Inh A

  • نوشته شده توسط سمانه نصیری
  • 06 / 12 / 1399

اینهیبین ها هورمون‌های پروتئینی هترو دیمری ترشح‌شده توسط سلول‌های گرانولوزای تخمدان در ماده و سلول‌های سرتولی بیضه در نر هستند. آن‌ها ترشح هورمون تحریک‌کننده فولیکول هیپوفیز (FSH) را به‌طور انتخابی سرکوب می‌کنند و همچنین اقدامات محلی پاراکرین در غدد جنسی دارند. این مهارکننده‌ها از یک دیمر از 2 زیر واحد همولوگ، یک زیر واحد آلفا و یا یک زیر واحد بتا A یا بتا B تشکیل‌شده و به ترتیب مهارکننده‌های A و اینهیبین B تشکیل می‌شوند. در زنان، اینهیبین A در درجه اول توسط فولیکول غالب و جسم زرد تولید می‌شود: درحالی‌که اینهیبین B به‌طور عمده توسط فولیکول‌های کوچک در حال رشد تولید می‌شود. میزان مهارکننده‌های A و B سرم در چرخه قاعدگی در نوسان است. در یائسگی، با کاهش فولیکول‌های تخمدان، مهارکننده‌های A و B سرم به میزان بسیار پایین یا غیرقابل‌شناسایی کاهش می‌یابند.

آزمایش inhibin a یک آزمایش خون اساسی است که سطح Inhibin A را در خون اندازه‌گیری می‌کند. این در زنان بارداری که مشکوک به حمل جنینی با سندرم داون هستند استفاده می‌شود. از آزمون Inhibin A براز آزمایش Inhibin A ممکن است همراه با آزمایش CA-125 برای تعیین اینکه تومور تخمدان دارید انجام گیرد. همچنین ممکن است از این آزمایش برای کمک به تشخیص نوع کمیاب از تومور تخمدان به نام تومور سلول گرانولوزا استفاده شود و همچنین می‌تواند کمک به تشخیص تومور تخمدان اپیتلیال مخاطی کند. اگر یکی از این نوع تومورهای تخمدانی تشخیص داده‌شده باشد، ممکن است در ابتدا از آزمایش خون برای اندازه‌گیری اینهیبین A استفاده شود تا مشخص شود که آیا تومور شما سطوح بالایی از یک یا هر دو این هورمون‌ها را تولید می‌کند یا خیر. اگر سطح مهارکننده A شما قبل از درمان افزایش یابد، ممکن است از این آزمایش برای نظارت بر اثربخشی درمان استفاده شود. این آزمایش همچنین ممکن است پس از درمان برای کنترل عود تومور استفاده شود

لازم به ذکر است که نام دیگر این آزمایش Tumor Marker می‌باشد.

آزمایش inhibin A چه موقع درخواست می‌شود؟

آزمایش Inhibin A ممکن است زمانی تجویز شود که توده‌ای در لگن داشته باشید و احتمال دارد که تومور تخمدان داشته باشید. این آزمایش‌ها ممکن است پس از تشخیص تومور سلول گرانولوزای تخمدانی یا گاهی اوقات تومور تخمدانی اپیتلیال مخاطی و قبل از شروع درمان انجام شود. اگر سطح افزایش یابد، ممکن است آزمایش ها به‌طور منظم در طول دوره درمان شما و به‌صورت دوره‌ای پس از اتمام درمان برای کنترل عود تومور انجام شود.

روش آزمایش

آزمایش Inhibin A با کمک روش سنجش ایمنی روی نمونه خون انجام می‌شود که به‌راحتی از ورید بازو خارج می‌شود. همچنین این آزمایش نیاز به ناشتایی نمی‌باشد. پس از نمونه‌گیری، محل خون‌گیری باید ازلحاظ خونریزی یا هماتوم بررسی شود.

نمونه‌گیر باید از وضعیت بالینی زن باردار مثل وزن، سن، سابقه فشارخون و دیابت و همچنین سابقه سقط‌جنین مطلع شود و آن را در برگه آزمایش یادداشت نماید.

نتیجه و تفسیر آزمایش

Inhibin A محدوده طبیعی در مردان و زنان و در زنان بعد از یائسگی و یائسگی متفاوت است.

Inhibin A یک محدوده طبیعی برای مردان در تمام گروه‌های سنی <2pg / ml است.

Inhibin A یک محدوده طبیعی برای زنان قبل از یائسه کمتر از 97.5 pg / ml است

Inhibin A محدوده طبیعی برای زنان یائسه کمتر از pg / ml 2.1 است

نتایج آزمایش‌های نشانگر تومورهای اینهیبین A و اینهیبین B علاوه بر نتایج سایر آزمایش‌های، مانند CA-125، درزمینه تاریخچه پزشکی شما نیز تفسیر می‌شود. اگر توده لگنی دارید، افزایش Inhibnin A نگران‌کننده است اما لزوماً نشان‌دهنده تومور تخمدان نیست. معمولاً تا زمان نمونه‌برداری و آزمایش تومور، تشخیص سرطانی بودن تومور تخمدان امکان‌پذیر نیست. یک آسیب‌شناس با استفاده از میکروسکوپ نمونه را بررسی می‌کند و تعیین می‌کند سلول‌های سرطانی وجود دارند یا خیر. اگر تومور سلول گرانولوزا یا تومور اپیتلیال مخاطی تشخیص داده‌شده باشید و تحت درمان هستید، نتایج ممکن است یکی از موارد زیر باشد:

اگر میزان مهارکننده‌های A شما در ابتدا زیاد باشد و سپس در طول درمان کاهش یابد، این به‌طورکلی نشان می‌دهد که تومور به درمان پاسخ می‌دهد.

اگر سطح مهارکننده‌های A بالا برود یا ثابت بماند، ممکن است تومور شما به درمان پاسخ ندهد.

افت اولیه سطح اینهیبین پس از اتمام درمان، با افزایش بعدی سطح آن می‌تواند نشان‌دهنده بازگشت تومور شما باشد.

اگر تومور تخمدان دارید و یائسه هستید، تفسیر نتایج گاهی اوقات چالش‌برانگیز است. این به این دلیل است که هر دو سطح مهارکننده A و به‌طورمعمول در طول چرخه قاعدگی افزایش و کاهش می‌یابد.

مداخلات این آزمایش

برخی از افرادی که در معرض محل‌های که حیوانات وجود دارد، قرار می‌گیرند (به‌عنوان‌مثال در درمانگاه حیوانات)، ممکن است آنتی‌بادی‌هایی داشته باشند که ضد آنتی‌ژن‌های این حیوانات باشند و این آنتی‌بادی‌ها ممکن است با معرف‌های این آزمایش تداخل پیدا کنند و جواب کاذب و نامعتبر را بدهند.

همچنین همولیز شدید نیز می‌تواند باعث تداخل شود و جوابی کاذب و نامعتبر به ما بدهد.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function is_cat_in_post() in /home/azonline/domains/azmayeshonline.com/public_html/wp-content/themes/azma/single.php:93 Stack trace: #0 /home/azonline/domains/azmayeshonline.com/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home/azonline/domains/azmayeshonline.com/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/azonline/...') #2 /home/azonline/domains/azmayeshonline.com/public_html/index.php(17): require('/home/azonline/...') #3 {main} thrown in /home/azonline/domains/azmayeshonline.com/public_html/wp-content/themes/azma/single.php on line 93
وردپرس › خطا

یک خطای مهم در این وب سایت رخ داده است.

دربارهٔ اشکال‌زدایی در وردپرس بیشتر بدانید.