چکاپ آزمایش انلاین
چکاپ آزمایش انلاین

آزمایش های قبل از بارداری

چکاپ ها نمونه خون
چکاپ ها 27 پارامتر مورد ارزیابی
چکاپ ها 7 روز تا نتیجه ی آزمایش
onlin
    در آزمایش قبل از بارداری موارد زیر بررسی می‌شود:
    • FBS (اختیاری) و HbA1C
    •  (Fe)،(Mg)، (ph)، (Ca) و  (Zinc)
    • (TIBC)، (Ferritin) و (Folic Acid)
    • ویتامین‌های D3 و B12
    • آزمایش‌های ویروسی
    • هورمون‌های تیروئیدی (T4, TSH)

    اطلاعات چکاپ ها

    چرا باید این تست را انجام دهیم؟

    هر خانمی که تصمیم به فرزند‌دار شدن دارد، بهتر است برای پذیرش این مسئولیت خطیر، آزمایش‌های مربوط به سنجش وضعیت بدنی را که با نام آزمایش‌های پیش از زایمان یا آزمایش قبل از بارداری شناخته می‌شود، درخواست دهد. این آزمایش شرایط بدنی خانم‌ها را از جهت قند، املاح معدنی، ویتامین‌ها، ظرفیت کل آهن بدن و وجود ویروس‌های مختلف مانند ایدز و هپاتیت بررسی می‌کند و در صورتی که میزان این فاکتورها متفاوت از حد طبیعی بود، داروهای لازم تجویز می‌شود تا پیش از اقدام به بارداری، درمان انجام شود و ریسک بارداری و جنین بیمار کاهش پیدا کند.

    این چکاپ شامل چه آزمایش هایی می شود؟

    نشانگرهای زیستی

    آزمایش املاح معدنی
    آزمایش پروتئین‌ها
    آزمایش ویتامین‌ها
    آزمایش تیروئید
    آزمایش سطح آهن
    آزمایش قند خون | آزمایش دیابت

    وجود املاح معدنی در بدن از جمله مواد ضروری برای فعالیت سلول ها است. ساده ترین کاربرد این مواد، در غشای فسفولیپیدی سلول ها است. برای این منظور لازم است که در بدن فسفر به اندازه کافی وجود داشته باشد تا غشای سلول در صورت آسیب، بتواند سریعا خود را ترمیم کند. این تنها یک مورد از کاربردهای بیشمار مواد معدنی در بدن است. در برخی از بیماری ها، متخصص احتمال مید هد که عامل اصلی در این عارضه، بهم خوردن تعادل بین مواد معدنی در بدن است. در این صورت قبل از اینکه تشخیص قطعی داشته و دارو تجویز کند، از شما درخواست می کند آزمایشات تشخیص املاح معدنی را انجام دهید. اگر با این قبیل تست های آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنیم این مقاله را به طور کامل مطالعه نمایید.

    آزمایشات مواد معدنی به منظور اندازه گیری موادی می باشد که ممکن است برای بدن ضروری یا مضر باشند. رشد، سوخت ‌و ‎ساز، خون ‌سازی و عملکرد عصب و عضله هیچ ‌کدام بدون مواد معدنی میسر نیست. به‌ طور مثال، سدیم و پتاسیم تعادل مایعات بدن را تنظیم می ‌کنند. کلسیم به ساختن استخوان‌ ها و دندان‌ های محکم، کمک می‌کند. آهن در خون‌ سازی موثر است.

    پوشش مواد معدنی مورد نیاز با رژیم غذایی متعادل برخورداری از تمامی املاح و مواد معدنی به مقدار کافی، امری مهم است. زیرا هیچ ‎کدام از مواد معدنی نمی‌ توانند جایگزین دیگری شوند. اگر شما از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع، مطابق هرم غذایی شرح داده‌ شده استفاده کنید، مشکلی نخواهید داشت.

    آزمایشات مواد معدنی معمولا به صورت جداگانه برای شناسایی، ارزیابی و نظارت بر کمبود یا افزایش مواد معدنی مورد استفاده قرار می گیرد. پزشک شما ممکن است یک یا چند آزمایش را براساس نشانه ها و علائم یا شرایطی که شما دارید، درخواست کند و گاهی اوقات بیش از یک تست برای تشخیص کمبود یا سمیت عناصر درخواست داده می شود مانند آزمایش مس سروپلاسمی برای ارزیابی مقدار مس در بدن و یا گروهی از آزمون های آهن (آهن، ظرفیت اتصال کلی آهن و فریتین) با CBC (شمارش کامل خون) برای ارزیابی کمبود آهن به عنوان یک عامل بالقوه کم خونی.

    پروتئین‌ها برای عملکرد سلول‌ها و بافت‌ها و همچنین برای ساختن عضلات بسیار مهم هستند. پروتئین‌های موجود در خون، برای کمک به تشخیص بیماری‌های کبد یا کلیه و همچنین سایر مشکلات سلامتی اندازه گیری می‌شوند. پروتئین‌ها همچنین مولکول‌های دیگری را در خون حمل می‌کنند (مانند هورمون‌ها)؛ بنابراین گاهی برای تعیین اینکه چه مقدار از یک هورمون خاص متصل به پروتئین است و چه مقدار از آن آزاد است و در دسترس سلولها قرار دارد هم، سطح این پروتئین‌ها اندازه‌گیری می‌شود. افزایش سطح هورمون‌ها غالباً در اثر کم آبی بدن ایجاد می‌شود، اما ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد. کاهش سطح پروتئین‌ها می‌تواند نشانگر سوء تغذیه شدید یا سوء جذب باشد.

    در خون، مواد مختلفی شامل پروتئین، چربی، قند، ویتامین، املاح معدنی و… وجود دارد که تغییر در مقدار هر کدام از این متابولیت ها به حدی که منجر به خارج شدن از حالت اعتدال شود، بیماری هایی را به دنبال خواهد داشت. ویتامین ها در گروه متابولیت های ثانویه قرار دارند و اگر چه از نظر درجه اهمیت در حیات سلول ها، همانند پروتئین، چربی و قندها نیستند ولی اگر بدن دچار کمبود و بیشبود ویتامین شود، خطرات زیادی انسان را تهدید می کند. به همین دلیل لازم است گاها و البته با نظر متخصص، آزمایش چکاپ ویتامین را انجام دهیم. چکاپ کامل ویتامین ها شامل آزمایش موادی می باشد که برای بدن بسیار حیاتی هستند و نقش حیاتی برای سلامت انسان ها دارند . وجود ویتامین ها در بدن برای ادامه بقا لازم و ضروری است. ویتامین ها در بسیاری از فعالیت های بدن نقش دارند و به دو دسته ی ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند. ویتامین های ضروری به آن هایی اطلاق می شود که بدن توانایی تولید کامل آن ها را نداشته و باید وارد بدن شوند ولی بدن توانایی تولید ویتامین های غیر ضروری را دارد و نیازی به تامین آن ها نیست. هدف از چکاپ ویتامین ها اندازه گیری و بررسی مقادیر آنها در بدن می باشد. برخی از ویتامین ها به صورت محلول در آب بوده و برخی دیگر محلول در چربی هستند .

     

    آزمایش تیروئید یک گروه از آزمایش خون است که در کنار هم به منظور ارزیابی عملکرد غده تیروئید و برای کمک به تشخیص اختلالات تیروئیدی، انجام می‌شود. آزمایشات موجود در این گروه شامل اندازه گیری هورمون‌های تیروئیدی در خون می‌باشد. این هورمون‌ها مواد شیمیایی هستند که از طریق غده تیروئید ترشح شده و وظیفه کنترل یا تنظیم متابولیسم بدن را بر عهده دارند. وقتی تیروئید شما به صورت طبیعی عمل می کند، هورمون‌ تیروکسین (T4) بدن شما به طور شیمیایی به تری – یودوتیرین (T3) تبدیل شده و در متابولیسم صحیح بدن نقش دارد. با این حال، این سیستم در هنگام بیماری های تیروئید و یا عدم عملکرد مناسب غده تیروئید، با ایجاد ” T3 معکوس ( Reverse T3 ) “، که یک فرم غیر فعال از هورمون T3 است، می‌تواند انرژی را حفظ کند. آزمایش هورمون تیروئید برای بررسی سیستم T3 معکوس شما همراه با TSH و دیگر هورمون‌های تیروئیدی آزاد انجام می‌شود.

    آزمایش آهن خون به منظور بررسی کم خونی ها درخواست می شود. سطوح غیرطبیعی آهن، نشانگر بیماری های زیادی، از جمله آنمی فقر آهن و هموکروماتوز می باشد. آنمی فقر آهن تنها یکی از انواع کم خونی ها می باشد. 70% هن بدن در هموگلوبین گلبول های قرمز یافت می شود. ۳۰٪ دیگر اهن به شکل فریتین و هموسیدین ذخیره می شود. این ماده به پروتئینی گلوبینی به نام ترانسفرین متصل می شود. تعیین آهن سرم شامل اندازه گیری مقدار اهن متصل به ترانسفرین می باشد. TIBC به معنای ظرفیت کل اتصال به آهن می باشد. باید توجه داشت تنها یک سوم ظرفیت ترانسفرین به آهن متصل می شود به بقیه ظرفیت غیر اشباع به اصطلاح UIBC می گویند.

    آزمایش قند خون در بسیاری از موارد برای بررسی بیماری‌های دیابتی به کار می‌رود. این بیماری، به مریضی خاموش معروف است و اگر میزان قند بدن کنترل نشود، فرد دچار مشکلات بسیار متعددی می‌شود.

    آزمایش روی (zinc)

    روی ماده معدنی است که بدن شما برای مقابله با عفونت‌ها و تولید سلول‌ها از آن استفاده می‌کند و برای بهبود آسیب‌ها و ایجاد DNA، طرح ژنتیکی در همه سلول‌ها …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش فسفر (Phosphorus)

    فسفر یک ماده معدنی است که با سایر مواد ترکیب شده و ترکیبات آلی و معدنی فسفات را تشکیل می‌دهد. اصطلاحات فسفر و فسفات اغلب هنگام صحبت در مورد آزمایش …

    بیشتر بخوانید
    کلسیم | Calcium

    چرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ اندازه گیری سطح كلسيم خون به عنوان بخشی از آزمایشات چکاپ روتین وجود علایم مشکوک به بیماریهای کلیوی، استخوان و دستگاه عصبی …

    بیشتر بخوانید
    منیزیم | Magnesium

    بیشتر Mg داخل بدن در مایع داخل سلولی و مقداری از آن در داخل استخوان قرار دارد و به عنوان کوفاکتور فعالیت بسیاری از آنزیم ها را تنظیم می کند. …

    بیشتر بخوانید
    آنتی بادی Mumps

    آنتی‌بادی mumps یا اوریون چیست؟ Mumps یا اوریون یک بیماری مسری است که توسط ویروسی ایجاد می‌شود و از طریق بزاق، ترشحات بینی و رابطه جنسی از فردی به فرد …

    بیشتر بخوانید
    آنتی بادی CMV

    آنتی بادی CMV چیست؟ سیتومگالوویروس (CMV) یک ویروس رایج است. بدن افراد پس از آلوده شدن به این عارضه، ویروس را برای همیشه حفظ می‌کند. اکثر مردم نمی‌دانند که CMV …

    بیشتر بخوانید
    میسلز (Measles)

    به این آزمایش آنتی‌بادی سرخجه، آنتی‌بادی سرخک آلمان، مهار هماگلوتیناسیون (HAI)، آنتی‌بادی روبولا، تیتر آنتی‌بادی هم گفته می‌شود. هدف آزمایش میسلز این آزمایش به دنبال آنتی‌بادی برای 3 بیماری سرخک، …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش توکسوپلاسموز (toxo)

    آزمایش توکسوپلاسما با نمونه‌گیری خونی انجام می‌شود و در آن آنتی‌بادی سرمی که در برابر انگل Toxoplasma gondii تولید می‌شود، بررسی می‌شود. چرا که بدن فقط پس از آلوده شدن …

    بیشتر بخوانید
    آنتی‌بادی Rubella (Rub Ab)

    سرخچه یا روبلا (Rubella) ویروسی است که باعث عفونت می‌شود و معمولاً خفیف است و با تب و بثورات در صورت و گردن همراه است که بعد از آن به …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش آنتی ژن Hbs Ag

    ویروس هپاتیتB (HBV) در سراسر جهان وجود دارد و بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. عفونت هپاتیت در درجه اول از طریق تماس از طریق پوست …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش Hbs Ab

    هپاتیت B یک عفونت کبدی است که توسط ویروس هپاتیتB (HBV) ایجاد می‌شود. آزمایش خون هپاتیت B پروتئین‌های ویروسی (آنتی ژن‌ها) را تشخیص می‌دهد و آنتی بادی‌هایی که در پاسخ …

    بیشتر بخوانید
    آنتی‌بادی HIV Ab
    HCV Ab
    آزمایش فولات سرمی | Folic Acid

    هدف از انجام تست چیست؟ هدف از انجام این آزمایش، کمک به تشخیص علت کم خونی، تشخیص علت نوروپاتی، ارزیابی وضعیت تغذیه ای، پایش اثربخشی درمان کمبود فولیک اسید. اسید …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش ویتامین B12

    هدف از انجام تست چیست؟ هدف از انجام این آزمایش، عبارتست از: کمک به تشخیص علت کم خونی کمک به تشخیص علت نوروپاتی ارزیابی وضعیت تغذیه ای در برخی افراد …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش ویتامین دی | 25OHvitD

    هدف از انجام تست چیست؟ هدف از انجام این آزمایش، عبارتست از: تعیین کمبود ویتامین D تعیین اثر بخشی درمان در افرادی که مکمل ویتامین D دریافت کرده اند ویتامین …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش تیروکسین آزاد | T4

    این آزمایش در دسته آزمایش تیروئید قرار دارد و میزان هورمون T4 یا تیروکسین را اندازه گیری می‌کند. این آزمایش به عنوان یکی از آزمایش‌های چکاپ سلامت محسوب می‌شود و …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش هورمون محرک تیروئید | TSH

    از این آزمایش برای تشخیص اختلالات تیروئید مانند هیپوتیروئید و هایپرتیروئید ، پایش درمان تیروئید و تفکیک منشا این اختلاات استفاده میشود. در افرادی که افزایش اندازه گواتر دارند ،جهت …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش فریتین | Ferritin

    چرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ وجود علایم مشکوک به بالا یا پایین بودن سطح آهن بدن اندازه گیری ظرفیت ذخیره ای آهن بدن این تست معمولا همراه …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش ظرفیت کل اتصال به آهن | TIBC

    آزمایش TIBC به پزشکان کمک می کند که انتقال صحیح و دقیق آهن از طریق پروتئین ترانسفرین در خون را تشخیص دهند. انسان آهن مورد نیاز را از طریق رژیم …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش آهن | Iron

    آزمایش آهن خون، به دنبال بررسی میزان حضور آهن در گلبول‌های قرمز خون است. آهن (Fe)، عنصری شیمیایی است که جهت تولید گلبول‌های قرمز خون ضروری است. این ماده بخش …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش هموگلوبين گليکوزيله | HbA1c

    در بالغین حدود 98 درصد هموگلوبین موجود در RBC ها Hgb A است. حدود 7 درصد Hgb A شامل یک نوع هموگلوبین (HbA1) است که با گلوکز (با پیوندی قوی) …

    بیشتر بخوانید
    آزمایش قند ناشتا | FBS

    چرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ ارزیابی و نظارت بر وضعیت قند خون، تشخیص بالا بودن قند خون یا هیپرگلیسمی و همچنین پایین بودن قند خون یا هیپوگلیسمی، …

    بیشتر بخوانید
    دستورالعمل های ویژه

    اگر از مکمل ب 12 استفاده می کنید می بایست از یک هفته قبل از آزمایش، مصرف آن را متوقف کنید تا اندازه گیری دقیق سطح ویتامین B12 امکان پذیر شود.

    آزمایش تحمل گلوکز یا OGTT به منظور تایید دیابت انجام میشود. جهت انجام آزمایش، بیمار باید حدود 8 تا 12 ساعت ناشتا باشد.

    برای آزمایش قند 2 ساعته پس از اتمام صرف صبحانه ی معمول، هیچ گونه مواد غذایی تا راس دقیقا ۲ ساعت از زمان شروع صبحانه، میل نکنید.

    برای آزمایش قند 2 ساعت بعد از گلوکز یا 2H-OGTT بیمار باید 8 ساعت ناشتا باشد.

    روز قبل از آزمایش، غذای مختصر ساده و بدون چربی میل کنید و به مدت ۱۲ تا ۱۴ ساعت قبل از
    خونگیری هیچ چیز (به جز آب) میل نکنید. بهتر است قبل از ساعت ۱۰ صبح جهت نمونه گیری مراجعه نمایید.