تغذیه مناسب برای سلامتی بسیار مهم است، خصوصاً در مواقعی که سیستم ایمنی بدن نیاز به مقابله با بیماریهای بخصوص مانند کوید-19 دارد. دسترسی محدود به غذاهای تازه ممکن است فرصتهای لازم برای ادامه رژیم سالم و متنوع را به خطر بیندازد. همچنین میتواند به طور بالقوه منجر به افزایش مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده شود که دارای چربی، قند و نمک زیادی هستند. با این وجود، حتی با داشتن مواد محدود میتوان به رژیم غذایی ادامه داد که از سلامتی حمایت میکند. زیرا تغذیه در دوران کرونا از اهمیت بیشتری برخوردار است.
به علت وجود این بیماری منحوس و همهگیری آن افراد چارهای ندارند جراینکه در قرنطینه بمانند و به بهترین نحو از خود و خانواده مراقبت کنند. مراقبت از خود علاوه بر رعایت راه های پیشگیری کرونا شامل تغذیه سالم در دوران کرونا نیز میشود. همچنین، توصیه میشود، انجام فعالیتهای فیزیکی از قبیل ورزش کردن، دویدن، پیادهروی و … را فراموش نکنید.
فهرست مطالب
تغذیه سالم در دوران کرونا و آبرسانی به بدن بسیار حیاتی است. افرادی که از رژیم غذایی متعادل استفاده میکنند، با داشتن سیستم ایمنی قویتر خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و بیماریهای عفونی را کاهش داده و در صورت ابتلا راحتتر به مقابله با آنها میپردازند. بنابراین تغذیه در کرونا بسیار مهم بوده و افراد باید هر روز انواع غذاهای تازه و فرآوری نشده را بخورید تا ویتامینها، مواد معدنی، فیبر غذایی، پروتئین و آنتی اکسیدانهای مورد نیاز بدن را دریافت کنند. آب کافی بنوشند و از مصرف بیرویه شکر، چربی و نمک خودداری کنند تا خطر اضافه وزن، چاقی، بیماریهای قلبی، سکته مغزی، دیابت و انواع خاصی از سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. در صورت ابتلا به بیماری نیز تغذیه مقوی برای بیمار بسیار حیاتی است در بهبود وی نقش اساسی را ایفا میکند. اگر نمیدانید در دوران قرنطینه چه بخوریم؟ و به طور کلی تغذیه در کرونا به چه صورت باید باشد، مطالبی که در ادامه ارائه شدهاند را مطالعه نمایید.
میوهها، سبزیجات، حبوبات (به عنوان مثال عدس، لوبیا)، آجیل و غلات سبوسدار (مانند ذرت فرآوری نشده، ارزن، جو دوسر، گندم، برنج قهوهای، غده نشاستهای یا ریشههایی مانند سیب زمینی، یام، تارو یا کاساوا) و غذاهای حیوانی از قبیل گوشت، ماهی، تخم مرغ و شیر استفاده کنید.
تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا بدین صورت است که باید روزانه 2 فنجان میوه، 2.5 فنجان سبزیجات، 180 گرم غلات و 160 گرم گوشت و لوبیا (گوشت قرمز را می توانید 1−2 بار در هفته و مرغ 2الی 3 بار در هفته مصرف کنید. برای میان وعدهها، سبزیجات خام و میوههای تازه را به جای غذاهایی که سرشار از قند، چربی یا نمک هستند، میل کنید. نکاتی که باید در رژیم غدایی و تغذیه در کرونا رعایت کرد بدین صورت است که سبزیجات و میوه را بیش از حد نپزید زیرا این امر میتواند منجر به از بین رفتن ویتامینهای مهم شود. همچنین، هنگام استفاده از سبزیجات و میوههای کنسروی یا خشک، انواع بدون نمک و شکر اضافه شده را انتخاب کنید.
آب برای زندگی و همچنین تغذیه در دوران کرونا ضروری است. زیرا مواد غذایی و مواد مغذی را در خون حمل میکند، دمای بدن را تنظیم میکند، بدن را از شر مواد مضر خلاص میکند و مفاصل را روان و سالم نگه میدارد. نباید فراموش کرد که هر روز 8-10 فنجان آب بنوشید.
آب بهترین انتخاب است، اما میتوانید سایر نوشیدنیها، میوهها و سبزیجات حاوی آب به عنوان مثال آب لیمو (رقیق شده در آب و شیرین نشده)، چای و قهوه را مصرف کنید. اما مراقب باشید که زیاد کافئین مصرف نکنید و از آب میوههای شیرین، شربتها، کنسانترههای آب میوه، گازدار و نوشیدنیهای بیمصرف و مضر خودداری کنید زیرا همه آنها حاوی قند هستند.
چربیهای اشباع نشده (به عنوان مثال در ماهی، آووکادو، آجیل، روغن زیتون، سویا، کانولا، روغن آفتابگردان و روغن ذرت وجود دارد) را به جای چربیهای اشباع شده (به عنوان مثال در گوشت چرب، کره، روغن نارگیل، خامه، پنیر و گوشت خوک) مصرف کنید. گوشت سفید (به عنوان مثال مرغ) و ماهی را که به طور کلی چربی کمی دارند، به جای گوشت قرمز انتخاب کنید. از قرار دادن گوشتهای فرآوری شده در برنامه تغذیه در دوران کرونا خودداری کنید زیرا سرشار از چربی و نمک هستند.
در صورت امکان، نسخههای کم چرب شیر و محصولات لبنی را انتخاب کنید. از مصرف چربیهای ترانس تولید شده نیز خودداری کنید. این غذاها اغلب در غذاهای فرآوری شده مانند فست فود، اسنکها، غذای سرخ شده، پیتزای منجمد، کوکیها، مارگارین و انواع دیگر یافت میشوند.
ایمنی مواد غذایی پیش شرط امنیت غذایی و داشتن رژیم غذایی سالم و تغذیه در دوران کرونا است. غذایی مناسب تغذیه در دوران کرونا است که کاملا سالم و بهداشتی باشد. هنگام تهیه غذا برای خود و دیگران، رعایت اصول بهداشتی بسیار حائز اهمیت است تا از آلودگی مواد غذایی و بیماریهای منتقله از طریق غذا جلوگیری شود. اصول اصلی و بهداشتی عبارتند از:
با پیروی از این پنج توصیه اصلی در مورد تهیه تغذیه در دوران کرونا، میتوانید از انتشار بسیاری از بیماریهای شایع ناشی از غذا جلوگیری کنید.
اگر با وجود همه راه های پیشگیری که انچام میدهید، علائم کرونا را در خود و یا عزیزانتان مشاهده میکنید، پیشنهاد میکنیم به مدت یک هفته خود را در قرنطینه قرار دهید و پس از آن برای اطمینان درخواست تست کرونا در منزل دهید. همچنین در این مدت نیز میتوانید با مشاوره تلفنی و یا حضور پزشک در محل، از شرایط بدنی و جسمی خود آگاهتر شوید.
اگر دچار بیماری کرونا شدید ، میتوانید از خدمات مراقبت از بیمار کرونایی در منزل در منزل آزمایش آنلاین نیز بهره ببرد، بیمه کرونا نیز راه مطمئن در این دوران پر استرس میباشد.