فهرست مطالب
آیا از سن ابتلا به سرطان سینه مطلع هستید؟ سرطان سینه در زنان 5 تا 50 سال شایع تر است اما در سنین پایین تر نیز مشاهده می شود. در ایران ازهر 100 هزارنفر 30 نفر درگیر این بیماری هستند. به طور کلی میزان ابتلا به سرطان سینه در کل دنیا و ایران رو به افزایش می باشد. سرطان سینه در نوجوانان بسیار نادر است، اما باید ناهنجاری ها بررسی شود. همچنین رعایت برخی عادات می تواند به پیشگیری از سرطان سینه در آینده کمک کند، به عنوان مثال رعایت رژیم غذایی با فیبر بالا که شامل مصرف مقدار بسیاری میوه است، ورزش روزانه و منظم، داشتن وزن متعادل، دوری و اجتناب از استعمال دخانیات و اجتناب از قرارگیری در معرض دود دخانیات کمک شایانی به پیشگیری از ابتلا به این بیماری خواهد نمود. در صورت داشتن نگرانی یا سوال می توانید با مشاوره تلفنی پزشکی آزمایش آنلاین تماس برقرار نمایید و با پزشکان این مجموعه صحبت نمایید.
سرطان سینه چیست؟
سرطان سینه نوعی سرطان است که در بافت سینه ایجاد می شود و اغلب در زنان شایع تر از مردان است. اگرچه سرطان سینه در مردان وجود دارد و مبتلا می شوند اما احتمال بروز آن در زنان بیشتر می باشد. سرطان سینه اغلب در نواحی و اندام های دیگر مانند غدد لنفاوی گسترش پیدا می کند. به طور کلی این سرطان در سلول های سینه ایجاد می شود.
در سرطان سینه سلول های سینه بیش از حد معمول رشد می کنند و این رشد بی اندازه منجر به تجمع و تقسیم سلول ها می شود. که باعث به وجود آمدن توده هایی می شود که ممکن است این توده ها به بخش های دیگر بدن گسترش پیدا کند.
سرطان سینه از چه سنی شروع می شود؟
همانطور که قبلا بیان نمودیم سرطان سینه در دختران شایع تر از مردان می باشد و اغلب 99 درصد مبتلایان به سرطان سینه زنان هستند. ابتلا به سرطان سینه در زنان زیر 30 سال کمتر دیده می شود و شیوع کمتری در این افراد دارد. سرطان سینه پیش از 30 سالگی در خانم ها به سختی قابل تشخیص می باشد. در خانم های جوان به دلیل بافت متراکم و غیر شفاف پستان کار چندان ساده ای نیست. برای تشخیص سرطان سینه در سنین جوانی از معاینات بالینی توسط زشکان متخصص برای لمس توده های مشکوک استفاده می شود. توده های سرطانی با اسکن نیز قابل تشخیص است اما اسکن به تشخیص بدخیم یا خوش خیم بودن سرطان سینه نمی کند، برای این تشخیص باید از نمونه برداری کمک گرفت.
دلیل ابتلا به سرطان سینه در برخی خانم های جوان چیست؟
سرطان سینه در سنین جوانی اغلب در خانم هایی دیده می شود که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه و تخمدان دارند. سابقه خانوادگی احتمال ابتلا به این سرطان را 5 برابر افزایش می دهد. خانم هایی که 3 نفر از اعضای درجه یک خانواده شان به سرطان سینه مبتلا بوده اند باید هر 6 ماه یک بار تحت معاینه پزشک قرار بگیرند و نسبت به سلامتی خود هوشیار تر باشند و بنا به تشخیص پزشک متخصص هر سال یک بار اسکن انجام دهند.
علائم سرطان سینه چیست؟
سرطان سینه نیز مانند اغلب بیماری ها و سرطان ها علائم و نشانه هایی دارد و با تشخیص به موقع و زود هنگام بیماری می توان از پیشرفت آن جلوگیری نمود و با شروع زودهنگام به موقع درمان خواهد شد. شما عزیزان می توانید در صورت داشتن علائم و سوالات با مشاوره تلفنی پزشکی آزمایش آنلاین تماس برقرار نمایید و از پزشکان مجموعه مشاوره بگیرید. علائم سرطان سینه عبارت است از:
گاهی اوقات، تشخیص سرطان پستان پس از ظاهر شدن علائم و نشانه ها کشف می شود. اما بسیاری از زنانی که مبتلا به سرطان سینه شده اند هیچ گونه علائمی ندارند. به همین علت، غربالگری مداوم پستان بسیار حائز اهمیت می باشد. پزشکان اغلب از یک سری آزمایش ها برای تشخیص سرطان استفاده می نمایند و ممکن است بیمار را به جراح یا متخصص سینه ارجاع دهد.
از آزمایش های مختلفی برای تشخیص سرطان سینه می توان استفاده کرد. اگر پزشک در آزمایش ماموگرافی نشانه ای از سرطان سینه بیابد یا علائمی باشد که به معنای وجود سرطان سینه باشد، به آزمایش های بیشتری نیاز است تا از وجود یا عدم وجود سرطان مطمئن شود.
شما عزیزانی که نیاز به انجام آزمایش های متعددی که پزشک متخصص تجویز نموده است دارید، می توانید از خدمات آزمایش درمنزل آزمایش آنلاین بهره ببرید و با خیالی آسوده و به دور از استرس این آزمایشات را توسط پزشک و پرستار مجموعه که دارای پرستار آقا و خانم می باشد، در منزل یا محل کار انجام دهید.
شایع ترین سرطان سینه در نوجوانان آدنوکارسینوم ترشحی است، این سرطان رشد آهسته دارد و غیر تهاجمیست. احتمال کمی وجود دارد تا به دیگر قسمت های بدن گسترش یابد اما می تواند به غدد لنفاوی برسد. اکثر توده های سینه در دختران نوجوان فیبروآدنوم هستند که سرطانی نیستند. فیبروآدنوم از رشد بیش از حد بافت پیوندی در پستان ایجاد می شود که معمولا سفت است که می توان با دست توده را حرکت داد. فیبروآدنوم 91 درصد از توده های جامد سینه را در دختران کمتر از سن 19 سال را تشکیل می دهد.
توده هایی که در نوجوانان کمتر شایع می باشند، شامل کیست های پستان است که کیسه های پر از مایع غیر سرطانی هستند. اگر پزشک تشخیص دهد که این توده ها مشکوکند باید تحت سونوگرافی قرار گیرند، جامد بودن توده ها نشان سرطان است و اگر پر از مایع باشد، کیست می باشد.
به دلیل عوامل خطری که برای این نوع سرطان وجود دارد، میزان ابتلا به سرطان سینه در سال های آینده بیشتر خواهد شد. تشخیص این بیماری در مراحل اولیه بسیار با اهمیت می باشد. پزشکان توصیه می کنند خانم ها هر ماه بعد از اتمام دوره قاعدگی سینه های خودشان را معاینه نمایند و در صورتی که در سینه های خود احساس لمس توده ای که به نظر می رسد روی دیواره قفسه سینه ثابت است و حرکت نمی کند که اندازه آن حدود یک نخود است و ممکن است دردناک باشد نمودند، با تست سرطان سینه در منزل با پزشکان مجموعه آزمایش آنلاین انجام دهند و حتما به پزشک مراجعه نمایند و یا با پزشکان مجموعه آزمایش آنلاین مشورت نمایند.