وقتی از بینی فرزندتان بهطور ناگهانی خون میریزد، ممکن است بهشدت تعجب کنید. جدا از فوریت مهار خون، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که خونریزی بینی به چه علت اتفاق افتاده است. اگرچه خونریزی بینی کودکان میتواند نگرانکننده به نظر برسد اما در بیشتر موارد معمولا جدی نیست. بااینحال، مهم است که با علل خونریزی بینی در کودکان آشنا شوید و بدانید که چه زمانی لازم است این مسئله را جدی بگیرید. در ادامه با علل خونریزی بینی در کودکان و راههای درمان آن بیشتر آشنا میشوید.
فهرست مطالب
خونریزی بینی میتواند خلفی یا قدامی باشد. شایعترین خونریزی بینی، خونریزی قدامی است که به این معنی است که از قسمت جلویی بینی، خونریزی اتفاق میافتد. علت این مسئله پاره شدن رگهای خونی ریزی است که در داخل بینی قرار دارد و به آنها مویرگ گفته میشود.
خونریزی خلفی بینی از قسمت عمیقتری از داخل بینی ناشی میشود. این نوع از خونریزی در کودکان غیرمعمول است، مگر اینکه صورت یا بینی کودک آسیبدیده باشد. بنابراین، اگر خونریزی بینی پس از آسیب اتفاق افتاده باشد، مهم است که این مسئله را جدی بگیرید. شما میتوانید در این زمینه از خدمات ویزیت پزشک در منزل یا مشاوره تلفنی پزشکی آزمایش آنلاین استفاده کنید و بهسرعت و بهراحتی در مورد شرایط فرزندتان با پزشک متخصص صحبت کنید.
برای خونریزی بینی در کودکان، چند عامل رایج وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا میشوید.
در برخی موارد نادر، خونریزی مکرر بینی در کودکان میتواند ناشی از مشکلات مرتبط با لخته شدن خون یا رگهای خونی نابهنجار باشد. اگر فرزندتان، خونریزی بینی را تجربه میکند و ازنظر شما هیچ یک از عللی که در بالا مطرح شده است عامل این خونریزی نیست، مهم است در این مورد با پزشک متخصص مشورت کنید. شما میتوانید در این شرایط از خدمات ویزیت پزشک در منزل یا مشاوره تلفنی پزشکی آزمایش آنلاین استفاده کنید.
برای کاهش خونریزی بینی کودک، شما میتوانید او را بر روی یک صندلی بنشانید و سپس گامهای زیر را انجام دهید:
اگرچه برخی کودکان تنها یک یا دو بار در سال دچار خونریزی بینی میشوند اما برخی کودکان این مسئله را بیشتر تجربه میکنند. این مسئله زمانی اتفاق میافتد که دیواره داخلی بینی بیشازاندازه تحریک شود و باعث شود که رگهای خونی با کمترین تحریک شروع به خونریزی کنند. اگر فرزندتان بهصورت مکرر دچار خونریزی بینی میشود لازم است برای مرطوب کردن دیواره بینی او اقداماتی را انجام دهید. در ادامه با این اقدامات آشنا میشوید.
اگرچه خونی که از بینی کودک میآید ممکن است زیاد به نظر برسد اما خونریزی بینی در کودکان بهندرت جدی است و احتمالا برای این مسئله نیازی به رفتن به بیمارستان نخواهید داشت. بنابراین، آرام باشید و اقداماتی که در بالا مطرح شد را برای فرزندتان انجام دهید تا خونریزی کودک کاهش پیدا کند یا متوقف شود.
سعی کنید پس از خونریزی بینی کودک، او را در حالت استراحت یا بازی قرار دهید. همچنین، کودک را تشویق کنید که از فین کردن بیشازحد بینی یا مالیدن بیشازاندازه او خودداری کند. به یاد داشته باشید که خونریزی بینی کودک در بیشتر موارد بیضرر است و درک نحوه کاهش و توقف خونریزی بینی یکی از مهارتهای مفید برای هر والدی است. بااینحال، اگر نگران خونریزی بینی فرزندتان هستید میتوانید به این منظور از خدمات ویزیت پزشک در منزل یا مشاوره پزشکی تلفنی آزمایش آنلاین استفاده کنید.
اگر موارد زیر در مورد فرزندتان صادق است، مهم است که در مورد خونریزی بینی فرزندتان با پزشک صحبت کنید:
همچنین، اگر خونریزی بینی فرزندتان پس از دو بار تلاش به مدت 10 دقیقه بهصورت مداوم ادامه دارد لازم است فورا با پزشک تماس بگیرید. استفاده از خدمات ویزیت پزشک در منزل یا مشاوره پزشکی تلفنی در این شرایط میتواند بسیار کمککننده باشد. از سوی دیگر، اگر خونریزی بینی کودک درنتیجه آسیب به سر او اتفاق افتاده باشد یا کودک سردرد، احساس ضعف یا سرگیجه را نیز تجربه کند مهم است فورا به دنبال دریافت مراقبتهای پزشکی برای کودک باشید.
درنهایت، خوندماغ شدن در کودکان نسبت به بزرگسالان شایعتر است زیرا کودکان بیشتر انگشتشان را در بینی خود فرو میکنند. اگر بتوانید خونریزی بینی فرزندتان را متوقف کنید احتمالا نیازی به دریافت مراقبتهای پزشکی برای کودک نخواهید داشت اما اگر خوندماغ شدن فرزندتان بهصورت مکرر اتفاق میافتد، کودک مشکلات دیگری مثل خونریزی یا کبودی را تجربه میکند یا سابقه خانوادگی اختلالات خونریزیدهنده دارد لازم است در ارتباط با این مسئله مشاوره پزشکی دریافت کنید. خدمات ویزیت پزشک در منزل یا مشاوره تلفنی پزشکی به شما کمک میکند که بهسرعت و بهراحتی با یک پزشک متخصص در مورد شرایط فرزندتان صحبت کنید.