مستقيم از نظر مالي و ابزار و تجهيزات خواهيم رسيد.

از سال1391 تا كنون 83 آزمايشگاه نانو جهت دانش‌آموزان در كشور ساخته شده كه به‎صورت تخصصي براي دانش‌آموزان و معلمان فعاليت دارد و استان البرز رتبه نخست را از آن خود كرده است.

آزمايشگاه  نانو مي‎تواند راه را براي توسعه سلول‌هاي خورشيدي بهتر و ابزار جديد و باتري‎هاي كارامد و درمان و تشخيص انواع سرطان مهيا كند، در واقع اين ابزار و تجهيزات  آزمايشگاهي به جز برنامه‎هاي عملي به دانش پژوهان كمك مي‎كند تا براي سوالات بنيادي و ماهيت مواد و كوانتوم مواد پاسخ لازم را پيدا كنند. دانشمندان براي ديدن و كار بر روي اندازه و حجم بسيار ناچيز دارند، بايد فضاي مناسب داشته باشند زيرا كه بنا كردن مواد داراي ارتعاش و دماي مجاز  نياز به مكاني مناسب و شرايط خاص دارد و بايد  منابع توليد نيرو در جايي ديگر قرار بگيرد تا امواج مغناطيسي به آن آسيب نرساند. و نيز بايد اتاق‎ها عاري از  هر گونه غبار و گرد باشند در غير اين‎صورت نانو مواد را آلوده مي‎كند. اين اتاق‌ها چندين مرتبه  از اتاق هاي معمولي  تميز تر است  اين آزمايشگا ه ها داراي  تجهيزاتي چون ميكروسكپ الكترونيكي هستند كه در انجام تحقيقات بسيار موثر مي باشند براي همين است كه ازمايشگاه نانو بصورت شبكه هايي مرتبط با هم فعاليت مي كنند.

در مجموع 88  آزمايشگاه و تجهيزاتي که شامل بر  1560  قلم را داراست اكنون فعال مي باشند كه از اهداف  اين  شبكه هاي آزمايشگاهي مي توان به  بهبود بخشيدن  كيفيت و افزايش خدمات  آزمايشگاهي  و تدوين اطلاعات  جامع   وپيشرفت دانش فني  محققان  از طريق  آموزش  و اشتراك گذاري اطلاعات بوده  و انجام هر نوع خدمات  مطابق با استاندارد هاي بين المللي وتوانمند سازي ازمايشگاه هاي كشور، یکی دیگر از اهداف اين شبكه هاي آزمايشگاهي مي باشد.

در سال هاي  اخير  اين صنعت يكي از صنايع  اينده دار و پر بازده  بوده كه با ركود اقتصاد امروز و با وجود نخبگان و دانشمندان دانش هسته ا ي و برداشتن تحريم ها  اين صنعت امكان پيشرفت و توسعه صنايع متعدد را هموار مي كند  فناوري نانو حدود 400 سال قبل از ميلاد  با شناخت كلمه ذرات اتم  توسط دانشمندان يوناني اولين گامهاي خود را آغاز كرد  و تقريبا در همه  صنايع از  پزشكي تا معماري رشد چشم گيري داشته است و پيش بيني شده تا سال 2022  رشدي معادل  110 ميليارد  دلار داشته باشدكه نقش ايران  تا سال 2020 در بين 10 كشور اول دنيا  قرار خواهد گرفت بيشترين محصولات توليدي  كه توسط دانشمندان ايراني و در ايران ساخته مي شود نظير تجهيزات ازمايشگاهي  ومغناطيس سنج  و دستگاه كروماتوگرافي گازي، تصفيه با آب و با سيستم نانو فيلتراسيون كه اين سيستم  به طور امتحاني بر روي رود كارون نصب شد و بعد از موفقيت در استان خوزستان  به توليد انبوه رسيد . همچنين توليد انواع فلزات و اكسيد هاي فلزي  , نانو لوله اي با ساختمان كربني  در زمينه نفتي نيز توليد انواع كامپوزيت هاي هيدروژني  مواد آنتي باكتري  و  سازه هاي مقاوم در مقابل تماس با نم و خوردگی و نيز لوله هاي پليمري بدون ايجاد صدا و قطعات نانو براي خودرو و شن و خاك و سراميك وكاشي وغیره است.

آزمايشگاه نانو-آزمایش آنلاین

قابل توضيح است كه كشور ايران در صنايع مهم از جمله ساختمان سازي , خودرو ,نفت و پتروشيمي , نساجي پزشكي دارو ,آب و فاضلاب , صنايع نيروگاهي و كشاورزي  بسيار پيشرفت داشته البته اين  امر ميسر نيست مگر با همكاري شركت ها و موسسات مربوطه  كه شعار  حمايت از كالاي داخلي و توليد كننده ها بايد مد نظر باشد.

با توجه به تحريم ها در سال هاي اخير بخصوص شركت هاي پتروشيمي دچار آسيب جدي شده اند بخصوص براي تامين بعضي فلزات  مانند پلاتين , رميوم كه در معادن ايران موجود  نيست.  با توجه به اينكه  وزارت نفت  مصرف كننده محصولات نانواست اما در اين زمينه همكاري چنداني نداشته است، ايران  تنها كشوري است كه روي پاي خود  بوده و سعي دارد با دانش فني و وجود منابع عالي بتواند توليد كننده  باشد  كه  متاسفانه نه تنها حمايت نمي شود بلكه گاهي از حوزه  فعالیت خارج مي شود.

 

شما می‎توانید به راحتی از طریق آزمایش آنلاین به صورت آنلاین آزمایش‎های مختلف را درخواست دهید. جهت درخواست  اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *