تیرگی واژن

  • نوشته شده توسط مهدی یاری
  • 15 / 04 / 1400

تغییر رنگ، بافت و حالت واژن و ولو با گذر زمان امری کاملا طبیعی تلقی می‌شود. از نظر رنگ، لازم به ذکر است که لابیا یا بافت فرج همیشه با رنگ پوست شما مطابقت ندارد. یک زن با پوست تیره ممکن است دارای یک واله با رنگ روشن باشد، در حالی که یک زن با پوست روشن ممکن است دارای یک لابیای قهوه‌ای تیره باشد.
تغییرات مربوط به سن ممکن است باعث تغییر رنگ در ولو شود که گاهی به صورت لکه‌های تیره یا لکه‌هایی به رنگ پوست ظاهر می‌شوند. این مورد معمولاً جای نگرانی ندارد، مگر اینکه علائم دیگری مانند بی نظمی قاعدگی یا درد در حین رابطه جنسی را تجربه کنید. در این مقاله، به بررسی علل احتمالی ایجاد لکه‌های تیره در واژن، تیرگی واژن و زمانی که لازم است به پزشک مراجعه نمایید، پرداخته‌ایم.

تیرگی واژن؛ سن بالا

بالا رفتن سن یکی از مهم‌ترین دلایل تغییر واژن به ویژگی تیرگی آن است. تغییرات بالقوه ممکن است شامل تفاوت در شکل، بافت و شکل کلی واژن، از جمله تیره شدن ولو باشد. وقتی ولو با افزایش سن تیره می‌شود، می‌تواند باعث تیره شدن پوست در نقاط خاص یا بروز لکه‌هایی اطراف واژن شود. به طور کلی، در صورت وجود چین و چروک‌های بیشتر در این ناحیه، این لکه‌ها حتی می‌توانند تیره‌تر به نظر برسند. از دیگر تغییراتی که می‌تواند با افزایش سن در واژن و مجرا اتفاق بیفتد، شامل کاهش میزان موی شرمگاهی، افزایش خشکی واژن یا پره و کشش کمتر در پوست واژن یا ولو است. درمان همیشه برای تغییرات جسمی که به علت بالا رفتن سن ایجاد شده‌اند، لازم نیست. با این حال، اگر نگرانی دیگری دارید که با این تغییرات همراه است، باید به پزشک مراجعه کنید، مانند:

 

  • بی‌نظمی قاعدگی
  • درد در هنگام رابطه جنسی
  • علائم دیگر از این قبیل

هورمون‌های جنسی

هورمون‌های جنسی زنانه که شامل استروژن و پروژسترون هستند، نقش مهمی در بلوغ، قاعدگی و غیره دارند. تغییر در سطح استروژن می‌تواند بر تولید ملانین تأثیر بگذارد. ملانین باعث تیره شدن مناطق حساس مانند لبها یا نوک سینه‌ها می‌شود. در شرایطی که باعث تغییرات هورمونی مانند حاملگی، افزایش استروژن می‌شود، اغلب منجر به ایجاد لکه‌های تیره در واژن می‌شود. با این حال، این تغییر رنگ فقط ماهیت موقتی دارد و ناشی از تغییرات طبیعی هورمونی است.
علائم بارداری یا سایر شرایطی که باعث ایجاد تغییرات هورمونی می‌شوند، بسته به علت اصلی می‌توانند متفاوت باشند. در خارج از بارداری، این نوع شرایط ممکن است باعث تغییر در قاعدگی، خلق و خوی و موارد دیگر شود. درمان تغییرات احتمالی هورمونی با تشخیص رسمی پزشک یا متخصص زنان آغاز می‌شود. با آزمایش مناسب می‌توانید علت اصلی آن را تعیین کرده و در مورد بهترین گزینه‌های درمانی برای شرایط خود بحث کنید.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) بیماری است که با بی‌نظمی در پریودی و قاعدگی دردناک و افزایش کیست تخمدان مشخص می‌شود. مقادیر بالای هورمون‌های مردانه به نام آندروژن اغلب باعث تغییر در سطح انسولین می‌شود که می‌تواند بر روی رنگدانه‌های پوست تأثیر بگذارد.
تغییرات رنگدانه‌ای پوست که با PCOS رخ می‌دهد کاملاً متفاوت از تغییراتی است که به دلیل افزایش سن یا بارداری اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال، آکانتوز نیگریکانس که توسط PCOS ایجاد می‌شود، می‌تواند لکه‌های تیره قابل مشاهده‌ای در ولو ایجاد کند که از نظر رنگ، بافت و حتی بو متفاوت هستند. علائم PCOS کیست تخمدان به دلیل علائم PCOS عبارت‌اند از:

 

  • دوره نامنظم درد شکمی
  • افزایش نفخ و خونریزی
  • رشد موهای زائد بدن درد لگن یا ران
  • حساس بودن پستان و آکنه در این ناحیه
  • حالت تهوع
  • افزایش وزن
  • استفراغ
  • ریزش مو
  • سردرد

درمان PCOS به طور کلی با ایجاد تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی برای کمک به تنظیم سطح انسولین آغاز می‌شود. کنترل بارداری، داروهای باروری و حتی جراحی گزینه‌های درمانی جایگزینی هستند که می‌توانند در کاهش علایم PCOS در مواردی که تغییر سبک زندگی کافی نیست، کمک کنند.

آکانتوز نیگریکانس

آکانتوز نیگریکانس (Acanthosis nigricans )یک اختلال شایع رنگدانه سازی پوست است که با لکه‌های تیره و ضخیم پوست مشخص می‌شود. بیشتر اوقات، این لکه‌های تیره پوست در چین و چروک‌های بدن مانند زیر بغل یا کشاله ران ظاهر می‌شود. آکانتوز نیگریکانس که ناحیه کشاله ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد همچنین ممکن است باعث ایجاد لکه‌های تیره در ولو و تیرگی واژن شود. این لکه‌های پوستی به صورت پوستی ضخیم و مخملی به نظر می‌رسند و ممکن است در تمام ناحیه کشاله ران پخش شوند یا فقط به ولو محدود شوند.
دلایل احتمالی آکانتوز نیگریکانس شامل PCOS، داروهای خاص هورمونی و سایر عواملی است که بر تولید انسولین تأثیر می‌گذارد. هنگامی که یک بیماری زمینه‌ای دیگر علت آکانتوز نیگریکانس باشد، علائم اضافی آن بیماری نیز وجود خواهد داشت. افرادی که از نژاد بومی آمریکا، آفریقا، کارائیب یا اسپانیایی تبار هستند، سابقه خانوادگی آکانتوز نیگریکانس دارند و یا دارای اضافه وزن هستند، دیابت دارند به احتمال زیاد به این بیماری مبتلا می‌شوند.
درمان آکانتوز نیگریکانس به طور کلی شامل درمان بیماری زمینه‌ای و بازگرداندن سطح انسولین به حالت طبیعی است. در بعضی موارد، این ممکن است شامل مصرف داروهایی باشد که می‌تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند.

سرطان ولوو و واژن

سرطان ولوو نوعی سرطان است که روی ولو. که ناحیه خارجی اندام تناسلی زنان است تأثیر می‌گذارد. سرطان ولوو می‌تواند علائم مختلفی از جمله توده‌ها، برجستگی‌ها، خال‌ها یا لکه‌های روی ولو را ایجاد کند. سرطان ولو ممکن است گاهی اوقات مانند یک لکه قرمز، سفید و یا حتی قهوه‌ای تیره روی پوست به نظر برسد. این لکه یا وصله می‌تواند صاف یا برجسته به نظر برسد و غالباً با بقیه پوست اطراف آن کاملاً متفاوت است.
سایر علائم سرطان ولوو ممکن است شامل خونریزی، چرک یا مایعات دیگر از ناحیه ولو و همچنین خارش، سوزش یا درد باشد. با این حال، برخی از این علائم می‌توانند با شرایط دیگری مانند برفک نیز ظاهر شوند، بنابراین منحصر به سرطان نیستند. درمان سرطان ولو بسته به میزان گسترش سرطان ممکن است شامل لیزر درمانی غیرتهاجمی یا حتی جراحی باشد. شیمی درمانی و پرتودرمانی نیز ممکن است برای جلوگیری از شیوع سرطان به سایر مناطق بدن لازم باشد.

تیرگی واژن؛ نکته پایانی

لکه‌های تیره یا لکه‌های خارج واژن همیشه جای نگرانی نیست و اغلب فقط علائم طبیعی پیری، بارداری یا سایر تغییرات هورمونی است. با این حال، لکه‌های تیره ناشناخته روی ولو که با علائم دیگری همراه است، ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه‌ای مانند آکانتوز نیگریکانس یا حتی سرطان ولو باشد.

 

اگر یک لکه تیره جدید و غیر قابل توضیح در واژن خود مشاهده کردید، برای تعیین علت اصلی در اسرع وقت به پزشک یا متخصص زنان مراجعه کنید.

مجموعه آزمایش آنلاین پیشرو در خدمات رسانی در منزل ، شما عزیزان میتوانید خدمات آزمایش ژنتیک ، آزمایش hpv ، فیزیوتراپی در منزل ، تست اعتیاد در منزل ، ویزیت پزشک در منزل با آزمایش آنلاین تجربه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *