سمعک نامرئی

  • نوشته شده توسط مهدی یاری
  • 23 / 07 / 1401

سمعک نامرئی

آیا می دانید سمعک نامرئی چیست؟ به سمعک داخل مجرای گوش سمعک نامرئی می گویند. سمعک نامرئی( ای ای سی)کوچکترین سمعک داخل گوشی می باشد. این سمعک در عمق مجرای خارجی گوش قرار می گیرد، به همین علت دیده نمی شود و از نظر تئوری بهترین منطقه برای کار گذاشتن سمعک است. اما نقاط مثبت و منفی در قرارگیری این سمعک وجود دارد. هنگامی که سمعک در عمق مجرای گوش است، از تمام عملکردهای گوش خارجی برای تقویت صدا بهره می برد، بنابرین صدا طبیعی تر می باشد.

انواع مدل سمعک نامرئی کدامند؟

سمعک نامرئی یا داخل گوشی به معنی قرار گرفتن کامل سمعک در کانال گوش می باشد، به این معنا که تمام اجزای سمعک در داخل کانال گوش جاگذاری می شود. تمام سمعک هایی که در زیر نام می بریم، در داخل گوش قرار می گیرند ولی از نظر اندازه، قدرت و امکانات تفاوت هایی دارند.

سمعک نامرئی (سمعک IIC )

سمعک داخل گوشی (سمعک CIC )

سمعک های درون کانال گوش (سمعک ITC )

سمعک های درون گوش (سمعک ITE )

سمعک نامرئی: قرارگیری سمعک در خم دوم کانال گوش یا قرارگیری سمعک در عمق بیشتر از کانال گوش را می گویند. به طوری که سمعک قابل دید نمی باشد.سمعک های نامرئی دارای برد مخصوصی هستند که اجزای آن ها با همان قدرت اما در اندازه ای کوچکتر روی آن ها سوار می شوند. (برد یا کیت به صفحه ای می گویند که اجزای سمعک مانند درب باتری، میکروفن روی آن قرار دارند.)اصولا سمعک های نامرئی دارای برد مشکی رنگ هستند به دلیل این که زمانی که در کانال گوش قرار گرفتند به هیچ عنوان قابل دید نباشند.

سمعک های داخل گوشی: سمعک های داخل گوشی نسبت به سمعک های نامرئی در عمق کمتری از کانال گوش قرار می گیرند، یعنی در خم اول کانال گوش.سمعک داخل گوشی دارای برد به رنگ بژ می باشد که در این مدل ها نیز اگر کانال گوش بزرگ و دارای فضای کافی باشد امکان ساختن سمعک غیر قابل دید با برد سمعک داخل گوشی نیز وجود دارد.

سمعک ITC : قرارگیری سمعک در بخش کانال و صدفه لاله گوش می باشد.این سمعک ها اندازه ای بزرگ دارند و همچنین از نظر قدرتی و طول عمر باتری سمعک نیز از سمعک های داخل گوشی و نامرئی مدت زمان بیشتری را صرف خواهد کرد.

باتری مورد استفاده در سمعک نامرئی

در تمامی سمعک های نامرئی باتری که استفاده می شود باتری شماره 10 کوچکترین سایز باتری که زرد رنگ می باشد، است. انواع باتری سمعک اعم از باتری سمعک دی پاور 10، باتری سمعک ریواک 10، باتری سمعک ویدکس 10 در مرکز آزمایش آنلاین موجود می باشد.سمعکی است که در بخش کانال و بخش اعظم لاله گوش قرار می گیرد. این سمعک در میان سمعک های داخل گوشی جز بزرگترین سمعک ها می باشد و باتری که در این نوع سمعک استفاده می شود، باتری سمعک دی پاور 13 و باتری سمعک دی پاور 312 یا باتری سمعک ریواک 13 و باتری سمعک ریواک 312 می باشد. انواع باتری سمعک با سایز های مختلف را از مرکز آزمایش آنلاین تهیه فرمایید تا از اصل بودن آن اطمینان خاطر داشته باشید، اصل بودن باتری در کارکرد صحیح سمعک بسیار تاثیرگزار می باشد.

نکاتی در مورد استفاده از سمعک های نامرئی

برای تهیه سمعک نامرئی باید سایز کانال گوش مناسب باشد، در کانال با سایز کوچک نمی توان سمعک نامرئی ساخت. در افت شنوایی زیاد سمعک نامرئی قدرت لازم برای پوشش کم شنوایی را ندارد به همین علت در افت های شدید این سمعک مناسب نمی باشد. سمعک های نامرئی به دلیل تکنولوژی بسیار بالا، هزینه بالایی نیز دارد.

سمعک های نامرئی در مقایسه با سایر مدل های داخل گوشی از قطعات کوچکتری برخوردار است، قطعاتی مانند میکروفن، رسیور و پردازنده. همین دلایل باعث می شود سمعک در عمق بیشتری از کانال گوش قرار بگیرند.

به صورت کلی اجزای داخلی تمام سمعک های نامرئی یکسان است و فقط در سایز قطعات و شکل با یکدیگر تفاوت دارند.

تفاوت سمعک نامرئی و داخل گوشی

سمعک های نامرئی  ظرافت، قطعات و اجزای بسیار کوچکی دارند، اما قدرت سمعک های نامرئی به اندازه سمعک داخل گوشی می باشد. به این معنی که محدوده پوشش سمعک های داخل گوشی و سمعک های نامرئی یکسان می باشد.

سمعک های داخل گوشی و نامرئی از نظر سیستم وایرلس، قدرتی، برنامه وزوز گوش، برنامه فرکانسی، تعداد باند و کانال مشابه یکدیگر هستند و تنها از نظر اندازه تفاوت دارند.

در سمعک های نامرئی به دلیل کوچک بودن تنها از باتری سمعک دی پاور، باتری سمعک ویدکس یا باتری سمعک ریواک استفاده می شود اما در سمعکهای داخل گوشی از باتری شماره 312 و سمعک های مدل قدیمی تر آن از باتری شماره 13 استفاده می شود.

نحوه ساخت سمعک های نامرئی چگونه است؟

در ساخت تمام مدل های سمعک نامرئی ابتدا اتوسکوپی جهت بررسی وضعیت کانال گوش، جرم گوش، وجود ناهنجاری یا جراحی در کانال گوش انجام می شود، تا اقدام به قالب گیری انجام شود.

بعد از اتوسکوپی، با خمیرهای مخصوصی که هیچگونه حساسیت پوستی ایجاد نمی کند، قالب گیری صورت می گیرد.

بعد از بررسی های اولیه، پنبه ای به عنوان مانع در داخل کانال دوم گوش قرار می گیرد، به این عمل کاتن بلاک گفته می شود.

در سمعک های نامرئی نیاز به قالبگیری در عمق بیشتر کانال گوش جهت ساخت سمعک ظریف تر نیاز می باشد.

بعد از انجام قالبگیری که با رنگ بنفش است، از روی قالب اولیه با مواد بژ رنگ و مقاوم، پوسته یا بخش بیرونی سمعک ساخته می شود.

پس از انجام این مراحل اجزای سمعک در جایگاه درست و مناسب در پوسته سمعک ساخته و جاگذاری می شوند. در سمعک های نامرئی اجزای داخلی سمعک طوری قرار می گیرند که کمترین فضا و اندازه را می گیرد. برای ساخت سمعک های نامرئی جهت ظرافت آن زمان بیشتری نیاز است.

قیمت سمعک نامرئی

قیمت سمعک داخل گوشی و سمعک پشت گوشی در اکثر مدل ها یکسان است. اما قیمت سمعک نامرئی با سمعک های داخل گوشی به دلیل ظرافت و نوع برد استفاده شده در سمعک نامرئی متفاوت می باشد.در اکثر برندهای سمعک، سمعک های نامرئی از تکنولوژی هوشمند برخوردارند. این تکنولوژی به معنای کوچک بودن و قابل دید نبودن سمعک است و نداشتن فضایی مختص دکمه یا قطعه دیگری، می باشد.قیمت سمعک های نامرئی به ترتیب با افزایش و به روز شدن تکنولوژی و ویژگی های سمعک افزایش می یابد.

نکات مهم جهت تجویز سمعک های نامرئی

تجویز سمعک بخصوص سمعک نامرئی به دلیل کوچک بودن، به شرایطی نظیر کانال گوش، توانایی حرکتی و فیزیکی بیمار، سن بیمار، میزان شنوایی بیمار، توان مالی و… بستگی دارد.

سن بیمار: با افزایش سن، پوست کانال گوش به صورت روی هم افتاده می شود که سبب تنگ و باریک شدن کانال گوش می شود.  در صورت امکان ساخت سمعک بسیار مشکل می شود زیرا فضای کافی برای سمعک در قالب گوش وجود ندارد.

توانایی و ویژگی فیزیکی بیمار: در افراد مسن به دلیل مشکلاتی نظیر وضعیت بینایی نامناسب و مشکلات حرکتی که دارند، تعویض باتری سمعک ، تمیز کردن باتری، جاگذاری سمعک باتری و حضور در کلنیک ها دچار مشکل می شوند.

میزان کم شنوایی و سابقه استفاده از سمعک: در بیمارانی که سابقه طولانی استفاده از سمعک را دارند، به دلیل اینکه کانال گوش بزرگتر می شود، امکان ساخت کوچکترین سمعک فراهم می شود. در اکثر افراد مسن و خانم ها کانال گوش باریک و کانال گوش مردان بزرگتر می باشد.در کم شنوایی عمیق امکان استفاده از سمعک های نامرئی وجود ندارد و استفاده از سمعک های پشت گوشی مناسب می باشد.

مزایای خرید سمعک نامرئی

مهم ترین موضوع در باب سایز کوچک این سمعک است که باعث مصرف کمتر باتری و استفاده از باتری های کوچکتر شده است. علاوه بر این استفاده طبیعی از جهت یابی لاله ی گوش استفاده نمود. در واقع قرارگیری سمعک نامرئی در داخل مجرای گوش تاثیری بر اثرات طبیعی لاله ی گوش بر دریافت صداها ندارد و کاربر صدا را طبیعی تر و بهتر دریافت خواهد نمود. تاکنون بیماران بسیاری از سمعک های نامرئی رضایت داشته اند و مورد توجه اکثر کاربران می باشد.به شما عزیزان توصیه می شود انواع سمعک و باتری سمعک در برند های مختلف مانند : باتری سمعک زیمنس ، باتری سمعک رناتا ، باتری سمعک انرجایزر و… را از آزمایش آنلاین تهیه فرمایید و هرگونه سوال در مورد سمعک مورد نیاز را داشتید، متخصصان در آزمایش آنلاین پاسخگو خواهند بود و شما را در انتخاب سمعک مورد نیاز راهنمایی خواهند نمود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *