اگرچه مشکلات تیروئید اغلب در بزرگسالی ایجاد میشود اما این مشکلات در نوزادی، کودکی و نوجوانی نیز ممکن است اتفاق بیفتند. تشخیص علائم بیماری تیروئید ممکن است در کودکان دشوار باشد زیرا بسیاری از این علائم مثل تغییر در اشتها، الگوهای خواب، هیجانات و سطح انرژی بهعنوان بخشی از رشد طبیعی کودکان نیز ممکن است تجربه شوند. به همین دلیل، آگاهی از نحوه تشخیص اختلالات تیروئید و حد نرمال تیروئید در کودکان اهمیت زیادی دارد. در ادامه با این اختلالات و همچنین نحوه تشخیص آنها آشنا میشوید.
فهرست مطالب
قبل از پرداختن به موضوع حد نرمال تیروئید در کودکان، لازم است بدانید اختلالات تیروئید در کودکان شامل چه مواردی است. بیماری تیروئید در دوران شیرخوارگی شیوع زیادی ندارد و معمولا از طریق آزمایشهای غربالگری نوزادان قابلتشخیص است. کمکاری مادرزادی تیروئید شایعترین اختلال تیروئید است که در بدو تولد شناسایی میشود.
پس از دوران نوزادی ممکن است انجام آزمایش تیروئید برای فرزندتان لازم نباشد، مگر اینکه او علائم اختلالات تیروئید را تجربه کند یا به دلیل سابقه خانوادگی در معرض خطر ابتلا به بیماری تیروئید باشد. در کودکان، کمکاری تیروئید شایعتر از پرکاری تیروئید است که هر دوی این اختلالات میتوانند برای رشد، سلامت، خلقوخو و توانایی تمرکز و یادگیری کودک پیامدهایی منفی به دنبال داشته باشند. تیروئیدیت هاشیموتو (HT) که معمولا موجب کمکاری تیروئید میشود، شایعترین نوع بیماری تیروئید در کودکان است. می توانید علائم تیروئید را به صورت کامل و مفصل در مقاله لینک شده مشاهده کنید و در صورت دیدن هر گونه علائم در خود با مشاوره تلفنی پزشکی آزمایش آنلاین تماس بگیرید.
کمکاری تیروئید زمانی رخ میدهد که غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمیکند. اگر کمکاری تیروئید اولیه عامل این مسئله باشد غده تیروئید نمیتواند هورمون تیروئید تولید کند اما اگر کمکاری ثانویه وجود داشته باشد غده تیروئید برای تولید هورمون بهدرستی تحریک نمیشود. کودکان مبتلا به کمکاری تیروئید ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:
در پرکاری تیروئید به دلیل فعالیت بیشازحد یا تحریک بیشازاندازه غده تیروئید، هورمون تیروئید بسیار زیادی تولید میشود. به پرکاری تیروئید، تیروتوکسیکوز نیز گفته میشود که علائم آن در کودکان عبارت است از:
ناپایداری هیجانی، بهراحتی گریه کردن، تحریکپذیری یا بیقراری
درصورتیکه علائم کمکاری یا پرکاری تیروئید را در فرزندتان مشاهده میکنید مهم است هر چه سریعتر در این مورد با پزشک صحبت کنید. شما میتوانید برای این امر از خدمات ویزیت پزشک در منزل یا مشاوره پزشکی تلفنی آزمایش آنلاین نیز استفاده کنید.
مشکلات تیروئید در کودکان میتواند با عوارض متعددی برای آنها همراه باشد. این عوارض بهخصوص زمانی ایجاد میشوند که کودک برای مشکل تیروئید تحت درمان قرار نگیرد. همچنین، این اختلالات میتوانند با خطر ابتلا به سرطان همراه باشند. عوارض اختلالات تیروئید در کودکان عبارتاند از:
اگر والد کودکی هستید که به بیماری تیروئید دچار است، این عوارض میتوانند نگرانکننده به نظر برسند. اگرچه بیماری تیروئید میتواند یک بیماری مادامالعمر باشد اما میتوان از این عوارض با درمان مناسب و مدیریت منظم سطح هورمون تیروئید پیشگیری کرد.
مشکلات تیروئید در اغلب موارد ارثی است. بنابراین، اگر سابقه خانوادگی این بیماریها را دارید مهم است که برای غربالگری منظم فرزندتان به پزشک مراجعه کنید. از سوی دیگر، اگر متوجه علائم کمکاری یا پرکاری تیروئید در فرزندتان شدید با پزشک در مورد تشخیص علت و درمان مسئله مشورت کنید. پزشک احتمالا آزمایش خون را برای بررسی سطح هورمون تیروئید در فرزندتان توصیه میکند. شما میتوانید با دریافت خدمات آزمایش در محل آزمایش آنلاین، درخواست آزمایشهای تیروئید را در خانه برای فرزندتان ثبت کنید. در این صورت، فرزندتان میتواند بهسرعت و بهراحتی ازنظر سطح هورمونهای تیروئید موردبررسی قرار گیرد؛ قبل از آزمایش لازم است با شرایط آزمایش تیروئید آشنا شویدتا جواب دریافتی درست و بدون اشکال باشد.
پزشک همچنین ممکن است برای رد سایر بیماریها، انجام برخی مطالعات تصویربرداری یا آزمایشهای تشخیصی را توصیه کند.
برای تشخیص اختلال تیروئید، هورمونهای تیروئید مختلفی موردبررسی قرار میگیرند که حد نرمال هر یک از آنها بر اساس سن کودک متفاوت است. به همین دلیل، حد نرمال تیروئید در کودکان با حد نرمال تیروئید در بزرگسالان متفاوت است. در ادامه با حد نرمال تیروئید در کودکان بر اساس سن آنها آشنا میشوید.
پیشنهاد میکنیم تفسیر آزمایش تیروئید را نیز مطالعه کنید تا پاسخ سوالات خود را بیابید.
درمان کمکاری تیروئید در کودکان بسیار ساده است و کودک تنها لازم است در روز یک قرص را مصرف کند. برای نوزاد میتوان قرص را له کرد و با شیر خشک، شیر مادر یا آب ترکیب کرد. این دارو هیچگونه عوارض جانبیای ندارد. درمان برخی کودکان مبتلا به کمکاری تیروئید مادرزادی میتواند در دو تا سهسالگی متوقف شود اما کودکانی که بیماری آنها شدیدتر است نیاز به درمان مادامالعمر دارند. درمان کمکاری تیروئید اکتسابی نیز مادامالعمر است. با آزمایش تیروئید در منزل برای کودکانتان محیطی امن و با آرامش ایجاد کنید ، برای این منظور با آزمایش آنلاین همراه باشید.
برای کودکان مبتلا به پرکاری تیروئید سه گزینه درمانی وجود دارد. اولین گزینه مصرف داروی ضد تیروئید است که باعث میشود سطح هورمون تیروئید عادی شود. این دارو باید دو تا سه بار در روز مصرف شود اما درنهایت، بیشتر کودکان با مصرف یک بار قرص در روز درمانشان به پایان میرسد. این دارو عوارض جانبی خفیفی به همراه دارد که میتواند شامل کاهش تعداد گلبولهای سفید، افزایش آنزیمهای کبدی و بثورات پوستی باشد.
استفاده از درمان ید رادیواکتیو گزینه دیگر درمان پرکاری تیروئید کودکان است که در آن کودک قرصی را میبلعد که حاوی دوز ید است که بدون درد بافت تیروئید را از بین میبرد. این درمان باعث توقف عملکرد تیروئید میشود. به همین دلیل، بیماری دچار کمکاری تیروئید میشود که برای آن نیاز به جایگزینی هورمون تیروئید دارد. جراحی برای برداشتن غده آخرین روش درمان پرکاری تیروئید است که از این روش زمانی استفاده میشود که سایر درمانها موثر نباشند. درنتیجه این درمان، بیمار دچار کمکاری تیروئید میشود و به همین دلیل، نیاز به جایگزینی هورمون تیروئید دارد.
درنهایت، اگر کودک شما به بیماری تیروئید دچار است درمان فرزندتان بسیار ضروری است. تشخیص اختلال تیروئید بهویژه در کودکان در حال رشد دشوار است. بنابراین، اگر خیلی زود متوجه علائم بیماری نشدید خودتان را سرزنش نکنید. این علائم ممکن است بهراحتی با علائم رشد طبیعی کودک اشتباه گرفته شوند. بااینحال، وقتی فرزندتان تشخیص اختلال تیروئید گرفت نقش شما اهمیت زیادی دارد.
به فرزندتان در مورد بیماریاش آموزش دهید و همچنین او را راهنمایی کنید که چگونه علائم بیماریاش را مدیریت کند. اگر متوجه علائم اختلال تیروئید در فرزندتان شدهاید میتوانید با دریافت خدمات ویزیت پزشک در منزل یا مشاوره پزشکی تلفنی از متخصصان مجموعه آزمایش آنلاین بهسرعت و بهراحتی از شرایط فرزندتان مطلع شوید و هر چه زودتر برای درمان اقدام کنید. شما میتوانید با دریافت خدمات آزمایش در محل آزمایش آنلاین، آزمایشهای ضروری برای تیروئید را نیز در خانه انجام دهید.