علایم ویریلیزاسیون(Virilization) عبارتند از:
خون سیاهرگی (سرم)
رعایت شرایط خاصی لازم نیست و نمونه گیری در هر ساعت از شبانه روز می تواند انجام شود.
در مورد خانمها گاهی توصیه میشود که نمونه گیری یک هفته قبل یا بعد از شروع عادت ماهانه انجام شود.
DHAE یک هورمون آندروژنی (هورمون جنسی مردانه) است که در خون زنان و مردان یافت میشود. این هورمون در ایجاد صفات ثانویه جنسی مردانه در زمان بلوغ نقش دارد و به آندروژن های قویتری مانند تستوسترون و اندروستندیون (androstendione) یا به استروژن (هورمون زنانه) تبدیل می شود. DHEA در بخش قشری غدد آدرنال و مقدار کمی نیز در تخمدان یا بیضه ساخته می شود. ترشح DHEA توسط ACTH (هورمون هیپوفیز) کنترل می شود.
مقدار DHEA در نوزادان (دختر و پسر) به طور طبیعی بالا است. پس از تولد مقدار آن سریعا کاهش می یابد، اما دوباره در دوره بلوغ، افزایش پیدا می کند. پس از بلوغ سطح آن به بالاترین حد خود رسیده و سپس به تدریج با بالا رفتن سن، کاهش می یابد.
بالا بودن DHEA همیشه با وجود علایم همراه نیست و به علاوه شدت علایم در افراد مختلف کاملا متفاوت است. طبیعی بودن مقدار DHEA همراه با سطح طبیعی هورمون های آندروژنی به نفع طبیعی بودن فعالیت غدد آدرنال است. بعضی از تومورهای آدرنال هورمون ترشح نمی کنند و در این حالت مقدار DHEA طبیعی خواهد بود. در سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ممکن است سطح DHEA افزایش یابد؛ اما از آن جا که این عارضه معمولا به دلیل تولید آندروژن از تخمدان ایجاد می شود، سطح DHEA ممکن است طبیعی باشد.
علل عمده افزایش DHEA عبارتند از:
علل عمده کاهش DHEA عبارتند از: