سرطان سینه سرطانی است که در سلولهای سینه ایجاد میشود. پس از سرطان پوست، سرطان سینه شایع ترین سرطانی است که در دختران در ایالات متحده تشخیص داده میشود. سرطان سینه ممکن است هم در پسران و هم در دختران رخ دهد، اما در دختران بسیار شایع تر است.
مشاوره پزشکی اظهار میکند که خوشبختانه، حمایت قابل توجه از آگاهی رسانی در مورد سرطان سینه و بودجه تحقیقاتی به ایجاد پیشرفتهایی در تشخیص و درمان سرطان سینه کمک کرده است. میزان بقای سرطان سینه افزایش یافته است و تعداد مرگ و میرهای مرتبط با این بیماری به طور پیوسته در حال کاهش است که عمدتاً به دلیل عواملی مانند تشخیص زودهنگام، رویکرد شخصی جدید برای درمان و درک بهتر بیماری است.
فهرست مطالب
آنژیوسارکوم: این نوع از سرطان سینه در پوشش رگهای خونی و رگهای لنفاوی ایجاد میشود.
کارسینوم مجرای درجا (DCIS): وجود سلولهای غیر طبیعی در داخل مجرای شیر در پستان است.
سرطان سینه التهابی: این سرطان به سرعت ایجاد شده و سینه آسیب دیده را قرمز، متورم و حساس میکند.
کارسینوم لوبولار مهاجم: کارسینوم لوبولار مهاجم نوعی سرطان سینه است که از غدد تولیدکننده شیر (لوبولها) پستان شروع میشود.
سرطان سینه مردان: سرطان سینه در مردان سرطان نادری است که در بافت سینه مردان ایجاد میشود.
بیماری پاژه پستان: بیماری پاژه (PAJ-its) پستان شکل نادری از سرطان سینه است. بیماری پاژه پستان از نوک پستان شروع میشود و تا دایره تیره پوست (آرئول) اطراف نوک پستان گسترش مییابد.
سرطان سینه عود کننده: سرطان سینه عود کننده سرطان سینهای است که پس از درمان اولیه عود میکند. اگرچه درمان اولیه با هدف از بین بردن تمام سلولهای سرطانی است، ممکن است تعداد کمی از سلولها از درمان طفره رفته و زنده بمانند. این سلولهای سرطانی شناسایی نشده تکثیر میشوند و تبدیل به سرطان سینه عود کننده میشوند.
علائم و نشانههای سرطان سینه در دختران ممکن است شامل موارد زیر باشد:
تغییراتی که بلوغ ایجاد میکند، ممکن است برای هر جوانی ترسناک باشد. دختران برای اولین بار رشد سینهها را تجربه و مشاهده میکنند و ممکن است به ظاهر و احساس خود عادت نداشته باشند. برخی ممکن است نگران سرطان سینه نیز باشند.
رشد اولیه سینه اغلب به صورت تودهای در زیر نوک پستان شروع میشود که ممکن است باعث تشدید نگرانی یک نوجوان در مورد سرطان سینه شود. این جوانههای سینه نیز ممکن است حساس باشند و باعث ترس از اینکه مشکلی وجود دارد، شود. والدین و پزشکان باید به نوجوانان در مورد رشد طبیعی سینه اطمینان دهند، زیرا رشد سینهها تجربه جدیدی خواهد بود و در برخی از دختوان ممکن است آزاردهنده باشد.
اگرچه نادر است، اما این امکان وجود دارد که یک دختر نوجوان به سرطان سینه مبتلا شود. سرطان سینه، مانند همه سرطانها، زمانی رخ میدهد که سلولهای طبیعی شروع به رشد و تقسیم خارج از کنترل میکنند. با گذشت زمان، این رشد میتواند توموری ایجاد کند که به بافت سالم آسیب میرساند و ممکن است به سایر قسمتهای بدن گسترش یابد.
حدود 12 درصد از زنان در طول زندگی خود به سرطان سینه مبتلا میشوند. با این حال، مهمترین عامل خطر برای سرطان سینه بالا بودن سن است. تغییرات ژنتیکی و سلولی در طول زمان میتواند احتمال رشد غیرعادی سلول در سینهها را افزایش دهد. بنابراین، دختران با خطر بسیار کمتری روبرو هستند.
دخترانی که بیشتر به سرطان سینه مبتلا میشوند، اغلب تومورهای تهاجمی و با رشد سریع دارند. سرطان آنها همچنین ممکن است برای گیرندههای هورمونی که شانس بقا را افزایش میدهند منفی باشد. علاوه بر این، دختران ممکن است قبل از اقدام به درمان بیشتر منتظر بمانند، به این معنی که پیش آگهی برای مبتلایان به سرطان سینه اغلب بدتر از زنان مسن است.
اگر وجود توده یا تغییر دیگری در سینه خود پیدا یا احساس کردید، حتی اگر اخیرا ماموگرافی انجام دادهاید و طبیعی بوده است، برای ارزیابی سریع با ویزیت پزشک در منزل خود قرار ملاقات بگذارید.
پزشکان میدانند که سرطان سینه زمانی رخ میدهد که برخی از سلولهای سینه شروع به رشد غیر طبیعی میکنند. این سلولها سریعتر از سلولهای سالم تقسیم میشوند و به تجمع خود ادامه میدهند و یک توده را تشکیل میدهند. سلولها ممکن است از طریق سینه به غدد لنفاوی یا سایر قسمتهای بدن شما پخش شوند (متاستاز).
به گفته مشاوره پزشکی تلفنی، سرطان سینه اغلب با سلولهای مجاری تولید کننده شیر (کارسینوم مجرای مهاجم) شروع میشود. سرطان سینه همچنین ممکن است در بافت غدهای به نام لوبول (کارسینوم لوبولار مهاجم) یا در سلولها یا بافتهای دیگر سینه شروع شود.
محققان عوامل هورمونی، سبک زندگی و محیطی را شناسایی کردهاند که ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. اما مشخص نیست که چرا برخی از افرادی که هیچ فاکتور خطری ندارند به سرطان مبتلا میشوند، اما سایر افراد دارای فاکتورهای خطر هرگز به سرطان مبتلا نمیشوند. این احتمال وجود دارد که سرطان سینه ناشی از تعامل پیچیده ترکیب ژنتیکی و محیط شما باشد.
پزشکان تخمین میزنند که حدود 5 تا 10 درصد سرطانهای سینه با جهشهای ژنی مرتبط است که از نسلهای مختلف یک خانواده منتقل میشود. تعدادی از ژنهای جهش یافته ارثی که میتوانند احتمال سرطان سینه را افزایش دهند شناسایی شدهاند. شناخته شدهترین آنها ژن سرطان سینه 1 (BRCA1) و ژن سرطان پستان 2 (BRCA2) هستند که هر دو به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان را افزایش میدهند.
اگر سابقه خانوادگی قوی سرطان سینه یا سایر سرطانها را دارید، پزشک ممکن است آزمایش خون را برای کمک به شناسایی جهشهای خاص در BRCA یا سایر ژنهایی که از خانواده شما منتقل میشود، توصیه کند.
از پزشک خود برای ارجاع به یک مشاور ژنتیک در نظر بگیرید، که می تواند سابقه سلامت خانوادگی شما را بررسی کند. یک مشاور تلفنی پزشکی ژنتیک همچنین میتواند در مورد مزایا، خطرات و محدودیتهای آزمایش ژنتیک صحبت کند تا به شما در تصمیم گیری بهتر کمک کند.
عامل خطر سرطان سینه هر چیزی است که احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. اما داشتن یک یا حتی چندین عامل خطر سرطان سینه لزوماً به این معنی نیست که شما حتما به سرطان سینه مبتلا خواهید شد. بسیاری از دخترانی که به سرطان سینه مبتلا میشوند، هیچ فاکتور خطر شناخته شدهای به جز زن بودن ندارند.
عواملی که با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط هستند عبارتند از:
ایجاد تغییرات در زندگی روزمره ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در دختران به صورت متوسط کمک کند. سعی کنید موارد زیر را در نظر داشته باشید:
اگر پزشک سابقه خانوادگی شما را ارزیابی کرده باشد و تشخیص داده باشد که عوامل دیگری مانند یک بیماری پیش سرطانی پستان را دارید که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد، ممکن است در مورد گزینههایی برای کاهش خطر صحبت کنید، مانند:
داروهای پیشگیرانه: داروهای مسدودکننده استروژن، مانند تعدیلکنندههای انتخابی گیرنده استروژن و مهارکنندههای آروماتاز، خطر ابتلا به سرطان سینه را در دختران با خطر بالای این بیماری کاهش میدهند.
این داروها دارای خطر و عوارض جانبی هستند، بنابراین مشاوره پزشکی تلفنی این داروها را برای دختران که خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها بسیار بالا است، تجویز میکند. مزایا و خطرات آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
جراحی پیشگیرانه: دختران با خطر بسیار بالای سرطان سینه ممکن است انتخاب کنند که سینههای سالم خود را با جراحی خارج کنند (ماستکتومی پیشگیرانه). آنها همچنین ممکن است تصمیم بگیرند که تخمدانهای سالم خود را حذف کنند (اووفورکتومی پیشگیرانه) تا خطر سرطان سینه و سرطان تخمدان را کاهش دهند.
آزمایشها و روشهای مورد استفاده برای تشخیص سرطان سینه عبارتند از:
معاینه پستان: پزشک سینهها و غدد لنفاوی زیر بغل شما را بررسی میکند و هر گونه توده یا سایر ناهنجاریها را احساس و بررسی میکند.
ماموگرافی: ماموگرافی یک عکس رادیوگرافی از پستان است. ماموگرافی معمولا برای غربالگری سرطان سینه استفاده میشود. اگر در ماموگرافی غربالگری یک ناهنجاری تشخیص داده شود، پزشک ممکن است یک ماموگرافی تشخیصی را برای ارزیابی بیشتر آن ناهنجاری توصیه کند.
سونوگرافی سینه: اولتراسوند از امواج صوتی برای تولید تصاویری از ساختارهای اعماق بدن استفاده میکند. سونوگرافی ممکن است برای تعیین اینکه آیا توده جدید سینه یک توده جامد است یا یک کیست پر از مایع استفاده میشود.
برداشتن نمونهای از سلولهای پستان برای آزمایش (بیوپسی): بیوپسی تنها راه قطعی برای تشخیص سرطان سینه است. در طول بیوپسی، پزشک از یک دستگاه سوزنی تخصصی که توسط اشعه ایکس یا آزمایش تصویربرداری دیگری هدایت میشود، برای استخراج هستهای از بافت از ناحیه مشکوک استفاده میکند. اغلب، یک نشانگر فلزی کوچک در محل سینه شما باقی میماند تا در آزمایشهای تصویربرداری بعدی بتوان آن ناحیه را به راحتی شناسایی کرد.
نمونههای بیوپسی برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاده میشوند تا کارشناسان سرطانی بودن سلولها را تعیین کنند. نمونه بیوپسی نیز برای تعیین نوع سلولهای درگیر در سرطان سینه، تهاجمی بودن (درجه) سرطان و اینکه آیا سلولهای سرطانی گیرندههای هورمونی یا گیرندههای دیگری دارند که ممکن است بر گزینههای درمانی شما تأثیر بگذارد، تجزیه و تحلیل میشود.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی پستان (MRI): دستگاه MRI از آهنربا و امواج رادیویی برای ایجاد تصاویری از داخل سینه شما استفاده میکند. قبل از MRI سینه، تزریق رنگ دریافت میکنید. برخلاف سایر انواع تستهای تصویربرداری، MRI از تشعشع برای ایجاد تصاویر استفاده نمیکند. بسته به شرایط شما ممکن است از آزمایشها و روشهای دیگری استفاده شود.
هنگامی که پزشک سرطان سینه شما را تشخیص داد، برای تعیین میزان (مرحله) سرطان شما تلاش میکند. مرحله سرطان به تعیین پیش آگهی شما و بهترین گزینههای درمانی کمک میکند. اطلاعات کامل در مورد مرحله سرطان ممکن است تا زمانی که تحت عمل جراحی سرطان سینه قرار نگیرید در دسترس نباشد. آزمایشها و روشهای مورد استفاده برای مرحله بندی سرطان سینه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
همه دختران به تمامی این آزمایشها و روش ها نیاز ندارند. پزشک بر اساس شرایط خاص شما و با در نظر گرفتن علائم جدیدی که ممکن است تجربه کنید، آزمایشهای مناسب را انتخاب می کند.
مراحل سرطان پستان از 0 تا IV متغیر است که 0 نشان دهنده سرطان غیر تهاجمی یا موجود در مجاری شیر است. مرحله چهارم سرطان سینه که سرطان سینه متاستاتیک نیز نامیده میشود، نشان دهنده سرطانی است که به سایر نواحی بدن گسترش یافته است.
مرحله بندی سرطان سینه درجه سرطان شما را نیز در نظر میگیرد. وجود نشانگرهای تومور، مانند گیرنده های استروژن، پروژسترون و HER2. و عوامل تکثیر در این مرحله قابل بررسی و مشاهده است.
مشاوره تلفنی پزشکی گزینههای درمانی سرطان سینه شما را بر اساس نوع سرطان سینه، مرحله و درجه آن، اندازه و حساسیت سلولهای سرطانی به هورمونها تعیین میکند. پزشک شما همچنین سلامت کلی و ترجیحات شما را در نظر میگیرد.
اکثر دختران برای سرطان سینه تحت عمل جراحی قرار میگیرند و بسیاری نیز پس از جراحی درمانهای اضافی مانند شیمیدرمانی، هورمون درمانی یا پرتودرمانی دریافت میکنند. شیمی درمانی نیز ممکن است قبل از جراحی در شرایط خاص مورد استفاده قرار گیرد.
گزینههای زیادی برای درمان سرطان سینه وجود دارد و ممکن است وقتی تصمیمات پیچیدهای در مورد درمان خود میگیرید، احساس ناراحتی کنید. به دنبال نظر دوم از یک متخصص پستان در یک مرکز یا کلینیک پستان باشید. با دختران دیگری که با چنین تصمیمی روبرو شدهاند صحبت کنید تا قادر باشید بهترین تصمیم را برای درمان سرطان سینه در دختران بگیرید.
عملهای مورد استفاده برای درمان سرطان سینه عبارتند از:
برداشتن سرطان سینه (لومپکتومی): در طی یک لامپکتومی، که ممکن است به عنوان جراحی حفظ پستان یا برداشتن موضعی گسترده نامیده شود، جراح تومور و حاشیه کوچکی از بافت سالم اطراف را برمیدارد.
ممکن است لامپکتومی برای برداشتن تومورهای کوچکتر توصیه شود. برخی از افراد با تومورهای بزرگتر امکان دارد قبل از جراحی تحت شیمی درمانی قرار گیرند تا تومور را کوچک کنند و برداشتن کامل آن را با روش لامپکتومی ممکن کنند.
برداشتن کل سینه (ماستکتومی): ماستکتومی عملی است برای برداشتن تمام بافت سینه شما. اکثر روشهای ماستکتومی تمام بافت پستان از قبیل لوبولها، مجاری، بافت چربی و مقداری پوست، از جمله نوک پستان و آرئول (ماستکتومی کامل یا ساده) را از بین میبرند.
تکنیکهای جراحی جدیدتر ممکن است در موارد منتخب گزینهای برای بهبود ظاهر سینه باشد. ماستکتومی محافظ پوست و ماستکتومی نگهدارنده نوک پستان به طور فزایندهای از عملهای رایج برای سرطان سینه در دختران هستند.
برداشتن تعداد محدودی از غدد لنفاوی (بیوپسی گره نگهبان): برای تعیین اینکه آیا سرطان به غدد لنفاوی شما سرایت کرده است یا خیر، جراح با شما درباره نقش برداشتن غدد لنفاوی که اولین درناژ لنفاوی از تومور شما هستند صحبت خواهد کرد.
اگر سرطانی در آن غدد لنفاوی یافت نشد، شانس یافتن سرطان در هر یک از غدد لنفاوی باقی مانده اندک است و نیازی به برداشتن غدد دیگری نیست.
برداشتن چندین غدد لنفاوی (تحلیل گره لنفاوی زیر بغل): اگر سرطان در غدد لنفاوی نگهبان یافت شود، جراح با شما درباره نقش برداشتن غدد لنفاوی اضافی زیر بغل صحبت خواهد کرد.
برداشتن هر دو سینه: برخی از دختران مبتلا به سرطان در یک پستان، در صورتی که به دلیل استعداد ژنتیکی یا سابقه خانوادگی قوی، خطر ابتلا به سرطان در پستان دیگر را افزایش دهند، ممکن است انتخاب کنند که پستان دیگر (سالم) خود را خارج کنند (ماستکتومی پروفیلاکتیک مقابل).
اکثر دختران مبتلا به سرطان سینه در یک سینه، هرگز به سرطان سینه دیگر مبتلا نمیشوند. خطر ابتلا به سرطان سینه خود را همراه با مزایا و خطرات این روش با پزشک خود در میان بگذارید. عوارض جراحی سرطان سینه به روشهایی که انتخاب میکنید بستگی دارد. جراحی سرطان سینه خطر درد، خونریزی، عفونت و تورم بازو (ادم لنفاوی) را به همراه دارد. ممکن است بعد از جراحی بازسازی سینه را انتخاب کنید. گزینهها و ترجیحات خود را با جراح خود در میان بگذارید.
قبل از جراحی سرطان سینه، ارجاع به جراح پلاستیک را در نظر بگیرید. گزینههای شما ممکن است شامل بازسازی با ایمپلنت سینه (سیلیکون یا آب) یا بازسازی با استفاده از بافت شخصی شما باشد. این عملها را میتوان در زمان ماستکتومی یا در حتی مدت زمانی بعد از جراحی انجام داد.
پرتودرمانی از پرتوهای پرقدرت انرژی مانند اشعه ایکس و پروتون برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میکند. پرتودرمانی معمولاً با استفاده از دستگاه بزرگی انجام میشود که پرتوهای انرژی را به سمت بدن شما هدف میگیرد (تابش پرتو خارجی). اما تابش را میتوان با قرار دادن مواد رادیواکتیو در داخل بدن نیز انجام داد (براکی تراپی).
تابش پرتو خارجی به کل پستان معمولاً پس از لامپکتومی استفاده میشود. اگر خطر عود سرطان در شما کم است، براکی تراپی سینه ممکن است پس از لامپکتومی یک گزینه موثر تلقی شود.
پزشکان همچنین ممکن است پس از ماستکتومی برای سرطانهای بزرگتر سینه یا سرطانهایی که به غدد لنفاوی گسترش یافتهاند، پرتودرمانی را برای دیواره قفسه سینه توصیه کنند.
تابش سرطان سینه بسته به نوع درمان میتواند از سه روز تا شش هفته طول بکشد. پزشکی که از پرتو برای درمان سرطان استفاده میکند (تومور پرتودرمانی) بر اساس وضعیت شما، نوع سرطان و محل تومور تعیین میکند که کدام درمان برای شما بهترین است.
عوارض جانبی پرتودرمانی شامل خستگی و بثورات قرمز مانند آفتاب سوختگی در جایی است که پرتودرمانی هدف قرار میگیرد. بافت پستان نیز ممکن است متورم یا سفتتر به نظر برسد. به ندرت ممکن است مشکلات جدی تری مانند آسیب به قلب یا ریهها یا به ندرت سرطانهای دوم در ناحیه تحت درمان رخ دهد.
شیمی درمانی از داروها برای از بین بردن رشد سریع سلولها مانند سلولهای سرطانی استفاده میکند. اگر سرطان شما خطر بازگشت یا گسترش به قسمت دیگری از بدن شما را دارد، ممکن است پزشک پس از جراحی شیمی درمانی را برای کاهش احتمال عود سرطان توصیه کند.
شیمی درمانی گاهی قبل از جراحی در دخترانی که تومورهای سینه بزرگتری دارند انجام میشود. هدف از انجام این کار، کوچک کردن تومور به اندازهای است که برداشتن آن با جراحی آسان تر شود.
شیمی درمانی در دخترانی که سرطان آنها قبلاً به سایر قسمتهای بدن گسترش یافته است نیز استفاده میشود. ممکن است شیمی درمانی برای کنترل سرطان و کاهش علائمی که سرطان ایجاد میکند توصیه شود.
عوارض جانبی شیمی درمانی به داروهایی که دریافت میکنید بستگی دارد. عوارض جانبی رایج عبارتند از ریزش مو، حالت تهوع و استفراغ، خستگی و افزایش خطر ابتلا به عفونت. عوارض جانبی نادر میتواند شامل یائسگی زودرس، ناباروری (در صورت پیش از یائسگی)، آسیب به قلب و کلیهها، آسیب عصبی، و به ندرت سرطان سلولهای خونی باشد.
هورمون درمانی که گاهی اوقات به عنوان درمان مسدود کننده هورمون نیز نامیده میشود، برای درمان سرطان پستان که به هورمونها حساس هستند استفاده میشود. پزشکان به این سرطانها به عنوان سرطانهای گیرنده استروژن مثبت (ER مثبت) و گیرنده پروژسترون مثبت (PR مثبت) اشاره می کنند.
هورمون درمانی را میتوان قبل یا بعد از جراحی یا سایر درمانها به منظور کاهش احتمال بازگشت سرطان استفاده کرد. اگر سرطان قبلا گسترش یافته باشد، هورمون درمانی ممکن است آن را کوچک و کنترل کند.
درمانهایی که میتوانند در هورمون درمانی استفاده شوند عبارتند از:
عوارض جانبی هورمون درمانی به درمان خاص شما بستگی دارد، اما ممکن است شامل گرگرفتگی، تعریق شبانه و خشکی واژن باشد. عوارض جانبی جدی تر شامل خطر نازک شدن استخوان و لخته شدن خون است.
درمانهای دارویی هدفمند به ناهنجاریهای خاص در سلولهای سرطانی حمله میکنند. به عنوان مثال، چندین داروی درمانی هدفمند بر روی پروتئینی تمرکز میکنند که برخی از سلولهای سرطان سینه بیش از حد تولید میکنند که گیرنده ۲ فاکتور رشد اپیدرمی انسانی (HER2) نام دارد. این پروتئین به رشد و بقای سلولهای سرطان سینه کمک میکند. با هدف قرار دادن سلولهایی که HER2 بیش از حد تولید میکنند، این داروها میتوانند به سلولهای سرطانی آسیب برسانند و در عین حال سلولهای سالم را حفظ کنند.
داروهای درمانی هدفمند که بر سایر ناهنجاریهای درون سلولهای سرطانی تمرکز دارند، در دسترس هستند. ممکن است سلولهای سرطانی شما آزمایش شوند تا ببینند آیا ممکن است از داروهای درمانی هدفمند سود ببرند یا خیر. برخی از داروها پس از جراحی برای کاهش خطر بازگشت سرطان استفاده میشود. برخی دیگر در موارد سرطان سینه پیشرفته برای کند کردن رشد تومور استفاده میشوند.
ایمونوتراپی از سیستم ایمنی بدن شما برای مبارزه با سرطان استفاده میکند. سیستم ایمنی بدن شما که با بیماری مبارزه میکند ممکن است به سرطان شما حمله نکند زیرا سلولهای سرطانی پروتئینهایی تولید میکنند که سلولهای سیستم ایمنی را کور میکند. ایمونوتراپی با تداخل در این فرآیند عمل میکند.
اگر سرطان سینه سه گانه منفی دارید، ایمونوتراپی ممکن است یک گزینه موثر باشد، به این معنی که سلولهای سرطانی گیرندههایی برای استروژن، پروژسترون یا HER2 ندارند. برای سرطان سینه سه گانه منفی، ایمونوتراپی با شیمی درمانی ترکیب میشود تا سرطان پیشرفتهای را که به سایر قسمتهای بدن گسترش مییابد، درمان کند.
مراقبت تسکینی یک مراقبت پزشکی تخصصی است که بر تسکین درد و سایر علائم یک بیماری جدی تمرکز دارد. متخصصان مراقبتهای تسکینی با شما، خانواده و سایر پزشکان شما همکاری میکنند تا بخشی اضافی از حمایت را ارائه دهند که مکمل مراقبت مداوم شما باشد. مراقبت تسکینی را میتوان در حین انجام سایر درمانهای تهاجمی مانند جراحی، شیمی درمانی یا پرتودرمانی استفاده کرد.
هنگامی که از مراقبت تسکینی همراه با سایر درمانهای مناسب استفاده میشود، افراد مبتلا به سرطان ممکن است احساس بهتری داشته باشند و عمر طولانی تری داشته باشند. مراقبت تسکینی توسط تیمی از پزشکان، پرستاران و سایر متخصصان آموزش دیده ویژه ارائه میشود. هدف تیمهای مراقبت تسکینی بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان و خانوادههایشان است. این شکل از مراقبت در کنار درمانهایی که ممکن است دریافت کنید ارائه میشود.
حتی در دختران جوان، احتمال ابتلا به سرطان سینه بسیار کم است. کمتر از 5 درصد سرطان سینه در زنان زیر 40 سال رخ میدهد. در 30 سالگی، خطر ابتلا به سرطان سینه 0.44 درصد است. کمتر از 25 مورد سرطان سینه در سال در زنان در هر گروه سنی زیر 30 سال وجود دارد که در میان نوجوانان این رقم نزدیک به صفر است. این آمار به این معنی است که مشکلات مربوط به سینهها تقریباً به دلایل دیگر ناشی میشود و اینها اغلب فقط رشد طبیعی هستند.
دلایل دیگری که ممکن است یک دختر نوجوان در سینه خود دچار توده شود عبارتند از:
فیبروآدنوم یک تومور خوش خیم پستان است. این تودهها در بین زنان 20 تا 30 ساله رایج است و به سرطان تبدیل نمیشوند. آنها دارای مرزهای واضح هستند و اندازه آنها از بسیار ریز تا چندین اینچ متغیر است. آنها با افزایش جزئی در خطر سرطان سینه مرتبط هستند.
فیلودها تومورهایی هستند که به سرعت رشد میکنند، اما تقریباً همیشه خوش خیم هستند. آنها بسیار نادر هستند، اما در 10 درصد موارد، این امکان وجود دارد به سایر نقاط بدن گسترش یابند. بنابراین زنان مبتلا به این تومورها ممکن است تصمیم بگیرند که آنها را حذف کنند.
کیستها، تودههای کوچکی در بافت پستان هستند که شبیه به جوشهای زیر پوست هستند. برخی از دختران سینههای فیبروکیستیک دارند، به این معنی که سینههای آنها حاوی کیستهای زیادی است و ممکن است احساس برآمدگی کنند. نوجوانانی که سینههای فیبروکیستیک دارند باید در مورد نگرانیهای خود با مشاوره پزشکی صحبت کنند.
رشد طبیعی سینه میتواند شبیه سرطان سینه باشد و بر اساس مقایسه علائم نمیتوان تشخیص داد که چه چیزی طبیعی است و چه چیزی نیست. با این حال، رشد طبیعی سینه معمولاً از یک الگو پیروی میکند. با تودههایی به اندازه نیکل در زیر هر نوک پستان شروع میشود و سینهها به تدریج از این تودهها رشد میکنند.
فرد مبتلا به سرطان سینه، به طور کلی، با درمان سریع قابل زنده ماندن است. این امر به ویژه در مورد سرطانهای غیرتهاجمی سینه و سرطانهایی که به سایر نواحی بدن سرایت نکردهاند، صادق است. درمانها همانطور که در بالا اشاره شد، اغلب شامل شیمی درمانی، پرتودرمانی، دارو، جراحی یا ترکیبی از این موارد است.
علائم مشابه یائسگی برای دختران جوانی که تحت درمان سرطان سینه قرار دارند، ممکن است دشوار باشد. به جای شروع تدریجی گرگرفتگیهای مرتبط با یائسگی، این علائم میتوانند ظاهراً بلافاصله پس از شروع شیمی درمانی ظاهر شوند. عوارض جانبی جنسی با سطوح پایین استروژن رایج است و این میتواند برای دختران به صورت ویژهای آزاردهنده باشد.
شیمی درمانی میتواند خطر نقایص مادرزادی را افزایش دهد و ممکن است باروری را کاهش دهد. برای کسانی که میخواهند در آینده بچه دار شوند، گزینههایی برای حفظ باروری وجود دارد، از جمله منجمد کردن تخمکها یا اگر شریک زندگی دارید، یک یا چند جنین بارور شده را حفظ کنید.
طرف دیگر این نگرانی این است که برخی افراد حتی در طول درمان بارور میمانند. برای کسانی که از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده کردهاند، به دلیل استروژن موجود در قرص، دیگر گزینهای نیستند.
برخی از اثرات سرطان سینه و درمان آن در دختران سالها طول میکشد تا ایجاد شود. به طور کلی انتظار میرود که دختران بسیار طولانیتر از زنان مسنتر زندگی کنند، و این باعث میشود که آنها احتمالا اثرات طولانیمدت این درمانها را تجربه کنند: