Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /home/azmayes2/public_html/wp-includes/author-template.php on line 104
فیبروزکیستیک چیست؟ - آزمایش آنلاین
فیبروزکیستیک چیست؟

فیبروزکیستیک چیست؟

  • نوشته شده توسط مدیر سایت
  • 13 / 05 / 1398

فیبروز کیستیک یک نوع بیماری ریوی است که بر اثر انتقال ژن معیوب از پدر و مادر نوزاد متولد شده مبتلا به این بیماری خواهد بود. جالب است بدانید که از هر 3000 نوزاد متولد شده یک نوزاد مبتلا به بیماری فیبروز کیستیک خواهد بود. فرد مبتلا به بیماری فیبروزکیستیک دچار انسداد ریه می شود و همچنین لوزالمعده توانایی ترشح آنزیم های لازم برای هضم چربی ها موجود در روده ها را نخواهد داشت. در واقع بیماری فیبروز کیستیک یک بیماری ژنتیکی ارثی می باشد و علاوه بر ریه های فرد دیگر اندام های فرد مبتلا شده همچون کبد، سینوس، روده و اندام تناسلی را درگیر می نماید.

شاید اکثر افراد این بیماریرا به عنوان بیماری ریه بشناسند و از شایع ترین و خطرناک ترین بیماری های ریوی به شمار می آید. بنابراین اگر در خانواده خود یک نفر به این بیماری مبتلا است تنها با انجام یک آزمایش خون ساده می توانید اطمینان حاصل نمایید که شما یا فرزندتان از این بیماری در امان هستید. بیماری فیبروز کیستیک در مرحله اولیه دارای نشانه ها و علائم منحصر به فردی است و در مراحل پیشرفته تر علائم متفاوت تری نسبت به علائم اولیه بیماری دارد. در ادامه علائم این بیماری در مرحله ابتدایی و پیشرفته و درمان آن را بیان خواهیم نمود.

 

نشانه ها و علائم بیماری فیبروز کیستیک

بیماری فیبروز کیستیک یا همان بیماری ریوی شایع در هر مرحله از بیماری علائم و نشانه های متفاوتی دارد که با کمی دقت می توانید تشخیص دهید بیماری شما در چه مرحله ای است.

فیبروزکیستیک ریه

علائم بیماری فیبروز کیستیک در دوران نوزادی

  • این بیماری در دوره نوزادی دارای علائمی همچون مدفوع ضخیم و چسبناک است که سبب مسدود شدن روده ها می شود. نوزادان با توجه به اشتهای خوبی که دارند اما مدفوعی چرب و بدبو با حجم خیلی زیاد دارند.
  • حالت بشکه ای شدن قفسه سینه
  • سرفه های مزمن و خلطی
  • عفونت های مکرر تنفسی
  • عرقی که دارای نک زیاد است.
  • افزایش سایز کبد و طحال

بیماری فیبروز کیستیک اکنون درمان ناپذیر است و اغلب بچه های مبتلا به این بیماری در همان کودکی جان خود را از دست می دهند. اما فراموش نکنید که اگر این بیماری خیلی زود تشخیص داده شود و با کمک تیم پزشکی و والدین کودک می تواند تقریبا تا  28 سال زندگی راحتی را داشته باشد. نگران نباشید امروزه دانشمندان تحقیقات بسیار زیادی بر روی این بیماری انجام می دهند تا راه درمان این بیماری را کشف نمایند.

 

علائم اولیه بیماری فیبروز کیستیک

  • افزایش اشتها فرد مبتلا به بیماری فیبروز کیستیک
  • کاهش رشد فرد
  • سرفه های پشت سر هم
  • حرکت های روده ای چرب، بزرگ و بد بو
  • عفونت های تنفسی متوالی
  • شور شدن پوست
  • افراد مبتلا به بیماری فیبروز کیستیک دچار مشکلات تنفسی هستند.

 

علائم پیشرفته بیماری فیبروز کیستیک

  • پیشرفت این بیماری سبب کاهش وزن بدون علت در افراد مبتلا به بیماری فیبروز کیستیک می شود.
  • ممکن است افرادی که مبتلا به بیماری فیبروز کیستیک باشند با پیشرفت این بیماری مبتلا به ناباروری شوند.
  • بیماری های کبدی، دیابت و پانکراتیت از دیگر علائم پیشرفت این بیماری می باشند.

 

نحوه تشخیص بیماری فیبروزکیستیک

برای تشخیص بیماری فیبروز کیستیک پزشک برای فرد بیمار آزمایش خون تجویز می نماید. همچنین گاهی با انجام آزمایش سلول های جنینی و عرق قابل تشخیص است. بنابراین می توانید با انجام یک آزمایش خون ساده با کمک پزشک خود هرچه سریعتر این بیماری را تشخیص دهید و نسبت به درمان آن سریع تر اقدام نمایید. بیماری فیبروز کیستیک را هر چه زودتر تشخیص دهید زمان بیشتری را برای زندگی راحت تر خواهید داشت.

بیماری فیبروزکیستیک

راه های درمان بیماری فیبروزکیستیک

جالب است بدانید که بیماری فیبروز کیستیک هیچ گونه درمان قطعی ندارد، اما با رعایت رژیم درمانی، ورزش و دارو تحت نظر پزشک مورد نظر خود می توانید این بیماری را کنترل نمایید. مصرف دارو برای این بیماری می تواند به جذب مواد مغذی در بدن پیشگیری و درمان عفونت های تنفسی ، باز کردن راه تنفسی و از بین بردن موکوس های چسبنده در بدن فرد بیمار کمک نماید. با رعایت رژیم و ورزش و مصرف دارو به طور منظم می توانید جلو پیشرفت این بیماری را بگیرید و طول عمر زندگی خود یا فرزندتان را افزایش دهید. برای استفاده از رژیم مناسب برای درمان این بیماری توصیه می شود علاوه بر پزشک خود با یک متخصص تغذیه خوب و عالی نیز مشورت نمایید و همچنین باید کودک خود را ترغیب نمایید تا از غذا های کم چرب و پروتیئن دار استفاده نماید و مایعات بیشتری نیز مصرف نمایید تا سبب نرم تر شدن مخاط شود. در واقع بدین صورت راه تنفسی در ریه ها باز می شود و راحت تر می توان تنفس کرد.

 

نتیجه گیری

بیماری فیبروز کیستیک یک بیماری ریوی شایع در میان نوزدان است که بر اثر انتقال ژن معیوب به این بیماری مبتلا می شوند. در واقع از این بیماری به نام بیماری ریوی نام برده می شود و در واقع درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد و در هر دوره و سن دارای علائم و نشانه های متفاوتی می باشد. اما نگران نباشید با رعایت رژیم و دارو تحت نظر پزشک خود و همچنین با انجام ورزش می توانید از پیشرفت این بیماری جلوگیری به عمل بیاورید. بیماری فیبروز کیستیک سبب انسداد ریه ها که در واقع راه تنفسی فرد ممکن است مسدود نماید.

توجه نمایید با انجام به موقع واکسیناسیون کودکان خود و همچنین با استفاده از واکسن آنفولانزا می توانید از بروز این بیماری جلوگیری نمایید. همچنین اخیرا پیوند ریه نیز به موارد درمانی این بیماری اضافه شده است و برای درمان بیماری ریوی از پیوند استفاده می نمایند. فراموش نکنید باید به کودک خود روحیه دهید تا بتواند به زندگی عادی و روزمزه خود ادامه دهد و روحیه خود را حفظ نماید. در واقع بهترین راه مبارزه با بیماری ها حفظ روحیه عالی و بسیار خوب است که می تواند طول عمر را بیشتر نماید.  شایان ذکر است که بیان شود اگر در خانواده خود سابقه بیماری فیبروز کیستیک دارید، فراموش نکنید قبل از ازدواج حتما آزمایش ژنتیک و مشاوره ژنتیکی انجام دهید تا از بروز این بیماری برای کودک خود جلوگیری نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *