Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /home/azonline/domains/azmayeshonline.com/public_html/wp-includes/author-template.php on line 104
آزمایش قند - آزمایش آنلاین
آزمایش قند

آزمایش قند

  • نوشته شده توسط مدیر سایت
  • 03 / 12 / 1397

آزمایش قند به دلیل اینکه روزانه در جهان جزو بالاترین آزمایش های دریافتی است، دارای اهمیت زیادی می باشد. در بدن یک شخص سالم و طبیعی در هر دسی لیتر از خون ۹۰ تا ۱۱۰ میلی گرم قند وجود دارد. در صورتی که مقدار قند خون از این مقدار بیشتر شود خطرناک است و فرد دچار بیماری دیابت شده است که نام دیگر آن هایپرگلایسمی است. امروزه این بیماری خیلی شایع شده است.

          آزمایش قند برای فهمیدن مقدار قندی است که در خون فرد وجود دارد. قند خون همان گلوکز می‌باشد و نوعی از قند می‌باشد. سلول های بدن فرد از قند موجود در خون استفاده کرده و کارهای مربوط به سوخت و ساز را در بدن انجام دهند.

 

بر اثر بالا رفتن مقدار قند خون دیابت به وجود می آید که دو نوع می باشد:

  1. دیابت نوع ۱ دیابتی است که بدن فرد اصلا نمی تواند تولید انسولین کند و یک مریضی خود ایمنی می‌باشد به طوری که به سیستم بدنی خود حمله کرده و سلول های به وجود آورنده انسولین را نابود می‌کند. کارشناسان و متخصصان هنوز کشف نکرده اند که چه عاملی سبب این اتفاق می‌شود ولی احتمالا ژنتیکی باشد.
  2. دیابت نوع 2 که به دیابت شیرین شناخته می‌شود. با سه مشخصه که از طریق آزمایش گرفتن و سه مشخصه که بدون آزمایش است می توان متوجه شد که فرد دیابت نوع دوم دارد.
  • میزان قند خون بعد از مصرف غذا و خوراکی بیشتر از ۲۰۰ میلی گرم بر دسی لیتر باشد.
  • میزان قند خون به صورت ناشتا بیشتر از ۱۲۶ میلی گرم بر دسی لیتر باشد.
  • میزان تحمل قند خوراکی بیشتر از ۲۰۰ میلی گرم بر دسی لیتر باشد.
  • پرخوری
  • پرنوشی
  • پر ادراری

آزمایش قند

معمولا افرادی که پرخوری و پرنوشی دارند فقط در صورتی که وزنشان کم شود میزان قند خونشان کاهش می یابد اما برخی افراد علاوه بر تغذیه مناسب و کاهش وزن باید دارو مصرف کنند.اگر فردی که دیابت دارد رژیم غذایی و دارویی را رعایت نکند دیابتش شدیدتر شده و ممکن است که به اعضای بدن از جمله چشم، کلیه، قلب و اعصاب آسیب برساند.

خیلی از مریضی ها قندی از سن ۴۰ سال به بعد بوجود می آیند، به همین دلیل  سفارش شده که افراد از سن ۴۵ سالگی تست قند خون بگیرند و سه سال یکبار تست را تکرار کنند. در صورتی که در خانواده شما سابقه بیماری های قندی وجود دارد بهتر است از ۴۰ سالگی آزمایش قند خون را بگیرید.

 

آزمایش تشخیص قند خون

تست قند خون به چندین صورت گرفته می‌شود که هر یک از این روش ها برای یک مورد خاص می‌باشد و این‌که منظور از گرفتن آزمایش خون چه باشد به ۴ نوع دسته بندی می‌شوند:

۱. آزمایش قند خون به صورت ناشتا

به صورت FBS نشان داده می‌شود و مخفف کلمه Fast blood sugar می‌باشد. چون قند خون پس از مصرف غذا و خوراکی زیاد می‌شود برای فهمیدن میزان سطح قند خون، باید آزمایش را در حالت ناشتا انجام داد.

  • حداقل ۱۰ تا ۱۲ ساعت پیش از گرفتن تست قند خون باید ناشتا بود.
  • زمان ناشتایی نباید از ۸ ساعت کمتر و از ۱۶ ساعت بیشتر باشد.
  • در تمام مدت ناشتا بودن به جز آب نباید چیز دیگری مصرف کنید. مثلا: آدامس، دخانیات، چای، قهوه یا هر خوراکی دیگری همچنین از انجام فعالیت های ورزشی بپرهیزید چون امکان دارد سیستم گوارش و عضلانی تحریک شود و نتیجه تست عوض شود.
  • بعد از انجام تست می‌توانید فعالیت روزانه خود را از سر گرفته و با برنامه غذایی خود پیش بروید.

آزمایش قند خون

  1. تست قند خون دو ساعته

۲ ساعت بعد از خوردن غذا تست قند خون گرفته می‌شود. این نوع تست برای متوجه شدن دیابت و ارزیابی کردن بیماران دیابتی برای پاسخ دادن به معالجه گرفته می‌شود. در آزمایش خون دو ساعته اول آزمایش خون ناشتا گرفته می‌شود و سپس با صرف یک صبحانه معمولی که روزانه مصرف می‌کنید دوباره تست قند خون گرفته می‌شود. اگر فرد مشکلی داشته باشد در طول ۲ ساعت قند خونش تنظیم نمی گردد. همچنین باید به داروهایی که ممکن است در آزمایش قند خون تغییر ایجاد کنند دقت کرد.

  • بعد از خوردن صبحانه ساعت بگیرید و دقیقا راس دو ساعت پس از گرفتن آزمایش قند خون ناشتا، آزمایش بعد از صبحانه را بگیرید. در صورتی که پیش از ۲ ساعت یا زیاد تر از ۲ ساعت آزمایش را انجام دهید نتیجه تست تغییر خواهد کرد.
  • در طی این دو ساعت باید از انجام فعالیت های بدنی، خوردن و آشامیدن و همینطور از مصرف دخانیات اجتناب کنید چون سبب زیاد شدن قند خون می‌شود.
  • روز قبل از آزمایش قند خون از مصرف قرص های پایین آورنده گلوکوز خون و همچنین قرص استامینوفن اجتناب کنید(قرص های استامینوفن سبب افزایش قند خون می گردد).

۳. تست تحمل گلوکز خوراکی

تست تحمل گلوکز خوراکی که به صورت TOGTT نشان داده می‌شود مخفف کلمه Glucose Tolerance Test OGTT می‌باشد. آزمایش تحمل گلوکز خوراکی زمانی گرفته می‌شود که فرد مشکوک به بیماری دیابت باشد و یا مقدار قند خون ناشتا کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد. آزمایش تحمل قند خوراکی یک تست حساس است که غذا و بیماری و عوامل مختلفی بر آن اثر می‌گذارند. آزمایش تحمل گلوکز خوراکی علاوه بر آزمایش خون، آزمایش ادرار نیز می‌باشد.

  • انجام آزمایش تحمل گلوکز خوراکی تقریبا ۳ تا ۶ ساعت وقت می‌گیرد.
  • پیش از گرفتن آزمایش تحمل گلوکز خوراکی حداقل ۱۰ تا ۱۲ ساعت باید از خوردن غذا، مواد خوراکی، دخانیات، نوشیدنی مثل چای و قهوه اجتناب کنید.
  • ۳۶ ساعت پیش از گرفتن آزمایش تحمل گلوکز خون از خوردن قهوه و مصرف دخانیات اجتناب کنید و از فعالیت های ورزشی بپرهیزید.
  • سعی کنید برای گرفتن آزمایش تحمل گلوکز خوراکی ساعت ۷ تا ۹ به آزمایشگاه بروید.
  • ۷۲ ساعت پیش از گرفتن آزمایش تحمل گلوکز خوراکی از یک برنامه غذایی پر کربوهیدرات (حدودا ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم مواد قندی) استفاده نمایید.
  • نخست یک آزمایش ادرار و خون از فرد گرفته می‌شود، سپس یک شربت به شما داده می‌شود که حدودا ۵۰ تا ۱۰۰ گرم گلوکز در آن است که باید در ۵ دقیقه آن را میل کنید.
  • بعد از نوشیدن شربت در زمان های نیم ساعت، یک ساعت، دو ساعت و سه ساعت آزمایش خون دوباره تکرار می‌شود.

شما می توانید به راحتی از طریق آزمایش آنلاین به صورت آنلاین آزمایش های مختلف را درخواست دهید. جهت درخواست  اینجا کلیک کنید

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *