در این آزمایش موارد زیر بررسی میشود:
اگر مایلید در دسته والدین قرار بگیرید و تجربه لذت بخش فرزنددار شدن را در زندگی داشته باشید، توصیه میشود آزمایشهای پیش از بارداری را انجام دهید. این آزمایشها، وضعیت سلامت هورمونی، ریز مغذیها و حتی اختلالات ژنتیکی زنان را بررسی میکند تا اگر مشکلی وجود داشت، پیش از اقدام به بارداری، این مشکلات برطرف شود.
نشانگرهای زیستی
پروتئینها برای عملکرد سلولها و بافتها و همچنین برای ساختن عضلات بسیار مهم هستند. پروتئینهای موجود در خون، برای کمک به تشخیص بیماریهای کبد یا کلیه و همچنین سایر مشکلات سلامتی اندازه گیری میشوند. پروتئینها همچنین مولکولهای دیگری را در خون حمل میکنند (مانند هورمونها)؛ بنابراین گاهی برای تعیین اینکه چه مقدار از یک هورمون خاص متصل به پروتئین است و چه مقدار از آن آزاد است و در دسترس سلولها قرار دارد هم، سطح این پروتئینها اندازهگیری میشود. افزایش سطح هورمونها غالباً در اثر کم آبی بدن ایجاد میشود، اما ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد. کاهش سطح پروتئینها میتواند نشانگر سوء تغذیه شدید یا سوء جذب باشد.
آزمایش تیروئید یک گروه از آزمایش خون است که در کنار هم به منظور ارزیابی عملکرد غده تیروئید و برای کمک به تشخیص اختلالات تیروئیدی، انجام میشود. آزمایشات موجود در این گروه شامل اندازه گیری هورمونهای تیروئیدی در خون میباشد. این هورمونها مواد شیمیایی هستند که از طریق غده تیروئید ترشح شده و وظیفه کنترل یا تنظیم متابولیسم بدن را بر عهده دارند. وقتی تیروئید شما به صورت طبیعی عمل می کند، هورمون تیروکسین (T4) بدن شما به طور شیمیایی به تری – یودوتیرین (T3) تبدیل شده و در متابولیسم صحیح بدن نقش دارد. با این حال، این سیستم در هنگام بیماری های تیروئید و یا عدم عملکرد مناسب غده تیروئید، با ایجاد ” T3 معکوس ( Reverse T3 ) “، که یک فرم غیر فعال از هورمون T3 است، میتواند انرژی را حفظ کند. آزمایش هورمون تیروئید برای بررسی سیستم T3 معکوس شما همراه با TSH و دیگر هورمونهای تیروئیدی آزاد انجام میشود.
آزمایش آهن خون به منظور بررسی کم خونی ها درخواست می شود. سطوح غیرطبیعی آهن، نشانگر بیماری های زیادی، از جمله آنمی فقر آهن و هموکروماتوز می باشد. آنمی فقر آهن تنها یکی از انواع کم خونی ها می باشد. 70% هن بدن در هموگلوبین گلبول های قرمز یافت می شود. ۳۰٪ دیگر اهن به شکل فریتین و هموسیدین ذخیره می شود. این ماده به پروتئینی گلوبینی به نام ترانسفرین متصل می شود. تعیین آهن سرم شامل اندازه گیری مقدار اهن متصل به ترانسفرین می باشد. TIBC به معنای ظرفیت کل اتصال به آهن می باشد. باید توجه داشت تنها یک سوم ظرفیت ترانسفرین به آهن متصل می شود به بقیه ظرفیت غیر اشباع به اصطلاح UIBC می گویند.
آزمایش های قبل از بارداری was last modified: اسفند 6ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدآزمایش های قبل از بارداری was last modified: اسفند 6ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدآزمایش های قبل از بارداری was last modified: اسفند 6ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدآزمایش های قبل از بارداری was last modified: اسفند 6ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدآزمایش های قبل از بارداری was last modified: اسفند 6ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدآزمایش های قبل از بارداری was last modified: اسفند 6ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدآزمایش های قبل از بارداری was last modified: اسفند 6ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدآزمایش های قبل از بارداری was last modified: اسفند 6ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدآزمایش های قبل از بارداری was last modified: اسفند 6ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیدآزمایش های قبل از بارداری was last modified: اسفند 6ام, 1399 by نعیمه
بیشتر بخوانیداز این آزمایش برای تشخیص اختلالات تیروئید مانند هیپوتیروئید و هایپرتیروئید ، پایش درمان تیروئید و تفکیک منشا این اختلاات استفاده میشود. در افرادی که افزایش اندازه گواتر دارند ،جهت …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ وجود علایم مشکوک به بالا یا پایین بودن سطح آهن بدن اندازه گیری ظرفیت ذخیره ای آهن بدن این تست معمولا همراه …
بیشتر بخوانیددر بالغین حدود 98 درصد هموگلوبین موجود در RBC ها Hgb A است. حدود 7 درصد Hgb A شامل یک نوع هموگلوبین (HbA1) است که با گلوکز (با پیوندی قوی) …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ ارزیابی و نظارت بر وضعیت قند خون، تشخیص بالا بودن قند خون یا هیپرگلیسمی و همچنین پایین بودن قند خون یا هیپوگلیسمی، …
بیشتر بخوانیدآزمایش تحمل گلوکز یا OGTT به منظور تایید دیابت انجام میشود. جهت انجام آزمایش، بیمار باید حدود 8 تا 12 ساعت ناشتا باشد.
برای آزمایش قند 2 ساعته پس از اتمام صرف صبحانه ی معمول، هیچ گونه مواد غذایی تا راس دقیقا ۲ ساعت از زمان شروع صبحانه، میل نکنید.
برای آزمایش قند 2 ساعت بعد از گلوکز یا 2H-OGTT بیمار باید 8 ساعت ناشتا باشد.
روز قبل از آزمایش، غذای مختصر ساده و بدون چربی میل کنید و به مدت ۱۲ تا ۱۴ ساعت قبل از
خونگیری هیچ چیز (به جز آب) میل نکنید. بهتر است قبل از ساعت ۱۰ صبح جهت نمونه گیری مراجعه نمایید.
اگر قصد دارید باردار شوید، تمامی پزشکان توصیه میکنند هر دو والد، پیش از اقدام برای بارداری، آزمایشهای پیش از بارداری را انجام دهند تا با وضعیت سلامتی کامل و یا شرایط جسمی کنترل شده، بارداری صورت بگیرد و جنین کمترین خطر را در طول دوران بارداری تجربه کند. مهمترین آزمایشهایی که برای زنان و قبل از حاملگی توصیه میشود، موارد زیر هستند:
بررسی ادرار برای وجود عفونت ادراری و بیماریهای کلیوی بخشی از هر معاینه قبل از بارداری است. این آزمایش یک آزمایش ساده است که به راحتی انجام میشود و اهمیت زیادی دارد زیرا اگر عفونت ادراری درمان نشود، میتواند باعث زایمان زودرس یا وزن کم نوزاد هنگام تولد شود. آزمایش ادرار همچنین به بررسی قند و پروتئین در ادرار میپردازد. این موارد میتوانند نشانه مشکلاتی باشند که با بررسی آنها میتوان از سلامت مادر اطمینان یافت. بررسی کراتینین نیز در آزمایش ادرار انجام میشود تا از سلامت کلیهها اطمینان حاصل شود. توصیه میشود قبل از انجام این آزمایش مواد غذایی یا دارویی که موجب رنگی شدن ادرار میشود را میل نکنید.
آزمایش پاپ اسمیر جز لاینفک اولین مراجعه شما به پزشک است. این آزمایش با قرار دادن اسپکولوم در واژن برای مشاهده دهانه رحم انجام میشود. سپس پزشک یک پنبه را روی دهانه رحم قرار داده و سلولهایی را که برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه ارسال میشوند، جمع می کند. این آزمایش برای تشخیص بیماریهای انتقالی از راه جنسی مانند سوزاک، سفلیس، اچ آی وی (HIV) یا هپاتیت B انجام میشود و اهمیت زیادی دارد.
یکی از مهمترین آزمایشهای قبل بارداری آزمایش خون است. آزمایش خون برای بررسی شرایط و بیماریهای مختلف انجام میشود. از این شرایط میتوان به کمبود ویتامین دی، تعداد هموگلوبین خون، عامل Rh، سرخجه، واریسلا (ویروس آبله مرغان)، بیماری سل، هپاتیت B، توکسوپلاسموز، بیماریهای تیروئیدی و … اشاره کرد.
اگر پزشک احساس کند که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستید، این آزمایش توصیه میشود. قبل از باردار شدن میتوانید خود را علیه هپاتیت B واکسینه کنید. البته امروزه بسیاری از افراد علیه این بیماری واکسینه شدهاند و جای نگرانی ندارد.
یکی از بیماریهایی که میتواند مادران باردار را به خطر بیاندازد سرخجه است. این بیماری به ویژه در ماههای اول برای جنین خطرناک است و از رشد او جلوگیری میکند. این آزمایش میزان آنتی بادیهای موجود علیه ویروس سرخجه را در بدن بررسی میکند و در صورتی که میزان آن مناسب باشد، مانعی برای بارداری نیست.
اگر شما یا همسرتان سابقه ابتلا به بیماری تبخال یا هرپس را دارید، این آزمایش جزئی از آزمایشهای قبل بارداری است. حتی اگر هیچ نشانهای از تبخال نیز نداشته باشید توصیه میشود این آزمایش را انجام دهید.
این آزمایش قبل بارداری برای شناسایی باکتری تروپوانما پالیدوم یا بیماری سفلیس انجام میشود. با وجود اینکه اگر مادر به سفلیس مبتلا باشد، این بیماری ممکن است به نوزاد منتقل نشود، اما سفلیس درمان نشده میتواند منجر به سقط جنین یا مرده زایی شود، از این رو پزشک توصیه میکند این آزمایش را انجام دهید تا در صورت وجود این بیماری، تا قبل از بارداری آن را درمان کرد.
در آزمایشهای قبل بارداری انجام آزمایش ویروس نقص ایمنی انسانی الزامی استT زیرا ویروس HIV با حمله به سیستم ایمنی بدن، توانایی بدن در مبارزه با عفونتها را کاهش میدهد. این ویروس میتواند در هنگام تولد و در دوران شیردهی نیز به کودک منتقل شود و لذا بهتر است پیش از بارداری از عدم وجود این ویروس در بدن اطمینان حاصل کنید.
مهم است که از گروه خونی و نوع Rh خود مطلع شوید. البته افراد زیادی از گروه خونی خود مطلع هستند، اما نمیدانند چرا نیاز است پیش از بارداری به آن توجه کنند. اگر خانمی گروه خونی با Rh منفی داشته باشد و نوزاد، با گروه خونی Rh مثبت تشخیص داده شود (پدر دارای Rh مثبت باشد)، ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی خانم باردار ایجاد شود. اما هیچ کس نمیداند گروه خونی کودک تا قبل از تولد چیست. بنابراین اگر Rh منفی باشد، در 26-28 هفته بارداری تزریق ویژهای به نام Anti-D به شما پیشنهاد میشود که به آن آمپول رگام گفته میشود. اگر در دوران بارداری خونریزی داشته باشید، نیز به شما Anti-D پیشنهاد میشود. این امر احتمال مشکلات در آینده را کاهش میدهد. پس از تولد کودک، خون از بند ناف کودک گرفته شده و نوع Rh بررسی میشود. اگر Rh کودک مثبت باشد، تزریق رگام دیگری انجام میشود.
یکی از مهمترین بخشهای آزمایشهای قبل بارداری مسائل مربوط به ژنتیک است. اگر در خانواده شما سابقه تالاسمی، فیبروز کیستیک، سیکل سل، فاویسم یا سندرم داون وجود دارد، با پزشک خود صحبت کنید تا تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود. آزمایش ژنتیک پیش از بارداری اهمیت زیادی دارد تا بدانید ممکن است چه احتمالاتی برای تولد فرزندتان وجود داشته باشد.
همیشه توصیه میشود در مورد سقط جنین گذشته، سقط خود خواسته یا حاملگی خارج رحمی که در گذشته داشتهاید، با پزشک خود صحبت کنید. اگرچه این کار ممکن است برای شما سخت باشد، اما به پزشک کمک میکند تا برای بهترین مراقبت در حین بارداری آماده شود. هر یک از این مشکلات میتوانند به دلیل بیماری خاصی رخ داده باشند که با بررسی توسط پزشک میتوان از بروز آنها در این بارداری جلوگیری کرد.
آزمایش خون برای دیابت بارداری معمولا در هفتههای 24-24 بارداری انجام میشود. اگر در بارداری قبلی به دیابت بارداری مبتلا شده باشید یا احتمال ابتلا به این بیماری برای شما زیاد باشد، پزشک توصیه میکند زودتر و یا قبل از بارداری این آزمایش را انجام دهید. این آزمایش معمولا شامل یک تست تحمل گلوکز (GTT) است، که باید برای انجام آن حداقل 8 ساعت ناشتا باشید. اگر در تست تحمل گلوکز سطح قند خون بالا باشد، دیابت بارداری تشخیص داده میشود. اگر دیابت بارداری دارید، به این معنی است که بارداری پرخطری خواهید داشت و به مراقبت و مدیریت بیشتری نیاز دارید. هنگامی که دیابت بارداری به خوبی کنترل شود، بیشتر خانمها میتوانند بارداری و نوزاد سالم داشته باشند.
استرپتوکوک نوعی باکتری است که اغلب در روده، واژن و مقعد زندگی می کند. این نوع باکتری معمولا مشکلی برای شما ایجاد نمیکنند. اما اگر باکتریها در هنگام تولد به کودک شما منتقل شوند، میتواند باعث عفونت شود که ممکن است کودک را بیمار کند. توصیه میشود حتما این آزمایش انجام شود تا در صورت وجود این باکتری، مشکل با مصرف آنتیبیوتیکها رفع شود.
بررسی هورمونهای تولید مثل و تیروئید هم برای سنجش سلامت هورمونی بدن، اندازهگیری میشود. به عبارتی دیگر، برای زنانی که قصد بارداری دارند، سطح سالم هورمونهای تولید مثل برای اطمینان از بهترین نتیجه ممکن است.
بیماری خودایمن وضعیتی است که در آن، سیستم ایمنی بدن سلولهای سالم را به عنوان مهاجم بیگانه اشتباه میگیرد و به آنها حمله میکند و بیماری گریوز هم یکی از […]
بیماری پارکینسون (Parkinson’s disease) اختلالی پیشرونده در سیستم عصبی است که بر حرکت بدن تأثیر میگذارد. در این بیماری، سلولهای عصبی خاصی در مغز به تدریج تجزیه یا از بین […]
مولتیپل اسکلروزیس (MS-Multiple sclerosis) یا ام اس، بیماری ناتوان کننده اعصاب مغز و نخاع (سیستم عصبی مرکزی) است. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ (میلین) که فیبرهای […]