Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /home/azmayes2/public_html/wp-includes/author-template.php on line 104
آزمایش های کبدی - آزمایش آنلاین
آزمایش عملکرد کبد

آزمایش های کبدی

  • نوشته شده توسط مدیر سایت
  • 08 / 07 / 1396

آزمایش های کبدی

امروزه یکی از اساسی ترین مشکلات بهداشتی و سلامتی در سطح جهانی به خصوص کشور های مدرن، چاقی و مشکلات کبدی می باشد. فرهنگ غذایی غلط، مشلات ژنتیکی و سبک ناصحیح زندگی در مردم شهر های پیشرفته و در حال توسعه سبب آن شده که میزان این بیماری ها در مدت مشابه 50 سال گذشته به طور نسبی افزایش 8 برابری داشته باشد. پس توجه به این بیماری ها و شناخت روش های تشخیص این بیماری ها بسیار مهم و داری اهمیت است. حال در این متن می خواهیم به قسمتی از این موضوع و معرفی تست های مربوط به کبد بپردازیم پس با آزمایش آنلاین همراه باشید.

 

کبد چه کاری انجام می دهد؟

ابتدا درست آن است که وظیفه ی کبد را بخوبی بشناسیم.

کبد به طور کلی وظیفه ی تصفیه ی خون و انجام دیگر فرایند های خونی را دارد. این وظایف شامل تولید فاکتور های لختده کننده ی خون، سم زدایی، سوخت و ساز مواد غذایی و بسیاری از عمکرد های حیاتی دیگر می باشد. سلول های کبد دارای آنزیم هایی می باشند که وظیفه ی اکثر این واکنش های شیمایی را برعهده دارند.

آزمایش های کبدی

در مجموع آزمایش های کبد به دو دسته ی کلی تقسیم می شوند که در زیر به تفضیل هر یک را توضیح می دهیم.

1_ آزمایش آنزیم کبدی: در کبد به طور کلی دو آنزیم اصلی وجود دارد که شامل ATL و ASL می باشند. (آنزیم ASL فقط در کبد موجود است ولی آنزیم ASL در بافت ها و عضلات نزدیک به کبد نیز موجود می باشد.) از آنجا که با صدمه دیدن کبد این آنزیم ها وارد خون می شوند پس وجود  این آنزیم ها در خون نشان از سالم نبودن کبد است. از آنجا که از وظایف دیگر کبد تولید صفرا است. آنزیم های تولید کننده ی صفرا نیز مانند موارد قبلی با بیماری کبد در جریان خون بیشتر دیده می شوند پس وجود این آنزیم ها (لکالین فسفاتاز، 5 نوکلئوتیاداز و گاما گلوتامیل ترانس پتیتاز ( GGT)) نیز نشان از عملکرد نا صحیح کبد است.

2_ آزمایش عملکرد کبد: این گروه از آزماش ها شامل سه دسته ی کلی می شود:

1_ PTوINR: از جمله وظایف کبد که در بالا اشاره شد تولید پروتئین های لخته کننده ی خون است که با دو روش   PT (زمان پروترومبین) و INR ( سنجش طبیعی جهانی) اندازه گیری می شود اگر در هر دو روش زمان لخته شدن خون بیشتر از زمان استاندارد شود نشان از عمکرد ناسالم کبد می باشد.

2_ آلبومین: آلبومین از جمله مهم ترین پروتئین های خون بدن می باشد که کبد وظیفه ی تولید آنها را دارد که افراد با کبد های ناسالم عموما شاهد افت آلبومین در خون می شوند. (البته افت آلبومین صرفا به دلیل نارسایی کبدی نیست اما یکی از نشانه های کبد ناسالم می باشد.)

3_ بیلی روبین: بیلی روبن از تجزیه ی گلوبول های قرمز بدن ایجاد می شود. این ماده در مدفوع بیمار های کبدی به میزان بالایی دیده می شود. (کبد این ماده را از طریق مدفوع دفع می کند. البته بیلی روبین بر اثر کم خونی آنمی همولیتیک نیز زیاد می شود و دلیل فزونی آن صرفا نارسایی کبدی نیست.)

 

علائم بیماری های کبدی:

علائمی که در زیر نام برده می شود از جمله شایع ترین علائم نارسایی های بسیار حاد کبدی است که فورا باید با مراجعه ی به پزشک آزمایش انجام شود.

  • گیجی
  • فراموشی
  • هذیان
  • خواب آلودگی
  • کاهش واکنش ها بدن
  • لرزش و سفتی عضلات
  • حرکات غیرقابل کنترل
  • نوسانات خلقی
  • تحریک
  • خونریزی شدید

از دیگر علائم بیماری های کبدی می توان به ضعف و خستگی، زردی پوست، سفیدی چشم، تیرگی ادرار، سیاهی مدفوع، خونی بودن مدفوع، اسهال و استفراغ و کاهش ناگهانی و بی دلیل وزن می باشد.

آزمایش دیابت

کلام آخر:

قسمت بسیار اعظمی از بیماری های کبدی در دنیای امروز صرفا به دلیل عادت های نادرست غذایی و سبک غلط زندگی ماشینی قرن بیست و یکمی است. عدم استفاده ی از دخانیات، عدم تفس هوای آلوده در محیط های کار (مانند بوی رنگ یا دیگر مواد شمیایی)، عدم استفاده از مشروبات الکلی، عدم استفاده ی زیاد از خوراکی های شیرین و فراوری شده، عدم استفاده ی خودسرانه از دارو و مراجعه ی پیشگرانه به پزشک و انجام آزمایش های سالانه می تواند به میزان بسیار بالایی از ریسک ابتلا به این بیماری های خاص بکاهد.

1 دیدگاه

  1. فاطمه گفت:

    اگه ما یه عده باشیم که درخواست چکاپ عمومی رو داشته باشیم سفارشمون رو ثبت کنیم بعد می تونیم از شما تخفیف بگیریم؟تعدادمون بالاس
    میشه راهنماییمون کنید؟
    باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *