اختلال نعوظ چیست

اختلال نعوظ چیست؟

  • نوشته شده توسط سمانه نصیری
  • 30 / 10 / 1399

این مقاله، تلاش کرده مشکل مهمی به نام اختلال نعوظ در مردان را بررسی کند. فرایندی که در فعالیت جنسی باید ایجاد شود تا عمل جنسی به صورت رضایت بخشی در طرفین صورت گیرد. این مشکل می‌تواند اعتماد به نفس آقایان را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد و آنها را دچار افسردگی کند. پیشنهاد می‌کنیم با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا با اختلال نعوظ و دلایل ایجاد آن بهتر آشنا شویم.

اختلال نعوظ چیست؟

وقتی مردان از نظر جنسی تحریک می‏شوند هورمون‌ها، عضلات، اعصاب و رگ‌های خونی همه با هم کار می‌کنند تا نعوظ ایجاد شود. سیگنال‌های عصبی که از مغز به آلت تناسلی مرد ارسال می‌شود، عضلات را برای انقباض تحریک می‌کند و این کار اجازه ورود جریان خون بیشتر به بافت آلت تناسلی مرد می‌دهد تا نعوظ ایجاد شود. پس از آن رگ‏های خونی آلت تناسلی بسته می‏شوند تا نعوظ برای مدت مشخصی حفظ شود.

اما در بر‌هه‌هایی از زندگی یک مرد، رسیدن به نعوظ یا حفظ آن ممکن است با مشکل و اختلال همراه باشد؛ به عبارتی دیگر، اختلال نعوظ زمانی رخ می‏دهد که نتوانید نعوظ به دست آمده را تا پایان رابطه جنسی حفظ کنید یا اصلا نعوظ ایجاد نشود. به چنین وضعیتی، ‏اختلال نعوظ (ED)، ناتوانی جنسی و اختلال در عملکرد جنسی می‌گویند
توجه داشته باشید که اگر این اختلال به صورت گهگاهی ایجاد شود، می‌تواند مشکل ساز نباشد، اما اگر این اختلال به بیش از 50% موارد رسید، به طور حتم باید درمان شود.

دلایل عمده اختلال نعوظ

دلایل ایجاد اختلال نعوظ در مردان

در حال حاضر، پزشکان دلایل اختلال نعوظ را در سه دسته مشکلات جمسی، روحی روانی و یا ترکیبی از این دو قرار می‌دهند:

دلایل جسمی اختلال نعوظ

علل جسمی اختلال نعوظ بیشتر در مردان مسن دیده می‏شود؛ بیماری‏هایی که ممکن است در این سنین بالا ایجاد شود، معمولا بر عملکرد صحیح اعصاب و عروق خونی که در ایجاد نعوظ دخیل هستند، تأثیرات منفی دارند. بیماری‏های قلبی، تصلب شرائین، فشار خون و کلسترول بالا، دیابت، چاقی، بیماری پارکینسون، بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)، بیماری کبدی یا کلیوی، اعتیاد به الکل، بیماری‌های زخم آلت تناسلی که منجر به یک آلت خمیده می شود، دسته‌ای از این نوع بیماری‌های تاثیرگذار هستند.

سایر دلایل جسمی مربوط به مصرف برخی از داروها از جمله مسدود کننده‏های بتا، داروهای ادرارآور، شل کننده‏های عضلانی، داروهای ضد افسردگی، سوء مصرف مواد، استفاده طولانی مدت از تنباکو، ضربه یا آسیب به نخاع یا ناحیه تناسلی، مشکلات مادرزادی دستگاه تناسلی و درمان مشکلات پروستات است.

دلایل روانشناختی اختلال نعوظ

مسائل عاطفی می‌تواند انسان را در سنین مختلفی، از تحریک شدن، نعوظ و لذت بردن از رابطه جنسی دور کند. پریشانی عاطفی طولانی مدت مربوط به مسائل اقتصادی، شغلی یا اجتماعی، مشکلات در رابطه با همسر و افسردگی، از مهمترین دلایل این مشکل است. برخی مردان پس از ابتلا به اختلال نعوظ، اعتماد به نفس خود را از دست می‏دهند و تحت استرس شدید ممکن است عملکرد جنسی آنها به شدت افت کند.

اختلال نعوظ در مردان جوان

افزایش سن باعث اختلال نعوظ نمی‏شود، اما این مشکل بیشتر در مردان مسن دیده می شود. طبق گفته انستیتوی ملی بهداشت، حدود 4 درصد از مردان 50 ساله و تقریبا 17 درصد 60 ساله ها قادر به نعوظ نیستند. حدود نیمی از مردان مسن تر از 75 سال نیز به این اختلال مبتلا هستند. اما مردان 20 تا 30 ساله نیز ممکن است اختلال نعوظ را تجربه کنند. در سال 2013، مجله پزشکی جنسی گزارش داد 26 درصد از مردان 17 تا 40 ساله با مشکل نعوظ با میزان متوسط تا شدید دسته بندی شده است.

تحقیقات نشان می‏دهد، مشکلات نعوظ در مردان جوان بیشتر از اینکه مربوط به مشکلات جسمی باشد، به سبک زندگی و سلامت روانی آنها مرتبط است و مصرف الکل و مواد مخدر می‌تواند بر این موضوع تاثیرات بیشتری بگذارد. همچنین مشکلات اقتصادی برای مردان جوان بیشتر اتفاق می‏افتد.

تشخیص اختلال نعوظ

تشخیص اختلال نعوظ در مردان

آزمایشاتی که ممکن است پزشک برای تعیین علت اختلال نعوظ انجام دهد، شامل موارد زیر است:

  1. شمارش کامل خون (CBC) که مجموعه‏ای از آزمایشات برای تعیین تعداد گلبول‏های قرمز خون (RBC)، گلبول‏های سفید و پلاکت‏ها است.
  2. بررسی سطح هورمون‌های جنسی مردانه تستوسترون
  3. به طور طبیعی، مردان هنگام خواب 3 تا 5 نعوظ را در طول شب تجربه می‌کنند و بررسی نعوظ شبانه آلت تناسلی (NPT) که به آن تست نعوظ یک شبه گفته می‌شود، روشی برای تعیین کارکرد آلت تناسلی در طول خواب است. برای این آزمایش، قبل از خواب دستگاهی در اطراف آلت تناسلی قرار می‌گیرد تا میزان نعوظ را اندازه گیری ‏کند. نسخه ساده‌تر این آزمایش از یک حلقه پلاستیکی مخصوص در اطراف آلت تناسلی استفاده می‌کند. اگر نعوظ ایجاد شود، حلقه می‏شکند. اگر این آزمایش نشان دهد که فرد نعوظ شبانه دارد، به احتمال زیاد اختلال نعوظ ناشی از مسادل ذهنی یا عاطفی است.
  4. تست تزریق: پزشک دارویی را به قاعده آلت تناسلی تزریق می‌کند تا نعوظ در فرد ایجاد شود. اگر با این کار نعوظ ایجاد نشود، ممکن است در انتقال جریان خون به آلت تناسلی مشکلی وجود داشته باشد.
  5. سونوگرافی لاپلر که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای گرفتن تصاویر از بافت‌های بدن استفاده می‌کند.
  6. آنالیز ادرار که سطح پروتئین و تستوسترون را در ادرار اندازه گیری می‌کند.
  7. پزشک آلت تناسلی و بیضه‌ها را بررسی می‌کند تا از طبیعی به نظر رسیدن و عملکرد اعصاب آنها مطابق انتظار مطمئن شود. همچنین ممکن است این اختلال به دنبال ریزش مو و سینه‏های بزرگتر از حد معمول رخ داده باشد. هر دوی اینها می‌تواند نشانه‌ای از بروز مشکل هورمونی باشد.
  8. آزمون سلامت روان: اگر به نظر می‌رسد یک مسئله ذهنی یا عاطفی منشأ این مشکل باشد‌، پزشک سوالات استانداردی در مورد مشکلات ذهنی بیمار می‌پرسد. با این کار افسردگی، اضطراب و سایر دلایل عمده اختلال نعوظ را بررسی می‌کنند.
  9. اگر شریک جنسی دارید، ممکن است پزشک بخواهد با او نیز صحبت کند. این کار به پزشک کمک می‌کند تا در مورد رابطه شما و چگونگی تاثیر آن بر توانایی شما در ایجاد و ادامه نعوظ، بیشتر اطلاعات کسب کند.

هنگامی که پزشک علت مشکل نعوظ شما را تشخیص داد، با توجه به نوع مشکل درمان مناسب را در نظر می‌گیرد.

عوارض ناشی از اختلال نعوظ

عوارض ناشی از اختلال نعوظ قابل توجه است و می‏تواند کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد. اگر دچار مشکلات نعوظ هستید، ممکن است استرس یا اضطراب، عزت نفس پایین، مشکلات در رابطه با همسر و نارضایتی از زندگی جنسی را تجربه کنید. در صورتی که مشکلات نعوظ با گذشت زمان و استفاده از روش‌های درمانی بهبود نیابد و حتی شدیدتر نیز شود، باید با پزشک مشورت کنید.

همچنین ممکن است اختلال نعوظ بعد از جراحی پروستات و یا سایر آسیب‌های ایجاد شده به ناحیه تناسلی به وجود بیاید و یا بدتر شود و یا مشکلاتی مانند کمر درد و درد معده به آن افزوده شود. گاهی نیز ممکن است پس از مصرف داروی خاصی اختلال نعوظ ایجاد شده باشد. اما به خاطر داشته باشید تا زمانی که پزشک دارو را تغییر نداده، حق ندارید دارو را قطع کنید، حتی اگر فکر می کنید این امر باعث اختلال نعوظ می‏شود.

جلوگیری از اختلال نعوظ

همانطور که متوجه شدیم اختلال نعوظ به دلیل کمبود جریان خون ایجاد می‏شود، بنابراین سلامت گردش خون در مردان مهم است. یک روش معمول برای بهبود جریان خون ورزش است. برخی تمرینات مبتنی بر کاردیو شامل دویدن، دوچرخه سواری، شنا کردن و ایروبیک در بهبود جریان خون موثر هستند. پرهیز از چربی های ناسالم، قند اضافی و نمک نیز مهم است.

بیماری‏های مزمن مانند دیابت و بیماری‏های قلبی، می‏تواند منجر به مشکلات نعوظ شود. یکی دیگر از دلایل احتمالی، داروهای تجویزی است که برای درمان این بیماری‏ها استفاده می‏شود. در حقیقت بیش از 50 درصد از مردان دیابتی دچار اختلال نعوظ هستند. اگر به بیماری مزمن مبتلا هستید، از پزشک خود بپرسید که کدام روش‏های پیشگیری مناسب‌تر است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *