
نشانگرهای زیستی
هورمونها بر همه فعالیتهای بدن، از رشد و متابولیسم گرفته تا تولید مثل و چرخه خواب، تاثیر میگذارند. حتی یک عدم تعادل ناچیز در سطح هورمونهای شما میتواند تأثیر قابل توجهی در سلامتی داشته باشد و بر خلق و خو، سطح انرژی و همچنین باروری و میل جنسی شما تأثیر بگذارد. هورمونها به عنوان پیام رسانهای شیمیایی شناخته میشوند که توسط غدد تولید میشوند و به جریان خون آزاد میشوند. آنها فعالیتهای مختلفی در بدن انجام میدهند، از جمله تنظیم اشتها، رشد، روحیه و تولید مثل و غیره. به طور کلی، آنها تمام عملکردهای بدن را تنظیم کرده و متعادل نگه میدارند. اختلالات هورمونی، مشکلات رایجی هستند که اغلب از طریق درمان جایگزینی هورمون یا تغییر سبک زندگی، قابل کنترل و درمان هستند. سطح هورمونها همیشه ثابت نیست و در طول روز و در زنان و در طی چرخه تولید مثلی، تغییر میکند.
عدم وجود هورمون استرس به بدن آسیب میزند، اما ترشح بیش از حد آن نیز برای بدن ضرر دارد. شاید در برخی افراد میزان این هورمون خیلی بیشتر از حد طبیعی نباشد، اما همین عدم تعادل در طولانی مدت برای سلامت آنها زیان بار خواهد بود. بنابراین اگر به طور دائم علائم استرس را هر چند خفیف احساس می کنید، باید برای اجتناب از پیامدهای منفی زیر به دنبال راهی برای کاهش استرس خود باشید. در آزمایشات استرس، سطح استرس در بدن شما مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
آزمایش تیروئید یک گروه از آزمایش خون است که در کنار هم به منظور ارزیابی عملکرد غده تیروئید و برای کمک به تشخیص اختلالات تیروئیدی، انجام میشود. آزمایشات موجود در این گروه شامل اندازه گیری هورمونهای تیروئیدی در خون میباشد. این هورمونها مواد شیمیایی هستند که از طریق غده تیروئید ترشح شده و وظیفه کنترل یا تنظیم متابولیسم بدن را بر عهده دارند. وقتی تیروئید شما به صورت طبیعی عمل می کند، هورمون تیروکسین (T4) بدن شما به طور شیمیایی به تری – یودوتیرین (T3) تبدیل شده و در متابولیسم صحیح بدن نقش دارد. با این حال، این سیستم در هنگام بیماری های تیروئید و یا عدم عملکرد مناسب غده تیروئید، با ایجاد ” T3 معکوس ( Reverse T3 ) “، که یک فرم غیر فعال از هورمون T3 است، میتواند انرژی را حفظ کند. آزمایش هورمون تیروئید برای بررسی سیستم T3 معکوس شما همراه با TSH و دیگر هورمونهای تیروئیدی آزاد انجام میشود.
این دسته از آزمایشها، با بررسی وضعیت ظاهری، شیمیایی و میکروسکوپی ادرار و کشت ادرار، اطلاعات دقیقی از انواع عفونتهای بدن، اختلال در عملکرد کلیه و مجاری ادراری و حتی سایر اندامهای بدن نشان میدهد.
چرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ تشخیص بیماریهای ناشی از کمبود یا افزایش هورمون رشد (GH) ارزیابی عملکرد غده هیپوفیز مانیتور کردن میزان اثربخشی درمان در بیماران تحت …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ تشخیص بیماریهای ناشی از کمبود یا افزایش هورمون رشد (GH) ارزیابی عملکرد غده هیپوفیز مانیتور کردن میزان اثربخشی درمان در بیماران تحت …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ تشخیص سندرم کوشینگ و بیماری آدیسون (Addison’s disease) بروز علایم مربوط به کاهش سطح کورتیزول علایم مشکوک به بالا بودن سطح کورتیزول …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ تشخیص سندرم کوشینگ و بیماری آدیسون (Addison’s disease) بروز علایم مربوط به کاهش سطح کورتیزول علایم مشکوک به بالا بودن سطح کورتیزول …
بیشتر بخوانیدتست پیشرفته سنجش عملکرد ورزشی + سنجش سلامت عمومی was last modified: شهریور 18ام, 1399 by مدیر سایت
بیشتر بخوانیدهدف از انجام این آزمایش، کمک به ارزیابی عملکرد غده تیروئید، تشخیص اختلالات غده تیروئید، پایش درمان بیماران مبتلا به کم کاری و یا پرکاری تیروئید است. T3 یکی از …
بیشتر بخوانیداز این آزمایش برای تشخیص اختلالات تیروئید مانند هیپوتیروئید و هایپرتیروئید ، پایش درمان تیروئید و تفکیک منشا این اختلاات استفاده میشود. در افرادی که افزایش اندازه گواتر دارند ،جهت …
بیشتر بخوانیدچرا و چه موقع آزمایش انجام می شود؟ ارزیابی وضعیت عملکرد کلیه ها، همراه با آزمایش اوره خون (BUN) به عنوان بخشی از آزمایشات روتین و چکاپ دورهای در صورت …
بیشتر بخوانیداگر باردار هستید لازم است اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی شما مواد مغذی و انرژی کافی را برای رشد مناسب خود و فرزندتان فراهم میکند. همچنین، مهم است مطمئن […]
پوست، نقش مهی در زیبایی صورت و اندام ما دارد و بیماریهای مختلفی ممکن است بر سلامت و زیبایی آن تاثیر بگذارد. لکه های پوستی، موضوع مورد بحث ما در […]
احتمالا تا به حال نام کلمه فتق را شنیدهاید و از خود پرسیدهاید فتق چیست، چرا ایجاد میشود و آیا من احتمال ابتلا به آن را دارم یا خیر؟ این […]