ازدواج یک تعهد مادام العمر است و چه به صورت قراردادی و چه به صورت عشقی، انجام چند آزمایش قبل از ازدواج برای جلوگیری از مشکلات بعدی بسیار مهم است. در هند، مطابقت طالعبینی دختر و پسر یک امر عادی است و تنها در صورت مطابقت خوب طالع، خانوادهها موافقت میکنند که این امر را در شرایط ازدواج از قبل تعیین شده، پیش ببرند. در ازدواجهای عاشقانه، از آنجا که زن و شوهر از قبل اطلاعات کافی از یکدیگر دارند، خود را معاینه نمیکنند و جواب آزمایش ازدواج را امر مهمی تلقی نمیکنند. اما این مشکل زمانی ایجاد میشود که بیماری یا حاملگی وجود داشته باشد. گاهی اوقات، ممکن است مشکلاتی ایجاد شود، بنابراین بهتر است قبل از ازدواج کردن، از سابقه پزشکی یکدیگر و جواب آزمایش ازدواج مطلع شوید. در اینجا چند آزمایش وجود دارد که برای هر دو شریک توصیه میشود تا متوجه شوند آیا از نظر پزشکی سازگار هستید یا خیر.
فهرست مطالب
گروه خونی تاثیری بر توانایی شما برای داشتن و حفظ یک ازدواج شاد و سالم ندارد. اگر قصد دارید بچههای بیولوژیکی با شریک زندگی خود داشته باشید، نگرانیهایی در مورد سازگاری گروه خونی وجود دارد، اما گزینههایی در دوران بارداری در دسترس هستند که میتواند به مقابله با این خطرات کمک کند.
با این وجود، بهتر است گروه خونی همسرتان را در مواقع اضطراری بدانید. بسته به گروه خونی شما و همسرتان، حتی ممکن است بتوانید در مواقع ضروری به آنها خون اهدا کنید. با آگاهی از جواب آزمایش ازدواج تصمیم گیری در مواقع دشوار مانند مثالهایی که در بالا اشاره شد، راحتتر خواهد شد.
چهار گروه خونی اصلی وجود دارد:
این گروهها اساساً در مورد وجود یا عدم وجود آنتی ژنهایی که میتوانند پاسخ ایمنی را تحریک کنند، تفاوت دارند. علاوه بر این چهار گروه، پروتئینی به نام عامل Rh که ممکن است در هر گروه وجود داشته(+) یا نداشته (-) باشد. این امر گروههای خونی را به هشت نوع رایج تقسیم میکند:
AB-
گروه خونی شما چیزی است که آن را از والدین خود به ارث میبرید، بنابراین در هنگام تولد از قبل تعیین شده است و بعداً نمیتوانید گروه خونی خود را تغییر دهید.
سازگاری در گروه خونی تنها در صورتی برای زوجین ایجاد نگرانی میکند که بارداری زمانی رخ دهد که هر دو والدین بیولوژیکی باشند. این به دلیل فاکتور RH است. فاکتور Rh یک پروتئین ارثی است، بنابراین Rh منفی (-) یا Rh مثبت (+) توسط والدین شما تعیین میشود. رایج ترین نوع آن Rh مثبت است. Rh مثبت یا منفی معمولاً بر سلامت شما تأثیر نمیگذارد، اما میتواند بر بارداری شما تأثیر بگذارد.
اگر مادر بیولوژیکی Rh- و نوزاد Rh+باشد، عامل Rh میتواند نگران کننده باشد. سلولهای خونی نوزاد Rh+ که از جریان خون Rh مادر عبور میکند، ممکن است باعث واکنش ایمنی شود. بدن مادر ممکن است آنتی بادیهایی برای حمله به گلبولهای قرمز+ Rh نوزاد ایجاد کند.
در اولین ویزیت قبل از زایمان، پزشک یک گروه خونی و غربالگری فاکتور Rh را پیشنهاد میکند. البته جواب آزمایش ازدواج نیز به آگاهی پزشک در این امر نیز کمک میکند. اگر شما Rh- هستید، پزشک خون شما را در اواخر بارداری دوباره آزمایش میکند تا ببیند آیا آنتی بادی علیه فاکتور Rh ایجاد کردهاید یا خیر. این نشان میدهد که نوزاد شما Rh+است.
اگر پزشک شما ناسازگاری بالقوه Rh را تشخیص دهد، بارداری شما از نظر مسائل مربوطه تحت نظارت دقیق قرار میگیرد و ممکن است به مراقبت بیشتری احتیاج داشته باشد.
اگر شما یا همسرتان به تزریق خون نیاز دارید، گروههای خونی سازگار که از طریق جواب آزمایش ازدواج به آن پی بردهاید، میتواند مفید باشد. افراد بدون گروه خونی سازگار نمیتوانند به یکدیگر خون اهدا کنند. تزریق نوع اشتباه از گروه خونی میتواند منجر به واکنش سمی و کشنده شود. بدین خاطر است که جواب آزمایش ازدواج بسیار حائز اهمیت است.
این که بتوانید خون مورد نیاز برای شریک زندگی خود را که با مشکل پزشکی مواجه است، تأمین کنید، ممکن است برای اکثر زوجها مشکل ساز نباشد، اما در مواقع اضطراری میتواند یک مزیت خوب باشد.
به گفته صلیب سرخ آمریکا: اگر گروه AB+ خون دارید، شما یک گیرنده جهانی هستید و میتوانید گلبولهای قرمز خون را از همه اهداکنندگان دریافت کنید.
بنابراین، اگر میخواهید در موقعیتی قرار بگیرید که به همسر خود خون اهدا کنید، مطمئن شوید که شما و همسر آینده خود گروههای خونی سازگار و همسانی دارید.
گروههای خونی مختلف چقدر شایع هستند؟
بسته به گروه خونی شما، یافتن شریک بالقوه با گروه خونی سازگار ممکن است آسانتر یا دشوارتر باشد. با توجه به دانشکده پزشکی استنفورد، در ایالات متحده:
پزشکان معمولاً برای جواب آزمایش ازدواج به غربالگری نیز نیاز دارند. بسته به سابقه خانوادگی و نسب شما، آزمایشهای مختلفی برای اختلالات مختلف مانند تالاسمی طراحی شده است.
جواب آزمایش ازدواج به ویژه در “ازدواجهای فامیلی” یا روابط از طریق خون یا اصل و نسب مشترک که در آنها شانس به ارث بردن فرزندانی که از نظر ژنتیکی دچار مشکلی هستند و همچنین ریسک ابتلا به بیماریهای خاص برای آنها رو به افزایش است، به کاهش این دسته از جعمیت کمک میکند. هرچه رابطه دو طرف نزدیک تر باشد، خطر بیشتر است. آزمایشات ژنتیکی با تجزیه و تحلیل نمونههای کوچک خون یا بافتهای بدن انجام میشود.
تالاسمی یک اختلال خونی ارثی است (از طریق ژن از والدین به فرزندان منتقل میشود) است که با آزمایشات تالاسمی قابل تشخیص میباشد. کم خونی نیز یک اختلال است که در آن بدن شما به اندازه کافی گلبولهای قرمز سالم (RBC) ندارد.
برآورد کلی ناقلین ß تالاسمی در بین جمعیت بیش از یک میلیارد نفری هند 35 تا 45 میلیون نفر است. تخمین زده میشود که تعداد تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی سالانه بین 10 تا 10 هزار نفر باشد.