اچ آی وی (HIV) مثبت و ایدز (AIDS) را میتوان بهراحتی با یکدیگر اشتباه گرفت. آنها تشخیصهای متفاوتی هستند اما لازم و ملزوم یکدیگرند: HIV ویروسی است که میتواند منجر به بیماریای به نام ایدز یا اچ آی وی مرحله سه شود. زمانی تشخیص اچ آی وی یا ایدز، حکم مرگ در نظر گرفته میشد اما به لطف تحقیقات انجامشده و پیشرفت درمانهای جدید، افراد مبتلا به اچ آی وی در هر مرحلهای از این بیماری که باشند میتوانند زندگی طولانی و پرباری داشته باشند. هر فرد اچ آی وی مثبتی که از درمان منظم ضد رتروویروسی پیروی میکند میتواند انتظار داشته باشد که مانند افراد عادی عمر طبیعیای داشته باشد. در ادامه با تفاوتهای اچ آی وی مثبت و ایدز بیشتر آشنا میشوید.
فهرست مطالب
اچ آی وی ویروسی است که میتواند باعث زوال سیستم ایمنی بدن شود. اصطلاح HIV، مخفف ویروس نقص ایمنی انسانی است که این نام، ویروس را توصیف میکند: فقط انسان میتواند به اچ آی وی مبتلا شود و این ویروس به سیستم ایمنی بدن حمله میکند. درنتیجه این مسئله، سیستم ایمنی نمیتواند عملکرد موثری داشته باشد. اگرچه سیستم ایمنی بدن میتواند بسیاری از ویروسها را از بین ببرد اما نمیتواند ویروس اچ آی وی را نابود کند. بااینحال، برخی داروها میتوانند چرخه زندگی این ویروس را با موفقیت کنترل کنند. برای کسب اطلاع بیشتر راجع به انتقال اچ آی وی به مقاله لینک شده مراجعه کنید.
درحالیکه اچ آی وی ویروسی است که میتواند باعث عفونت شود، AIDS که مخفف سندرم نقص ایمنی اکتسابی است یک بیماری محسوب میشود. ابتلا به ویروس اچ آی وی میتواند منجر به بیماری ایدز شود. ایدز یا اچ آی وی مرحله سه زمانی ایجاد میشود که ویروس به سیستم ایمنی بدن آسیب جدی وارد کرده باشد. این یک بیماری پیچیده است که علائم آن در هر فردی متفاوت است. علائم ایدز مربوط به عفونتهایی است که بدن فرد درنتیجه آسیب به سیستم ایمنی نمیتواند با آنها مبارزه کند. به این عفونتها، عفونتهای فرصتطلب گفته میشود که از میان آنها میتوان به سل و ذاتالریه اشاره کرد. برای آزمایش ایدز در خانه کلیک کنید.
از سوی دیگر، زمانی که سیستم ایمنی بدن عملکرد موثری ندارد احتمال ابتلا به انواع خاصی از سرطان افزایش مییابد. پیروی از درمان ضد رتروویروسی میتواند از پیشرفت بیماری به مرحله ایدز جلوگیری کند. برای کسب آگاهی بیشتر در مورد این درمان میتوانید از خدمات مشاوره تلفنی پزشکی آزمایش آنلاین استفاده کنید و در سریعترین زمان ممکن، سوالات و ابهامات خود را با پزشک متخصص در میان بگذارید.
همانطور که مطرح شد اچ آی وی یک ویروس است و ایدز بیماریای است که میتواند درنتیجه این ویروس ایجاد شود. ابتلا به ویروس اچ آی وی همیشه منجر به ایدز نمیشود. درواقع، بسیاری از افرادی که به این ویروس آلوده شدهاند میتوانند سالها بدون ابتلا به ایدز زندگی کنند. به لطف پیشرفتهایی که در درمان ویروس اچ آی وی صورت گرفته، افرادی که به این ویروس آلوده هستند میتوانند انتظار داشته باشند که عمری طبیعی داشته باشند.
اگرچه فردی که به ویروس اچ آی وی آلوده شده است ممکن است به ایدز مبتلا نشود اما همه کسانی که به ایدز مبتلا شدهاند در گذشته به ویروس اچ آی وی آلوده شدهاند. ازآنجاییکه در حال حاضر هیچ درمانی برای اچ آی وی وجود ندارد عفونت HIV هرگز از بین نمیرود، حتی اگر فرد هیچوقت به ایدز مبتلا نشود.
ازآنجاییکه اچ آی وی ویروس است میتواند مانند بسیاری از ویروسهای دیگر میان افراد انتقال پیدا کند. از سوی دیگر، ایدز بیماریای است که افراد تنها در صورتی به آن مبتلا میشوند که قبلا به اچ آی وی آلوده شده باشند. ویروس اچ آی وی از طریق تبادل مایعات بدن میان افراد منتقل میشود که انتقال آن عمدتا از طریق رابطه جنسی بدون کاندوم یا استفاده از سوزن مشترک اتفاق میافتد. در موارد کمتری نیز این ویروس میتواند از مادر به کودک در دوران بارداری منتقل شود.
معمولا دو تا چهار هفته پس از ابتلا به ویروس اچ آی وی، علائمی شبیه به علائم بیماری آنفولانزا در بدن ایجاد میشود. به این دوره کوتاه، عفونت حاد گفته میشود. پس از این مرحله، سیستم ایمنی بدن، عفونت را تحت کنترل خود درمیآورد و ویروس وارد دوره نهفتگی یا پنجره میشود.
اگرچه سیستم ایمنی بدن نمیتواند ویروس اچ آی وی را از بین ببرد اما میتواند برای مدتی طولانی این ویروس را تحت کنترل خود درآورد. در طول دوره نهفتگی که ممکن است سالها به طول انجامد، افراد مبتلا در بیشتر موارد هیچ علائمی را نشان نمیدهند. بااینحال، اگر درمان ضد رتروویروسی صورت نگیرد، افراد ممکن است به ایدز مبتلا شوند و درنتیجه بسیاری از علائم ابتلا به این بیماری را تجربه کنند.
وقتی فرد به اچ آی وی آلوده میشود، سیستم ایمنی بدن او علیه این ویروس آنتیبادی میسازد. آزمایش خون یا بزاق میتواند این آنتیبادیها را شناسایی کند تا مشخص شود که آیا فرد به اچ آی وی مبتلا شده است یا خیر. ممکن است چندین هفته طول بکشد تا بدن علیه ویروس اچ آی وی آنتیبادی بسازد. پس از گذشت این چند هفته، آزمایش میتواند آنتیبادیها را شناسایی کند.
آزمایش دیگری نیز وجود دارد که آنتیژنها و آنتیبادیها را بررسی میکند. آنتیژنها پروتئینهای تولیدشده توسط ویروس هستند. این آزمایش میتواند ویروس اچ آی وی را تنها پس از چند روز ابتلا به این ویروس تشخیص دهد. هردوی این آزمایشها دقیق هستند و انجام آنها نیز بسیار ساده است. اگر در مورد ابتلای خود به اچ آی وی نگران هستید، میتوانید با استفاده از خدمات آزمایش در محل آزمایش آنلاین در اسرع وقت آزمایش خون بدهید و از وضعیت ابتلای خود به ویروس اچ آی وی آگاه شوید.
ایدز مرحله آخر عفونت اچ آی وی است. پزشکان برای تشخیص ایدز چند شاخص را بررسی میکنند. ازآنجاییکه اچ آی وی سلولهای ایمنی بدن به نام سلولهای CD4 را از بین میبرد، یکی از راههای تشخیص ایدز توسط پزشکان، شمارش این سلولهاست. تعداد سلولهای CD4 در بدن فردی که به ایدز مبتلا نیست، بین 500 تا 1200 سلول است. وقتی تعداد این سلولها به کمتر از 200 میرسد، فرد تشخیص ایدز را دریافت میکند.
عامل دیگری که نشان میدهد فرد مبتلا به اچ آی وی به ایدز مبتلا شده است، ابتلا به عفونتهای فرصتطلب است. عفونتهای فرصتطلب بیماریهایی هستند که توسط ویروسها، قارچها یا باکتریها ایجاد میشوند که در افراد با سیستم ایمنی سالم موجب بیماری نمیشوند. درصورتیکه نگران ابتلا به ویروس اچ آی وی هستید خدمات ویزیت پزشک در منزل یا مشاوره تلفنی پزشکی آزمایش آنلاین میتواند به شما کمک کند که از وضعیت سلامت بدن خود آگاه شوید و در صورت لزوم برای انجام آزمایش اچ آی وی اقدام کنید. برای آزمایش ایدز کلیک کنید.
اگر اچ آی وی مثبت به اچ آی وی مرحله سه پیشرفت کند، امید به زندگی بهطور قابلتوجهی کاهش پیدا میکند. در این مرحله، ترمیم آسیب به سیستم ایمنی بدن دشوار است. ابتلا به عفونتها و سایر بیماریها مانند برخی سرطانها در این مرحله شایع هستند. بااینحال، با درمان موفقیتآمیز ضد رتروویروسی و بهبود پیدا کردن سیستم ایمنی بدن، بسیاری از افراد مبتلا به ایدز نیز عمری طولانی دارند.
با درمانهایی که امروزه وجود دارد افراد میتوانند با اچ آی وی مثبت زندگی کنند و هرگز به ایدز مبتلا نشوند. همچنین مهم است که بدانید درمان موفقیتآمیز ضد رتروویروسی و بار ویروسی غیرقابلشناسایی پایدار تا حد زیادی میتواند خطر انتقال ویروس به دیگران را کاهش دهد. خدمات ویزیت پزشک در منزل یا مشاوره تلفنی پزشکی آزمایش آنلاین میتواند به شما در مورد این درمان و نحوه انجام آن کمک کند.
درنهایت، اچ آی وی همان بیماری 15 سال پیش نیست. با درمان مناسب، افراد مبتلا به این ویروس در خطر کمتری برای ابتلا به بیماریهای ناشی از ایدز قرار دارند. این افراد نهتنها میتوانند زندگی سالم و طولانیای داشته باشند، بلکه حتی میتوانند فرزند به دنیا بیاورند. از سوی دیگر، با درمان ضد رتروویروسی احتمال انتقال ویروس به دیگران به صفر میرسد. بنابراین، اگر در مورد ابتلای خود به ویروس اچ آی وی نگران هستید لازم است بدانید تشخیص هرچه سریعتر این ویروس اهمیت بسیار زیادی برای جلوگیری از پیشرفت آن دارد. شما میتوانید با دریافت خدمات ویزیت پزشک در منزل یا مشاوره تلفنی پزشکی آزمایش آنلاین با یک پزشک متخصص در مورد لزوم انجام آزمایش اچ آی وی مشورت کنید.